Bloggen

Skidsprint – ett lotteri!

Av
den
23 februari 2007

Trots att Finland tog hem lagguldet i damernas sprint så måste jag tala om att jag inte gillar denna tävlingsform!
I början tänkte jag att okej det är jag som är gammaldax och inte tar till mig nya tävlingsgrenar, men nu tycker jag att alla mina farhågor har besannats.
Det är inte den bästa skidåkaren som vinner!
Åkarna ramlar som käglor, ibland ett helt koppel av åkare som kör på varandra.
Det är den skidåkare som har minst otur och står på benen utan att bryta skidor eller stavar eller den som inte blir påkörd av en annan åkare som kammar hem segern!
Basta!
Ser man sedan hur skidspåren ser ut i Sapporo så är det ju rent bedrövligt! Snön ser ut som grovt salt utkastat på marken i en enda sörja. Man mot man, kvinna mot kvinna, detta skulle bli den stora publikattraktionen inom längdåkning! Javisst, om det roligaste man vet är att se åkare dratta på ändan, då är det underhållande! Om man vill se rättvisa skidtävlingar har man inget nöje av att titta på denhär grenen!
Med nöje tittar jag däremot på Nordisk kombination, en okänd gren i Sverige, tyvärr, för det brukar bli väldigt spännande tävlingar. Idag låg finske Manninen nästan en minut efter täten då backhoppningen var avklarad, ändå lyckades han åka ifatt och vinna i skidspåren!

Nu tänker jag ta helg och inte orda så mycket mer! Det blir tidiga mornar i pörtet, sändningarna börjar kl 05.45 både lördag och söndag….
Dessutom har sambon lyckats överföra sin förkylning på mig, så nu snörvlar vi ikapp!
Önskar dig som tittar in en riktigt trevlig helg!

TAGS
8 kommentarer
 1. Svara

  solgudinna

  23 februari 2007

  Trevlig helg önskar jag dig med. Klart jag rullar mig i snön, men här är det inte -20 utan -1,1 just nu. Det är mer lagom, men med blåsten vi har här nere så känns det nog som -20.
  Kram på dig.

 2. Svara

  Nilla

  23 februari 2007

  Trevlig sporthelg, och krya på dig.
  Kram

 3. Svara

  Britt-Inger

  23 februari 2007

  Hallå i pörtet!
  Vad fint du fått det här – gillar färgerna o ekorren är ju jättesöt! =)

  Håller med dig till fullo om skidsprint … o jag blir bara irriterad av att se eländet – nä bedrövligt det är vad det är!

  Jag ska upp 6.30 i morgon (lördag) eftersom jag har jobbarhelg o det tycker jag är tidigt, men du slår mig ju med hästlängder ..! 😉

  Ha det gott vid tv:n (o all annan stans) i helgen, o krya på dig min vän!
  Kramar/Britt-Inger

 4. Svara

  Gunvor

  23 februari 2007

  Ha det så trevligt i Pörtet i helgen.Och mota förkylningen i grinden!!

 5. Svara

  Helena och Sigge

  24 februari 2007

  Vi önskar också trevlig helg!
  Sporten struntar vi i, ska nog gå i skogen istället.

 6. Svara

  Eva

  24 februari 2007

  Krya på dej!

  KramKram

 7. Svara

  Monica

  24 februari 2007

  Här var det ompysslat ser jag – söt ekorre och härlig färkombination. Hoppas ni får en fin skidhelg trots snörvlande näsor.

  Kramen

 8. Svara

  Catja

  25 februari 2007

  Håller med dig. Tycker skidsprinten är VÄRDELÖS! Det är just pga det du skriver. Faller en och du har otur och kommer bakom denna faller du också. Det handlar ju itne om hur duktig man är…

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 404
 • 450
 • 1 638 571
 • 5 097
 • 65 702
Sök här