Matrecept och kökstips

Kycklinglevergryta

Av
den
23 februari 2007

Jag har alltid ansett att kycklinglever är lite av lyxmat. Jag har alltid tyckt att priset för kycklinglever är högt, och det är inte särskilt ofta vi ätit det trots att jag gillar lever.
Nu i veckan såg jag i butiken fryst kycklinglever, 14,50 för 400 gram! Vad har hänt? Har konsumtionen av kyckling ökat så mycket att även levern blivit så mycket billigare?
Nu kommer vi att äta kycklinglever betydligt oftare, det glädjer mig!

Såhär tillagade jag levern:
Jag stekte 400 g lever tillsammans med en hackad lök och en bit rökt sidfläsk i tärningar (du kan använda 4 strimlade baconskivor istället), strödde över en matsked vetemjöl, spädde med 1 dl vatten och ½ dl koncentrerad kycklingfond. Kryddade med 1 msk tomatpuré, 1 pressad vitlöksklyfta, ett par skedar grädde och salt, peppar och mejram.
Levern får inte stekas för länge, den ska vara rosa inuti!
Till detta gjorde jag palsternacks-potatismos. Koka 500 g palsternacka i bitar. Häll av kokvattnet men spara det. Mosa palsternackan, strö över potatismospulver(jag valde den lata varianten, annars kan du koka 500 g potatis tillsammans med palsternackan) i valfri mängd, blanda och spä med kokspad och grädde. Krydda med salt och muskotnöt.
Moset smakar ljuvligt tillsammans med levern! Lingonsylt kan vara gott till om man gillar det,rödbetor och kapris är ett spännande alternativ. Jag nöjde mig med skivad gurka denna gång!

TAGS
2 kommentarer
 1. Svara

  Milo

  24 februari 2007

  Åh, ioooouuuuu!!! Fy! Det här får du ALDRIG servera mig! *ryyyyys*

  Ville mest ge dig en puss… 😉

 2. Svara

  Milo

  24 februari 2007

  Haha… det blidde lite fel där… *s* Klickade mig vidare från Saijas sida… *S* Och fick tydligen för mig att jag var kvar på hennes sida… Så pussen var ju till henne…
  Men, kycklinglever vill jag iaf inte ha… *skratt*
  Så tokigt det kan bli! =)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 47
 • 172
 • 1 654 294
 • 5 125
 • 66 098
Sök här