Bloggen

Skördemarknad i Morhagen

Av
den
6 september 2013

Jag ser att jag ligger lite efter i min helgredovisning :mrgreen:
Fast det spelar ju inte så stor roll, tyvärr var vi för sent ute när vi åkte dit i söndags.

morhagen2

Restaurang och konferensanläggningen Morhagen ligger naturskönt i Sunnansjö och vi gör gärna några besök där varje sommar.

morhagen3

Solrosorna prunkade, däremot höll de flesta stånden på att bomma igen, varorna var helt enkelt slut!
Marknaden började klockan 11 och vi kom ett par timmar senare, osthandlaren som var en av de få som var kvar berättade att de sålt slut på t.ex all rökt fisk första halvtimmen!

morhagen11

Vackert hantverk fanns förstås att beundra, så många duktiga hantverkare vi har i byarna

morhagen12

Kanske skulle man investera i en ny svampkorg, himla fin var den!

morhagen9

I ärlighetens namn var minst lika mycket för dessa sötnosar som vi kommit på besök!
Idag gick dom i en hage långt bort så jag fick krångla mig fram genom sly för att nå staketet

morhagen10

En alldeles nyklippt lamakompis tittar upp när jag närmar mig

morhagen6

Den närmar sig staketet, lika nyfiken som jag!

morhagen7

Otroligt näpna ansikten har dom, jag antar att deras ull kommer till användning.

Igår följde jag med väninnan ut i svampskogen. Vi hade var sin hund med oss och det funkade utmärkt.
Dessvärre hade älgflugssäsongen börjat på allvar!

mygganorak

Det dröjde inte länge innan jag förtvivlat krängde på mig anoraken då jag blivit överfallen av älgflugor. Ett par rackare hann landa på mig innan jag var i trygghet innanför nätet!
Min väninna däremot, hon bryr sig inte, plockar bara bort dem alltefter hon känner dem krypande i håret 😕
Men nu är det ju på tok för varmt för ytterkläder så jag hoppas verkligen att det snart blir svalare så man slipper svettas ihjäl i skyddsdräkten!

Min onda rygg satte käppar i hjulet och utflykten blev inte så lång, svamptillgången var också kass, lite små trattisar tittade upp men annars är det så torrt så torrt.
När jag kommit hem satte jag mig och googlade på ischias och fann då ett par Youtube-klipp med stretchövningar.
Nu ligger jag i hårdträning för smärtan som strålar rakt ner i höger skinka och ben o som hindrar mig från längre promenader.

Gubben åkte redan igår till huvudstaden där han har upptaktsmöte med firman.
Några skojsigheter står säkert på agendan eftersom oömma kläder skulle tillhandahållas.
Så nu blir det fest i pörtet ikväll för Blinka och mig!
Blinka ska få ett riktig ben från slaktarn och själv ska jag sörpla kräftstjärtar med guacamole framför Diamond League
Hoppas du också får fredagsmysa!

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  BrittMarie

  6 september 2013

  Tusen tack Paula! Nu har även jag sökt på you tube och hittat övningar som gör att man aldrig mer behöver få ryggskott – lovas det i alla fall 😕 . Hoppas att det stämmer. Vad jag själv märkt, för min del, är att det är bra för ryggen att gå och stå. Därför funkar det lustigt nog bättre på jobbet än hemma. Ha en fin helg, och hoppas du kan gå lite i svampskogen, som du gillar.
  Kram

 2. Svara

  Menageriet

  6 september 2013

  Hade jag mött Dig i den munderingen i skogen, så hade jag fått hjärtslag! 😆
  Verkligen fin svampkorg. Den hade ju synts när man satt den från sig för att plocka också.
  Nej, sovrummet är inte klart än! Det tar en jäkla tid att spackla, slipa och måla. 🙁
  Önskar Dig en fin helg och kram! 🙂

