Bloggen

Sanden blev till guld!

Av
den
3 februari 2011

“Guldet blev till sand” sjöng Jöback men idag var nog sanden guld värd!

Så här såg vår infart ut idag….och det var efter att Hasse strött ut lite sandkorn där..

Tack o lov var det en sandbil i farten redan på förmiddagen så byvägarna var sandade när jag skulle ut.
Jag fick mycket skäll på Facebook när jag sa att jag inte har några broddar, men jag ska råda bot på det imorgon!
Anledningarna är två: dels har jag broddar, jag vet bara inte var dom befinner sig….dom måste ha sprungit iväg under vår flytt, och för det andra så har vi ända sedan november haft vinterväglag och kallt och då behövs inga broddar!

Nu är det ju milt och det har regnat småspik och vinden tjuter i knutarna. Men, som hundägare finns inga dåliga väder, bara att bita ihop!

Nog sjutton känns det som vår när bäcken brusar och dånar som den gjorde idag!

Solen gjorde sitt bästa för att försöka bryta igenom regnmolnen

Loppan rullar runt och gör sälen…

tills hela hon är intrasslad i kopplet

När jag kom hem var jag blöt om tårna eftersom mina kängor inte håller tätt! Kanske skulle man köpa dessa skovantar istället? Fy bubblan va obekvämt att ha nåt mellan tårna, haha

Mindre roligt var det också när Hasse idag hämtade bilen på verkstan. Alla åtta fel är åtgärdade till det fascila priset av 5000 riksdaler….det är kul nästan jämnt!
Dock är det ju så att utan bil ingen arbetsutövning, just nu gör han långa dagar och kommer inte hem förrän bortåt tiotiden på kvällarna. Vi får bara hoppas att det inbringar lite slantar att betala bilen med…

Dagens djurcitat

“En liten katt är skillnaden mellan att komma hem till ett tomt hus och att komma hem.”

Har förresten lagt in receptet på morotssoppa i inlägget under eftersom några efterfrågade det, testa gärna!

TAGS
21 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  3 februari 2011

  Ja, nog är det isigt allt! Här går det knappt skrapa bilrutorna idag…mysko väder!
  Min bil startade inte idag, så det blir ett nytt batteri, men det är ju ingen kostnad jämfört med er, huvva! Kram på er…

 2. Svara

  Menageriet

  3 februari 2011

  Här har vi snart ingen is kvar på tomten och snön försvinner i rasande fart. I morse regnade det, men sen sken solen.
  Dom där skorna skulle nog jag också behöva, eftersom mina kängor också läcker. Men jag säger som Dig. Det är nog inte så skönt mellan tårna. :mrgreen:
  Vi får väl hoppas att katten inte är ute och friar då man kommer hem. Det är ju snart dags för det.
  Ha det gott!

 3. Svara

  annette

  3 februari 2011

  Så där isigt har vi haft det under två-tre veckor nu, är rent av livsfarligt egentligen att gå ut.
  Vi har så pass varmt nu så egentligen skulle jag kunna ha tunnare skor men jag kör med kängor med inbyggda dubbar, för jag vill inte bryta något mer;)

  Sköna och vackra bilder och så mysiga loppan;)
  EN bil är världens sämsta investering egentligen, fast hur skulle samhälle och jobb fungera utan bilen.
  Hoppas Hasse inte sliter för hårt med jobbet!

  Ha en skön fredag!

  Kramar!

  annette

 4. Svara

  Astrid

  3 februari 2011

  Ja ni har vår nu , här är det full vinter fortfarande och ingen halka
  På tal om skor så tävlar och tränar vår son i dessa skor ,dom är visst sköna
  Sökte i han blogg artikeln men jag fann den inte

 5. Svara

  Malin

  3 februari 2011

  Vad bra att du tar tag i broddfrågan nu!

  De där skovantarna var inte snygga o knappast sköna.

  Kram o trevlig helg på er alla i pörtet.

 6. Svara

  Synne

  4 februari 2011

  Jag kan säga att jag hade broddar idag.
  Vad hände tror du…
  Drattade ikull så det bara sjöng om det!
  Höll inte på att komma upp heller för vart man än satte händer och fötter så var det isigt och halt.
  Nä glöm broddar och skaffa dig isdubbar i stället.
  De har du användning för när du ska ta dig upp. Jag lovar hihi.
  Skovantar? Nä fy så obehagligt. Jag som inte ens kan ha flippfloppsandaler på sommaren….

