Av
den
5 september 2023

Oj nu har tiden sprungit iväg igen, jag brukar försöka få in ett livstecken i bloggen på måndagar, och nu är det redan tisdag.
Nåväl, bättre sent än aldrig, nu blir det långblogg!

Daniel är en smart jycke, när man måste gå på toa så måste man, och om det spöregnar ute så kan man huka sig under en buske! Och regnet det föll, mest hela helgen..
Vädret hade dock ingen större betydelse, vi hade en trevlig kräftklosugarkväll i lördags hos tjejerna.

Daniel följer uppmärksamt med när Noelle visar upp sitt fina kök

Gos blev det förstås också!

Noelles mamma hade gaddat sig med en ny tatuering, det namn hon bär närmast sitt hjärta!
Kräftorna försvann i en farlig fart, fotobevis saknas!
Sen spelade vi SMART, och det var ingen av oss, för vi avförde alla svåra ämnen direkt och då var det inte många kvar, haha
Men gammal är trots allt äldst, ähum så en vinnare korades..

Noelle hade målat en jättefin pumpa som hon förärade mig, och den matchar ju det fina lamphuset jag fick av dottern!
Igår måndag..

..sken förstås solen från en klarblå himmel, lagom när helgen var över och alla skulle jobba igen..

Dottern skickade en bild på de extra fina molnen som syntes på himlen tidigt på morgonen medan hennes mor ännu låg i bingen..

Nu hade även den andra svanen gett upp och dykt ner med huvudet under vattnet och stjärten i vädret..

Nu blir det åter fågelskådning, är det månntro samma häger som jag såg vid andra sjön förra veckan? Stolt och vacker, men ack så långt borta för att kunna ta ett vettigt kort

Nu fick jag se en skara fåglar vid Slussporten som jag först på håll trodde var änder men vid närmare anblick genom kameralinsen

såg de ut mer som doppingar
Gick runt till andra sidan för att få lite mer ljus i bilden men då blev färgerna konstiga istället

Det blev tyvärr inga bättre foton.
Jag tittade en lång stund på dem, för de hade jätteskoj, vattnet forsade med en farlig fart genom slussportarna och det gjorde att doppingarna fick gratis skjuts utan att anstränga sig det minsta. De verkade njuta av leken att flyta med strömmen och sen vända tillbaka….

Igår var det dags för det vanliga biblioteksbesöket, inga böcker jag hade hemma föll på läppen, nu skulle de bytas ut.
Någon har tröttnat på en stor kompis och försökt trycka in honom i papperskorgen mitt på torget.

Fram mot kvällen tog jag en ensam kvällspromenad till min vårdcentral där jag bokat tid för att kolla upp några födelsemärken.
Mottagningen ligger uppe på Kvarnberget, först en lång backe och sedan 81 trappsteg, puh, jag stånkade som ett ånglok när jag klev in där.
Tyvärr var jag framme vid rätt tid så jag hade inte tid att gå runt i lokalerna

..där det pågick en konstutställning

Jag hann knäppa ett par kort längs korridoren

på riktigt fina bilder

innan jag blev inropad till doktorn.
Konstnären, Therese Asplund finns här om du vill se fler av hennes fototavlor
Den trevliga doktorn tittade på min rygg där behåbandet precis skaver mot några stora födelsemärken. De var ofarliga men doktorn tyckte han kunde skrapa bort dem.
Han tog fram bedövningssprutan och sen kände jag inte mycket mer…Nu sitter det kvar sårskorpa under plåster som jag plockar bort endera dagen.
Har du kollat upp födelsemärken på kroppen? Många har ju solat för hårt och fått märken som kan utvecklas åt det farliga hållet, jag har ju inte solat sedan ungdomens dagar men vi kvinnor i släkten har mycket födelsemärken på kroppen som förmodligen är genetiskt betingade. Bra då att de är av den ofarliga sorten även om det ju inte direkt förskönar huden. Dottern har också tagit bort några som satt illa till.
Idag har det varit högsommarväder hos oss, när jag klarat av tvättstugan kände jag för lite andra vyer, så jag tog min kompis och åkte in till stan.
Där traskade vi längs Faluån och njöt,bilder kommer en annan dag.
Tjingeling nu är det dags för kvällskissen

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  5 september 2023

  De bruna fläckarna måste kollas. Har tagit bort 2 som var ofarliga. Daniel följer Noelles visning av sina leksaker. Påminner om en grann pojk med funktionsnedsättning som kom hem med ett paket. Han la sej bredvid Minton och packade upp en ambulans bil och visade hur den kunde blinka. Bilden på hägern tycker jag är jätte fin.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   7 september 2023

   Ofarliga gamla födelsemärken på mig som håller på o torkar o blir fulare. Tre skrapades bort nu. Skönt.
   Hägern poserade så himla snyggt, synd att inte ljus eller avstånd var optimalt.
   Nattikram från pörtet

 2. Svara

  Åke

  5 september 2023

  Frän gaddning som har ett bra språk/innebörd. Jaha fågelskådaren levererar klart 🙂

 3. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  6 september 2023

  Du hann med både trevlig familjestund och fina promenader med tjusiga fåglar och annat spännande att titta på. Jag gillar konstverken och jag gillar även att dina födelsemärken var ofarliga. Skönt ändå att de togs bort eftersom de satt lite illa till.
  Kram

 4. Svara

  Karin

  6 september 2023

  Vilken vacker bild på “goset”! Och härliga fågelbilder – jag är så impad att du både hinner upptäcka och fotografera så mycket fint i naturen!

