Bloggen

Skräckfylld hemfärd..

Av
den
6 januari 2014

0106a

Hemfärden från stan i eftermiddags var allt annat än behaglig… :hmm:
Några mil hemifrån på höjderna började snöfallet…till slut var det så tätt att det inte gick att ha helljusen på för då såg man bara snöflingorna som trummade mot rutan.
Med halvljusen såg man inte snökäpparna så man hade ingen aning om var vägen tog slut, det gällde att smyga fram… :thumbsdown:

När vi väl kom hem till byn kunde vi konstatera att här var det mest snömodd som kommit ner.

0106b

Det här var en av anledningarna till vårt stadsbesök, såg i Lidl-bladet billiga träningsredskap, nu är det bara spenaten som fattas!
Promenader i all ära, men jag behöver träning för hela kroppen och hoppas nu att bli lite starkare och rörligare med hjälp av dessa övningar.

Dagens ord: Jag anknyter till ämnet motion och wellness och väljer ett av årets ny-ord: twerka

-att “twerka” är att skaka sin stjärt tills skinkorna tycks upphäva gravitationen, man skakar helt enkelt rumpa i takt till musik.

Haha, en twerking finnkäring kanske vore nåt 😀

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  6 januari 2014

  Jag kan twerka med dig! Måste bara kolla in videon först och se hur det går till….Ok, har kollat nu och vid närmare eftertanke tror jag att jag får vänta ett tag till!!!!
  Oj, vilket väder ni hamnade i!!!! Konstigt, antingen inget eller så jättemycket! Det är ingen ordning på nånting nu för tiden…. Åsså den för denna vintern, sura snön när ni kom hem….Jaja…men det ska i alla fall bli kallare till helgen, åtminstone här, men ingen snö verkar det som.
  Kram på dig!

 2. Svara

  Anki

  7 januari 2014

  Hu… hemskt att köra bil när snön vräker ner och så blötsnö dessutom… usch!
  Kallare väder är visst på väg till nästa helg… kanske får du snö till sist 🙂
  Träningsredskap är bra, men jag har en förmåga att förtränga att jag har några redan några veckor efter införskaffandet. Ordet twerka såg jag också… en del kan få ordentlig fart på rumporna 🙂
  Kram

 3. Svara

  "LillaSyster"

  7 januari 2014

  Ett helt nytt ord för mig! Och tanterna ser ju ut till att ha kul! :party: Men det vet i sjutton om jag kan – så stel och obekväm :tunga: med de rörelserna. Ja då får du träna på nu med gummibanden. Tur att bilresan gick bra, det är hemskt att köra när man inte ens ser handen framför sig. Kram

 4. Svara

  Herr Nilssons Fru

  7 januari 2014

  Oj har ni fått snöfall – ja de e allt läskigt att köra bil när man inget ser o minst lika läskigt att sitta brevid o inte se…hua. Skönt ni tog de lungt o kom hem gott,
  Se där ja, kanske något för mig oxå – träningsredskapen.

  Hihi ja men så där gör ju jag oxå varje morgon – ungefär..hihi

  Kramiz

 5. Svara

  Annika

  7 januari 2014

  Twerka?? Oj, oj vad de hittar på. Det viktigaste är ju att vi rör på oss oavsett vad det är vi gör. Lycka till med din träning.
  Kram på dig.

 6. Svara

  Gun Wiik Pils

  7 januari 2014

  Själv blir jag riktigt yr av det väder du beskriver, alltså när jag skall köra bil. Men just nu är det ingen risk 7 plusgrader och gröna gräsmattor. Men man vet inte kanske Bore hinner hit och vända också.

 7. Svara

  Malin

  7 januari 2014

  Ja vädrets makter har inte tagit ngn hänsyn till trafiken i vinter. Allt för mycket halka o otäcka dödsolyckor har vi haft här i norr. :thumbsdown:

  Bra ambition med träningen där! Efter inköpet av broddar har jag i alla fall promenerat en del, men jag känner som du, det skulle behövas mer träning.

  Kram

 8. Svara

  Nette Cecilia

  7 januari 2014

  😉 Ojadå har det börjat komma hos er nu ,vi ser med spänning fram emot lördagen .då lovas snö och minusgrader .Inget kul att köra i det vädret .Kram Nette 🙂

 9. Svara

  TjockMorsan

  7 januari 2014

  Nu är jag tillbaka! :coffee: Hoppas allt varit bra under helgerna för dig och de dina. Har inte hunnit med att uppdatera mig, men det kanske kommer?

  Otäckt att hamna i ett sånt snöväder att man inte kan se vart vägen går, men skönt att ni tog er hem helskinnade.

  Såg att det fanns liknade träningsredskap att köpa även på Netto, men den butiken kanske inte finns där uppe än? Fanns inte i sthlm när jag bodde där, men den kanske har spridit sig norr ut, vad vet jag? Det är nog många som vill börja året bra och hålla sina nyårslöften, men själv har jag inte avlagt några. :oj:

  Många kramar till dig, vännen! :love:

 10. Svara

  Raija

  8 januari 2014

  Twerka ser riktigt roligt ut och det kanske man skulle börja med :-).

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 350
 • 559
 • 1 651 782
 • 5 116
 • 65 967
Sök här