Fem en fredag

Fem-en-fredag # 43 På sistone

Av
den
28 oktober 2022

# 43 På sistone

Vad har du lärt dig på sistone?

Att Ikea kallar vegobullar (köttbullar utan kött) för plantbullar! Hur låter det i dina öron?
Jag har retat mig på ordet vegobulle men inte kommit på något bättre själv, kanske ordet plantbulle sätter sig efter ett tag?

På vilket sätt har du nyligen överraskat dig själv?

Inte mycket, jag går på lågvarv nu, men igår lagade jag en gammeldags hederlig kålsoppa med köttfärs, purjolök, morötter, potatis och torkad svamp och som vanligt blev det soppa för en hel bataljon… När jag inte orkar äta fler gånger får det bli frysen..

Vad framöver fyller dig med förväntan?

Att gubbarna som jobbar och gräver här utanför med husbygge och fiberdragning och annat äntligen ska bli klara! Vi har haft helmörkt i över en vecka då gatubelysningen inte fungerat pga att fibergubbarna kapade ledningarna när de grävde. Jag har tjatat hål i huvudet på olika jobbare jag stött på och idag skulle äntligen felet avhjälpas.
Då får jag höra att felet är större än man trott, det krävs att grävmaskinen kommer hit igen och gräver djupare och den kan tidigast vara ledig på tisdag nästa vecka! Alltså får jag gå med pannlampa på kvällspromenaderna fortsättningsvis också, suck!

Vad går du runt och tänker på?

Att det är Halloween och att mina avkommor är jätteduktiga på att spöka ut sig, här dotter och barnbarn

Äldsta barnbarnet som Chucky 2017

Igår hade man Halloweenparty på dagis och barnbarnsbarnet Noelle var så exalterad att hon inte kunde vara still ens de sekunder det tar att fota!

Vad planerade du inte för den här veckan?

Det var väl alla extra väntetider på bussen pga egen klantighet och att jag verkar tappat orken totalt…

Du hittar flera temabloggare hos Elisa

Med grannens gulliga utsmyckning vid brevlådan

önskar jag dig som tittar in en trevlig helg!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  28 oktober 2022

  Så jobbigt att gatubelysningen är släckt. Det var halloween party på dagis här och grannens tjej var så fin.
  Barn och barnbarn är så häftigt målade. Har inte något pynt utanför dörren så slipper jag förhoppningsvis bus eller godis besök. Förra året fick jag både fönster och dörr nedkletat med ägg för att jag inte öppnat.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Hanneles bokparadis

  28 oktober 2022

  mums, älskar allt med kål, vilken söt pumpaflicka.

 3. Svara

  Susjos

  28 oktober 2022

  Verkligen trist med gatubelysningen, tur du har pannlampa! Vilka coola Halloween utsmyckningar! Sötast är dock Noelle!
  Wow ,gott med hemlagad kålsoppa!
  Ha en fin fredagkväll!

 4. Svara

  Klimakteriehäxan

  28 oktober 2022

  Gillar Noelle bäst som Halloween-figur men måste erkänna att din dotter och barnbarnet verkligen var bra “utsmyckade”!

 5. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  28 oktober 2022

  den där kålsoppan ser väldigt god ut. kål är bra och god mat. fantastiska utsmyckningar på barn och barnbarn. allra finast är Noelle

 6. Svara

  Mia

  28 oktober 2022

  Åh vad soppan ser god ut! Det måste jag nog göra en laddning, exet älskar köttfärssoppa så det passar bra i matlådan och att göra en stor sats är perfekt till frysen 🙂 Huvva vilka otäckingar du har där i släkten 😉 ja förutom Noelle förstås, hon kan nog spöka ut sig hur mycket som helst utan att skrämma nån 🙂 Jag håller tummen för att kabelbrottet går snabbare att laga, på måndag alltså för i helgen lär dom inte jobba på det.
  Kram på’re

 7. Svara

  Violen

  28 oktober 2022

  Kålsoppa, så gott! Bra att ha några portioner i frysen om matlagningslusten tryter någon dag.
  Noelle är väldigt fint utsmyckad. Hårtofsarna är pricken över i:et!
  Trist med gatubelysningen, frustrerande att inte kunna påverka. Hoppas det löser sig snart, ingen höjdare att röra sig ute i beckmörker.
  Ha det gott!

 8. Svara

  LillaSyster

  28 oktober 2022

  Sötaste Noelle =)
  De andra är väldigt kreativa med sina målningar. Halloween inget jag firar – om jag skulle fira så skulle det bli som när Ama firar =)
  Tråkigt med avgrävd kabel till belysningen. Jag har fått lära mig ring först, gräv sedan…….
  Något som maskinisten verkar ha glömt. Hoppas att det går smidigt att lösa då grävmaskinen är på plats igen. Ta det försiktigt i mörkret. Trevlig fredagskväll!

 9. Svara

  BP

  28 oktober 2022

  Vilket härligt Halloween-inlägg:-) Noelle är ju helt underbar och din dotter borde jobba som sminkös på tv/filmstudio. Otroligt fina ansiktsmålningar – riktigt naturtrogna:-)

  Kålsoppa – MUMS. Nu blev jag riktigt sugen. Den soppan är ju så lätt gjort och dessutom perfekt höst- och vintermat enligt mig.

  Å Sundborn/Falun kanske skrattar hela vägen till banken just nu. Jag menar med dessa höga elpriser är de väl jätteglada över att ert område är mörklagt -suck!