  Men jösses vilket jobbig vandring för att komma till vårdcentralen – vill de inte ha besök?

  • Svara

   Paula

   7 september 2023

   Haha, man kunde nästan tro det va? Läkaren igår sa att de faktiskt försökt ta upp med Dalatrafik om att bussen skulle åka uppför backen och ha en hållplats där, men de flesta åker ju bil iaf. En rejäl stigning är det oavsett från vilket håll man väljer att gå upp. Jag har nog lärt mig att ha fotoseende, ser många vyer som i färdiga fotorutor…helt sjukt egentligen. Och tack o lov för en snäll vovve som står och väntar medan matte knäpper…och knäpper!

 5. Svara

  LillaSyster

  6 september 2023

  Där var du ju, började undra när du inte lagt in något…..
  Skönt att du mår bra! Mysbilden med Noelle vinner idag =)
  Men ett riktigt fint kök har hon =)
  Jodå jag har också tagit bort fläckar på ryggen och framsidan men det är över 30år sedan men ärren syns så bra – klåpare till läkare att sy. Kanske har utvecklingen gått framåt? Inget farligt hos mig heller – men som sagt i vägen. Du ha en bra onsdag, nu ska jag kila till jobbet. kram

  • Svara

   Paula

   7 september 2023

   Min dotter gick till en hudläkare som opererade bort hennes födelsemärken snyggt och prydligt. Jag gick till min vårdcentral o allmänläkaren som såg att inte märkena var farliga och föreslog att han kunde skrapa bort dem för de var så gamla och torra. Det gick utmärkt. Jäkla klåpare du råkade ut för!

 6. Svara

  Geddfish

  6 september 2023

  Bra att ha koll på sina fläckar. Jag är förskonad, har bara pyttesmått och har aldrig tagit bort nåt. Svårt det där med ryggen annars och huvudet. Man ser inte själv.
  Fint myskort!
  Ha en riktigt fin onsdag!

 7. Svara

  Ditte

  6 september 2023

  Trevliga dagar och med trevligt innehåll- Och inte minst också att träffa dina tjejer. Det bästa.
  Vad gäller fläckar så är det ju gamla synder som kan visa sig. Jag är ju rutinerad inom området. Har opererat bort fem maligna melanom på olika platser på kroppen och fryst och skrapat bort lindrigare varianter. (En vänligare hudcancervariant.)
  Jag har ju inte solat på många , många år men det hjälps ju inte. Blir kallad två gånger om året till hudkliniken på Södersjukhuset. Kan också alltid ringa dit och får då komma inom 10 dagar. Känns bra.
  Skönt att dina fläckar verkade vara ok.
  Kram

  • Svara

   Paula

   7 september 2023

   Det känns tryggt att man har koll på dig och att du får en genomgång regelbundet. Jag hade inga farliga märken, men gamla födelsemärken tenderar att växa och bli sköra och torra. Lika bra att bli av med dem. Jag har aldrig solat mycket, men minns att min mor hade väldigt mycket födelsemärken på överkroppen, tyvärr har jag smittat ner dottern också, ler…
   Men hon har ju kollat och tagit bort en del så allt är under kontroll. Jag tillhör dem som gillar lite äldre barn bäst, så för mig blir det bara bättre och bättre när tjejerna börjar prata och man kan föra en dialog, har lite svårt för små bebisar, vad gör man med dom, haha!
   Kram från pörtet

 8. Svara

  BP

  6 september 2023

  Helt underbara bilder! Noelle har ett jättefint kök och om hon går i dina fotspår lär hon bli en riktigt duktig kock också:-) Pumpan hon målat är ju hur fräck som helst. Perfekt som pappersvikt skulle jag säga:-)
  Roligt att din vårdcentral också ligger vägg i vägg med biblioteket. Det gör min också. Så jag får mig också min “konstnärsdos” varje gång jag besöker mottagningen. Har aldrig kollat leverfläckar. Har inga på kroppen (tror jag, för det är lite svårt att kolla ryggen…), men jag får ibland några bruna fläckar i ansiktet, men de försvinner alltid under hösten/vintern.
  Vilken service förresten av din läkare, att göra allt på en gång alltså. Eloge!

 9. Svara

  Susjos

  6 september 2023

  Så många härliga foton! Inte minst på lilla Noelle! Gillar doppingarna vid Slussporten också, bilderna blev ju jättebra!
  Har tagit bort födelsemärken som suttit tokigt vid bh-kanten också, men det var mååånga år sedan, borde kanske kolla upp några födelsemärken, men de har suttit där länge.
  Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 154
 • 189
 • 1 654 988
 • 5 128
 • 66 118
Sök här