 3. Svara

  Anki

  6 september 2013

  Älgflugor… tvi…! Avskyr dem också, men får väl inte direkt panik. Du… den svampkorgen var fin, men lite för djup, tror jag och förmodligen alldeles för dyr 🙂
  Ser väldigt trevligt ut där i Morhagen – synd att det mesta redan var slut när ni kom dit. Lamorna (eller är det kanske alpackor… jaja, det är ju samma släkte) de är såå söta. Finns ett dussintal på en gård inte så långt från mig.
  Ingen fara för kossorna … hagen var långt från arsenikvarningen 🙂
  Ha det gott och ha en trevlig helg!
  Kram

 4. Svara

  Mia

  6 september 2013

  Ja himmel så många fina hantverkare det finns ute i bygderna, synd bara att många ev köpare inte inser vilket arbete det ligger bakom verken och är beredda att betala för det!
  Läste på nätet att just lamadjur används som flockledare till andra djur, typ får, och funkar som ett “vapen” mot varg, pga spottet!!! Skröna??? Vad vet jag… 😉
  Hoppas också att dina gymnastiska övningar hjälper mot din ischias, tänk att det ska vara nåt skit hela tiden!!!! Kram på dig

 5. Svara

  soffie

  6 september 2013

  wow vilka solrosor men blä att du har massa älgflugor i skogen usch de är läskiga…har ej varit i skogen på jättelänge så jag vet inte hur dte är här,,,kramen

 6. Svara

  Agneta

  6 september 2013

  Vilka otroligt söta lamor! Jag har aldrig sett dom i verkligheten, men här fick jag se fina bilder av dom – dom är urgulliga! till skillnad mot älgflugor. Jag var i en skog en bit härifrån häromdagen för att se om det fanns lingon (det fanns det inte) och jag råkade ffg i mitt liv ut för älgflugor. Och gud så äckliga dom var, fastnade i håret, massor av dom och jag satt i bilen och plockade och plockade och sen när jag kom hem fick jag fortsätta plocka. Googlade dom och det var ingen upplyftande läsning. Usch. Jag är gammal och har inte råkat ut för dom tidigare, vad beror det på…..
  Agneta kram

 7. Svara

  Marketta

  6 september 2013

  Vilken tur att den där laman inte spottade på dig. Är dom inte kända för att göra det, alltså inte att spotta på dig utan att spotta överlag 😆 . Ni som är så mycket ut på utflykter, har ni varit på Finnstigen än? Den dom har mellan Hällefors och Bredsjö. Det är ju en teateruppsättning dom har varje sommar där.

  Kramizzar
  Marketta

 8. Svara

  Ninni

  7 september 2013

  Usch för äckliga älgflugor..stora är dom också =(
  Har inte blivit utsatt själv men jag har hört berättas om dom!!

  Bra dräkt du har. Ja ischias är verkligen inte kul…usch och fy!!

  Lamor och alpackor är så söta djur. Ha en fin helg, kramen

 9. Svara

  Christina

  7 september 2013

  Fy för ischias 😡 För ett par år sedan så hade jag väldiga problem med det.Uppstod alltid när jag hade suttit still för länge(bio till exempel).Det jag märkte var att röra på sig så mycket som möjligt så släppte det.Nu har jag konstigt nog inte haft det på ett tag.
  Passa på och njut av din ensamma helg.Kan behövas ibland att inte behöva tänka på någon annan än sig själv.

 10. Svara

  Malin

  7 september 2013

  Äsch då, trist att du har problem med ischias och dessutom älgflugor :S

  Tur du har din skyddsutrustning. Och jag men vilket väder vi har? Britt har kommit på besök.

  Önskar bara att även Rut kunde dyka upp.

  Oj nu var jag vitsig. hihi

  Krama alla i pörtet från mig (inkl dig själv)

 11. Svara

  Herr Nilssons Fru

  9 september 2013

  Hoho – nu är jag här igen..hoppas du saknat mig 🙂
  Älgflugor, dom låter som rena rysaren, tur jag aldrig träffat några, fast jag bor i skogen. Din skyddsdräkt såg lite svettig ut nu ja, de e ju trots att det står september i almanackan fortfarande SOMMAR varmt o gott.

  Söta djur, verkligen söta små ansikten.

  Kramiz

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 201
 • 363
 • 1 626 595
 • 5 069
 • 65 363
Sök här