  Visst är det mysigt med katt.
  Man mår bra av katt säger jag.

  5000 är mycket pengar det. Men som du säger, utan bli, inget jobb.
  Så nu håller jag tummarna för att Hasse får massor av uppdrag.

  Idag öppnade jag för första gången dörren ut på verandan.
  Den har inte varit öppen sen i slutet på september.
  Den sväller upp och då får man inte igen dörren efter sig. Men det gick bra idag.
  Så härligt….
  Fick vårkänslan direkt. Hackspetten i trädet satt kvar och såg väldigt skumt på mig…
  Men han stack inte.

  Nu ska jag försöka komma på vad jag ska äta. Gubben jobbar och är inte hemma förren till 22 tiden ikväll. Då sover jag. Ska jobba inatt.

  Ha en skön helg nu, klappa Blinka och Loppa och bägge katterna så mycket från mig.
  Kramen nabokäringa :mrgreen:

 7. Svara

  Sigge Svamphund

  4 februari 2011

  Min bil kostade nästan 4000 idag för ett fel, fast det säjs att det priset för ny topplockspackning är billigt.
  Här är det också isgata och i morse kom det en masa mer äcklig snö.
  Dags för vår så jag kan jobba som murkelhund´och åka och hälsa på dej!

 8. Svara

  Kicki

  4 februari 2011

  Vår bil är tack o lov så ny att inga “krämpor” dykt upp än. Jag besiktade den igår, eller om det var i förrgår, mina dagar går ihop.
  Glansisen är än mer förädiskt nu när vi fick 5 cm snö idag som döljer den.
  Jag borde verkligen haft dubbar under fötterna när jag knallade på sjön idag.
  Din å ser ut som “vår” å, det porlar verkligen nu, men än så är det vinter, som man sjunger i videvisan.
  Morotsoppan, nja jag vet inte, det var lite väl mycket kryddor som jag inte använder normalt och lite feg är jag också, men vem vet, jag kanske provar. Jag gillar ju morötter i alla möjliga former.
  Ha en skön helg!

 9. Svara

  Nilla

  4 februari 2011

  Jag drattade omkull MED broddar i dag, rena rama skridskoisen. Men tack och lov så gled ena benet ut framför mig och jag kunde ta emot mig med handen. Hade inte varit kul att slå i rumpan eller ännu värre huvudet. Men jag sträckte nog till mig lite. Is och kramsnö ovanpå, betyder snöklumpar på broddarna, och då funkar de inte, man glider lik förbaskat. Vet inte vad man ska ha på fötterna, skridskor kanske. Men då går det ju så fort i nerförsbackarna 😉
  Ha en bra helg och var försiktig när du går ut…Kram

 10. Svara

  Doris

  5 februari 2011

  Hoppas verkligen att du tar det försiktigt, inte bra att trilla på is !
  Ja, det var saftiga räkningar på eran bil men så är det ju tyvärr när man inte har råd med nyare bilar … Som min granne brukar säga; Det är dyrt att vara fattig …
  Önskar dig en skön helg, kram.

 11. Svara

  Ragnvi

  5 februari 2011

  Morning! Hoppas du hittar dina broddar! Jag har använt mina hela vintern…och tror att det är därför jag fått så ont i höfterna! Helt otroligt! Men det är det värt!
  Nu har ju lite nysnö fallit på den jäkla isen…såå förrädiskt! Men som tur är finns lite skare som man kan gå på och slipper isvägarna hela tiden!
  Kramen!
  Ragnvi

 12. Svara

  britten sa

  5 februari 2011

  Morotssoppan är testad..underbart god….Och att komma hem till en fyrfoting är underbart

 13. Svara

  Gunvor

  5 februari 2011

  Tänk att vi har klarat oss undan halka. Inte en enda gång har det varit isigt här. Jag är jättetacksam för det! Hatar när det blir isigt! Men leta fram broddarna du! Jag äger inga broddar alls. Men hos dej ser det ut att behövas! Usch..det är hemskt när det ser ut så där.
  Härlig vårbild på bäcken. Och katten och Loppan också. Den ser såå goo ut kissen. Husse myser han också.
  Ha en skön dag med sporten antar jag. Kram!