 10. Svara

  Anna-Lena

  28 oktober 2022

  Alla halloweenbilder i all ära, bilden “svenskt näringsliv” tar ändå priset.
  Kålsoppan ser väldigt god ut.

 11. Svara

  Ditte

  28 oktober 2022

  Så gullig Noelle är! Och så fin i sin kostym. Visserligen är jag inget “fan” av Halloween men vet ju att barn tycker det är roligt. Och roligt att se dina Halloweenbilder. Och bra utstyrsel.
  Har upplevt Halloween i USA ett par gånger och det är minnesvärt än idag. Men här? Nej!
  Vi slipper nog tiggeriet eftersom främmande inte kommer in i porten utan måste ringa på vårt namn. Och sedan måste vi öppna med hjälp av vår mobil,.
  Plantbulle eller vegobulle? Tja..
  Gillade grannens utsmyckning vid brevlådan. Läcker.
  Kram!

 12. Svara

  Hanneles bokparadis

  28 oktober 2022

  tiggande påskhäxor tydligen ok…?? Det heter Normaltid som infaller i helgen.

 13. Svara

  Anna-Lena

  28 oktober 2022

  Halloween är absolut inte min grej. Men de som gillar får ju hålla på…Gott att bo på landet…Ingen som kommer hit på tiggarstråt…
  Kålsoppan skulle jag gärna smaka… Har inte gjort sådan på flera år.
  Ha det gott! Kram

 14. Svara

  Bokdamen

  28 oktober 2022

  Söta de är! Halloween ja, det händer mycket på jobbet nu med läslov halloween med mera, lite roligt för barnen. Plantbulle? Hm, vet inte, vegobulle eller Plantbulle, mina vegetariska ögon och öron kan inte bestämma sig för något av dem….kål är gott soppa blir vegetarisk förstås;) ha en skön helg!

 15. Svara

  Ingrid

  28 oktober 2022

  Det ringde på dörren i kväll och då jag öppnade fick jag se ett helt gäng riktigt ruskiga figurer. Jag stängde kvickt, för jag hade ju totalt glömt bort att köpa hem Halloween-godis.
  Ha en fin helg!

 16. Svara

  Karoleen

  29 oktober 2022

  Gulliga barnbarnet! Chucky var också väldigt välgjord! Wow, snacka om att gå all-in! Plastbollarna tycker jag låter försvenskat och fjompigt! Jag stör mig på plantbeef… vi borde kunna hitta på namn för vegoprodukter som inte baseras på den ”vanliga maträtten”. Beef är liksom namnet av nötkött… då kan inte per definition INTE vara plant! ? Ha en fin helg!

 17. Svara

  byblixtra

  29 oktober 2022

  Börjar med sista bilden. Gillar nummerskylten i form av en dalahäst! 🙂
  Förstår Noelles iver, som är så fin i sin halloweenklädsel. Håller med om att dina barn och barnbarn är duktiga på halloweensminkning.

  Plantbullar låter ju som ett bra ord för vegobullar. Hoppas nu att gatubelysningen blir reparerad, inte kul när det är becksvart ute.

 18. Svara

  Kina

  29 oktober 2022

  Det får heta vad det vill för mig, men en köttbulle är en köttbulle, och det äter jag. Men din kålsoppa skulle jag inte heller tacka nej till! Den ser riktigt läcker ut! Visst undrar man ibland vad alla gubbar gör runt olika hål och gropar i omgivningen. Här i stan bygger dom om varenda jäkla gata, så det blir trafikstockningar överallt! Och jag tycker att många av gubbarna bara STÅR där! Tur att du har en pannlampa så du kan ta dig ut!
  Så underbart fina dina avkommor är!! Jag älskar ju att spöka ut mig på allehanda vis, men dina barn/barn verkar riktigt proffsiga! Och den där lilla snörpeungen, Noelle, är ju helt underbar!
  Och du! Man får faktiskt tappa orken ibland! Jag misstror människor som säger att de aldrig gör det! Ha en fin helg i Pörtet! Kram!

 19. Svara

  Ninni

  29 oktober 2022

  Bilden med morgondagens företagslösningar var riktigt träffande och rolig. Jag fick till en bild med en massa gubbar som tittar på en enda grävande gubbe då jag hade vattenläckan här och gubbarna från vägbygget längre ner efter gatan kom och tittade.
  Jag är glad att jag inte möter din familj när det är Halloween. Fy vad uhôglig de ser ut! Men lilla Noelle är bara söt.
  Halloween är inget jag bryr mig om förutom att jag köper hem en påse vardera av små kexchoklad och plopp ifall jag skulle få påhälsning av några utklädda barn. Nu brukar det vara bara V som kommer hit utkädd men då får vi ju offra oss och äta godiset vi då. E och V har iaf fixat en pumpa som de gröpt ur och har på sin lilla trappa utanför dörren.
  Tack för mycket bra läsning. Nu har jag läst varenda blogg sen 1 september.

 20. Svara

  Birgit

  30 oktober 2022

  Plantbulle? nja, inte direkt bättre än vegobulle.
  Det där med Halloween och utklädnad, jo mina barn har provat det mesta och de tycker det är jättekul. Nu ska det ju helst också vara snyggt på nåt sätt. Men jag gillar Halloween.
  Storkok är ju toppen!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 334
 • 377
 • 1 621 685
 • 4 626
 • 59 371
Sök här