Selfie med ord

Selfie med ord # Om kärlek

Av
den
12 februari 2024

Om kärlek

1. Kärleksfilm!
En officer och en gentleman med Richard Gere
2. Kärlekslåt!
Jag har varit periodare vad gäller musik, mest har jag lyssnat när jag varit ledsen eller sorgsen, efter att jag gick in i väggen ett par gånger så blev jag “ljudallergiker” och kunde inte lyssna på musik överhuvudtaget. Det sitter kvar än, jag gillar tystnad bäst! Jag får alltså backa bandet till en period när jag var deppig, och väljer Susanne Alfvengrens Mellan kärlek och hat eller Mari Fredrikssons Ännu doftar kärlek
3. Kärlek till barn!
Jag sjöng en vaggvisa för min dotter:

att natta barn med en saga eller vaggsång är kärlek på riktigt!
4. Kärleksbok!
Kärlek förekommer nästan i alla böcker i olika grad, men jag gillade t.ex Ida Jessens roman Kaptenen och Ann Barbara
5. Kärleksmat!
En blodig entrecote med vitlökssmör och en fräsch grönsallad därtill!
6. Kärleksdryck!
Det var värre, jag har nog aldrig druckit champagne på en romantisk middag, öl känns kanske lite vardagligt så jag säger en gin och tonic eller annan god grogg

Klimakteriehäxan håller i Selfie-pinnen, besök henne gärna och var med du också!

TAGS
15 kommentarer
 1. Svara

  Anna-Lena

  12 februari 2024

  Trollmors vaggvisa…. underar just hur många gånger jag sjungit den? Otaliga…

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  12 februari 2024

  En officer och en gentleman med Richard Gere såg vi nyss i svt, fin film!
  Sjungit på finska för mina barnbarn, de klagade inte på min sång.

 3. Svara

  Minton

  12 februari 2024

  Oj vad svårt. Kärleksfilm , kärlekslåt kärleksbok ??????
  Kärleksmat samma som din. och det gillar Minton också en GT är aldrig fel..
  Kramar från oss

 4. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  12 februari 2024

  Kärlek är ett superfint tema att skriva om och jag kan hålla med dig om både kärleksfilm och kärlekslåt. Vid kärlek till barn tog det lite stopp för mitt läsande och resten blev bara dimma när jag försökte fokusera. Trollmors vaggvisa var den enda vaggvisa min man kom ihåg texten till. Faktiskt den enda låt han över huvud taget kom ihåg texten till. Den var självklart med på hans begravning så kanske är det inte så konstigt att jag stannar här
  Kram

 5. Svara

  Äventyret Framtiden

  12 februari 2024

  Att sjunga för barn är kärlek det!
  Min dotter ville alltid höra Evert Taubes visor när hon var liten…
  Sonen var mera boklig, ville lyssna på sagor i sin tur. Så det var att gå från rum till rum och läsa bok och senare att sjunga.
  Fint Selfie-tema idag!
  Kram från gränden

 6. Svara

  BP

  12 februari 2024

  Hahaha! Det enda vi är HELT överens om ikväll är maten. Äntligen någon som gillar en blodig steak/entrecôte med helt rätt tillbehör. Guuuu så det vattnar i munnen på mig nu. Lite sent att satsa på den rätten bara. Synd! Ska ha den i åtanke imorgon:-)))))
  Champagne och alla andra modedrycker med kolsyra ratar jag helt. Gin och tonic gillar jag inte heller för den delen. Men du kanske kan tänka dig en vinare till maten och en len cognac/armagnac som avec;-)

 7. Svara

  Mia

  13 februari 2024

  Kärlek och barn….att sjunga eller att läsa för och med barnen är ju helt fantastiskt fint, jag undrar hur många som gör det nu för tiden?
  Kärleksfilm: Broarna i Madison county (Clint Eastwood och Meryl Streep)
  Kärleksmusik: Nästan alla hårdrocksballader 🙂
  Kärleksbok: La cucina av Lily Prior (inte bara köttets lustar utan även betydelsen av kärlek till mat)
  Kram på´re

 8. Svara

  Anna i Portugal

  13 februari 2024

  Tycker det var svåra frågor den här veckan, så jag hoppar över 🙂 Jag förknippar inte mat och dryck med kärlek t.ex., jo kärleken till maten då. Äter det godaste vi vet oftare än vi har romantiska middagar och gillar inte heller champagne.

 9. Svara

  LillaSyster

  13 februari 2024

  Den filmen är ju också bra =) så längesedan jag såg den får nog kolla om den finns på någon av streamingtjänsterna vi har, kan bli redan till helgen och ja, ja tack till köttbiten – det är väl det jag tänker äta på lördag. Ha en bra tisdag!

 10. Svara

  Kina

  13 februari 2024

  En officer och en gentleman var romantisk, man jag undrar om det var för att Richard Gere spelade i den. Hans utseende tilltalar mig.
  Precis som du så föredrar jag tystnaden nu för tiden, därav mitt musikval från forntiden. Men det VAR verkligen min/vår kärlekslåt.
  Vaggvisor gillar jag. Trollmors vaggvisa sjöng jag alltid för barnen på vilstunden när jag jobbade på dagis. Slutet av sången fick jag förlänga, för då smög jag runt och buffade på var och en, och det gick INTE att hoppa över någon. Barnen älskade det!
  Ha en fin vecka! Kram!

 11. Svara

  Anki

  13 februari 2024

  Inte lätt den här gången … kärlek är så mycket, på olika plan.
  Trollmors vaggvisa sjöng även jag för mina barn … en riktig klassiker.
  En blodig entrecôte är riktigt gott och passar i alla sammanhang. Jag skulle nog välja ett rött vin till 🙂
  Ha en bra fortsättning på tisdagen!
  Kram

 12. Svara

  Klimakteriehäxan

  13 februari 2024

  Älskade den filmen!!! Såg om den, och den höll. Din maträtt hör till mina favoriter! Mari F:s låt är också jättefin, och vi sjöng samma visa för barnen, du och jag!

 13. Svara

  Znogge

  13 februari 2024

  När det gäller kärleksmat så hade Husse svarat exakt samma som du gjorde men mitt svar hade blivit annorlunda. Sedan är det väl så att nästan all mat kan smaka bra i rätt sällskap 😀
  Som film hade jag valt “Notting Hill”.

  Önskar en god kväll nu!

 14. Svara

  Ditte

  14 februari 2024

  Vilket fint temaord! Men också lite knepigt. Har även funderat på egen hand och skulle kunna ha många svar.
  Vad gäller film är ditt förslag en av flera som jag har på min lista. (Har även tänkt på Doktor Zjivago och En man och en kvinna)
  Mat? Något med skaldjur. Gärna en nyfångad, grillad hummer på en liten restaurang på en sandstrand i Asien.
  Önskar dig en bra vecka.
  Kram

 15. Svara

  Susjos

  15 februari 2024

  Så kul att läsa dina svar! Å visst är filmen “En officer och en gentleman” sååå romantisk!
  “Ännu doftar kärlek” med Marie F är fantastisk bra och sååå kärleksfull!
  Som sagt, Trollmors vaggvisa…den har Samuel också fått höra farmor sjunga.
  Mums med en saftig köttbit, men som kärleksdryck väljer jag Champagne!
  Ha en fin torsdag!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 464
 • 559
 • 1 651 896
 • 5 116
 • 65 975
Sök här