 14. Svara

  Ninni

  5 februari 2011

  Ja nog har det varit halt ett tag nu. Vår väg här utanför blir utan sand eftersom bonden (vår hyresvärd och C:s arbetsgivare) som sköter den inte har nån sand hemma! Men jag har broddar och jag har sparken (som har blivit nedlyft från sin förvaring äntligen) så jag har tänkt klara mig från benbrott.
  Fy f-n för dyra reparationer av bilar! Sånt är aldrig roligt.
  Skovantar vill jag då rakt inte ha för då skulle jag få tuppjuck av att ha en massa material mellan tårna. Huvvaligen. 😉
  Jag har kopierat och klistrat in receptet på soppan i Word nu men när C fick se det så tyckte han inte att jag skulle laga till den. “Soppa kan man äta så man svälter ihjäl” var hans kommentar. Hm! “Men om jag lagar till den så måste du ju ändå smaka” sa jag. “Tur det finns korvkiosk nere på byn” svara han. Hm!
  Ha en skön helg!
  Kram.

 15. Svara

  TT

  6 februari 2011

  Tack för receptet, det ska provas och jag drog även ut kopior till kollegor som ville ha.
  Här skiner solen och jag är uppe och färdig kl 10 en söndag, wow! Men det beror förstås på katterna, haha.

 16. Svara

  Anki N

  6 februari 2011

  Är de inte lite lustigt att saker har en förmåga att gömma sig när man flyttar på dem? Broddarna kommer säkert fram till sommaren o så när vintern kommer igen har du glömt vad de var..*ler*. De e ju inte så kul att lägga pengar på nytt när man vet man har.
  Vackra bilder du visar. Här börjar både is o snö ge vika nu, vi har haft milt i fem dagar tror jag o så är de fortfarande. De e så gott att se barmark. Men här o där är fortfarande snorhalt på gårdsplan, men där behöver jag inte gå så mycket man hoppar mellan de bara fläckarna. :mrgreen:
  Nä…de där stämmer inte. Vi har ingen katt men vi kommer alltid hem!!

  Bilar är inte speciellet roliga när de går sönder. Min älskling var mekaniker i många år tack o lov så kan han fixa allt själv. Me de arbetstiderna måste de ju bara bli extra pengar i kassan, men de hade ju varit roligare att få använda dem till annat än att betala verkstadsräkningar..pust
  Kramiz hoppas solen lyser på Er oxå idag.

 17. Svara

  Lena

  6 februari 2011

  Halloj, ja du nu är det halt överallt. Dock har snön och isen smält mycket under helgen även om det snöade igår. Själv gjorde jag världens vurpa i fredagskväll när jag kom hem. Slog i både huvudet och rumpan. Ont som satan gjorde det. Så behöver nog leta fram broddarna.
  Kramis

 18. Svara

  BrittMarie

  6 februari 2011

  Skulle bara säga att jag lagt ut en bild på min bonad på min blogg. Det var inga hjortar på, men stilen påminner lite om din.
  Ps. Du håller dig väl i sparken när du är ute? 😉
  Kram

 19. Svara

  Helen

  6 februari 2011

  Vilka härliga vinterbilder. Ja man borde ha sådana broddar, jag var oxå ut på solpromenad idag, och det var så isigt under den lilla snön som kom i fredag, usch vad vi halka o for… inte bra…

 20. Svara

  elisabeth

  7 februari 2011

  mycket vinter hos dig ! Jag får alltid lite känslor av att våren är närmare än den är i februari, men det är väl ljuset som lurar. Det är väl bland det värsta med mycket snö att det blir så här med halka och att inte det tinar och försvinner och blir rent nån gång med snö och is………. men det blir broddar och spark som får gälla. Ska kolla efter spark till ett annat år 🙂 undrar om det går att hitta begagnade ….hi hi. Vad stor han kommer bli Torsten, han var kanske lite ung för kastrering, hoppas han håller sig lite lugn 🙂 Morotssoppan måste jag bara testa ! Tack
  många hälsn till dig !

 21. Svara

  Micke

  9 februari 2011

  De ser mer än roliga ut dessa “fotetyg” :mrgreen:
  Här har vi än klarat oss från halka i år. Det har ju annars varit hopplöst flera år nu och man har fått hämta/fixa sand lite nu och då!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 209
 • 364
 • 1 627 646
 • 5 072
 • 65 414
Sök här