Bloggen

En strimma av hopp..

Av
den
5 januari 2014

0105g

Plötsligt bröt solen igenom det kompakta molntäcket på promenaden idag, kanske kanske kommer ljuset åter, även om det går förfärande långsamt!

I helgen har jag inte haft tid att grubbla särskilt mycket över det, först ska man nerför slalombacken för att en stund senare klättra uppför den! 😉 Sen ska geväret på ryggen för nästa gren. Igår flög jag från hoppbacken också med skidor på, inte konstigt om man snart har träningsvärk i hela kroppen! :oki:

I ärlighetens namn har det varit norrmännens dag, ja och norrkvinnornas förstås, i de flesta grenar i alla fall. En himla massa rött såg jag i teverutan…

Men, nu är det slut på det röda övertaget, ikväll blir det andra bullar!

finskalejon

Ikväll har inte Norge en chans, för dom är inte med i hockeyfinalen 😡
Jag får väl knapra extra blodtrycksmedicin om jag ska palla att se matchen, hoppas den är värd det :angel:

Dagens ord får bli två: Jag får förlika mig med mitt öde och vara förnöjd

Ord får en annan tyngd och betydelse när man lägger till “för” framför.
Att förlika sig är att resignera och acceptera och förnöjd är liksom lite mer än bara nöjd, det är tillfreds och belåten.
Just nu associerar jag meningen till den usligaste vintern på mannaminne, jag får helt enkelt resignera och vara tillfreds ändå!
Och ikväll får jag läsa meningen högt som ett mantra efter en eventuell förlust mot Sverige 😥
Lättare sagt än gjort! 😯

livet1

Så här kan man också se på livet! 😀

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  5 januari 2014

  Åh Paula! Äntligen fick jag en förklaring på min träningsvärk! Att jag inte tänkt på det tidigare…..jaja, bättre sent än aldrig…
  Huvva, jag gruvar mig inför matchen i kväll…..Kanske jag borde ta en extra blodtryckstablett?????
  Kram på dig och lycka till på isen!

 2. Svara

  "LillaSyster"

  5 januari 2014

  Du måste ju stretcha när du tränar så där hårt 😉 och se till att ha vilodagar mellan passen! :kiss:
  Kram
  (Det kanske inte vore så dumt att leva baklänges….. :angel:)

 3. Svara

  Gunvor

  5 januari 2014

  Hej Paula och God fortsättning på det nya året. Ja tyvärr så började det nya inte så bra för mej. Har kommit hem från några dagars sjukhusvistelse. Jag blev inlagd i fredagsmorse i Hudiksvall. Pratade med min lungläkare när det äntligen blev vardag och hon ville att jag skulle läggas in när jag haft så hög feber i många dagar och min hosta förvärrats. Nu äter jag medicin och blev väl omhändertagen där. Doktorn hade velat ha mej kvar en dag till men efter två sömnlösa nätter så ville jag hem. Jag har en förmåga att hamna på samma sal med (lite) stökiga tanter som är uppe o skrotar på nätterna och inte ringer på larm när det behövs. Då blir det att jag tar hand om dom istället och jag var ju inte så pigg heller. Men man har inte hjärta att riskera att dom faller o bryter nåt. Personalen var så tacksam, men sa att jag så klart inte ska behöva ta ansvar för andra patienter, men vad gör man.
  Jag har knappt sovit nånting på två nätter. Det hände en kul grej(fast lite pinsam) för mej. Doktorn hade varit in till mej igår på förmiddan, vilket jag inte märkte för då sov jag som en stock. Han hade petat på mej men det hände inget,så då hade han lyssnat på både hjärta o lungor..och jag vaknade inte. Det hade han aldrig varit med om och berättade för dom andra. Då blev det lite fniss sa sköterskan, men det bjuder jag på. Jag tror han klubbade mej först.HiHi!
  Nu är jag hemma igen o väntar på upphostningsprovsvar, vilket lär bli till veckan.
  Oc då är det till att hålla tummarna att inte bakterien är tillbaka för då blir det väl inläggning igen. Ja det var min trevliga historik.
  Ha det bra du! KRAM!

 4. Svara

  Gun

  5 januari 2014

  Det där med att leva baklänges låter bra 🙂 Det lönade sig visst att titta på matchen för dig 😉 Inga ljusstrimmor här ännu tyvärr, men jag lever på hoppet 🙂

 5. Svara

  Soffie

  6 januari 2014

  Hos mej kom med solen fram idag å det var riktigt skönt ute med 7+så det kändes som vår! Va fin bilden är å att leva baklänges skulle ju va en variant…

 6. Svara

  Gun Wiik Pils

  6 januari 2014

  Ja det där mad att leva baklänges vore allt nåt att pröva på om ett tag förstås ännu är det inte dags för hemmet. Min blogg ligger nere för tillfället vet inte varför? Den låg nere flera veckor senast den strulade så det kan ta tid..

 7. Svara

  Menageriet

  6 januari 2014

  God fortsättning till Er också! :thumbsup:
  Klicker klarade smällandet bra i år. Det var inte så mycket som jag trodde det skulle bli, eftersom grannhuset hade fest med ungdomar. Men det mullar ju och smäller på andra ställen. Han reagerar ju om det blåser så det dundrar ute. Inte mycket man kan göra åt.
  Tyvärr är jag inte så intresserad av sporten, men träningsvärk kan jag få ändå. I lördags var dotra med familj och jag till hennes pappa. Vi tog hundarna och gick en promenad som blev lite för lång för min del, så nu har jag varit stel och med värk i ryggen i 2 dagar efter det. Hade jag inte haft hundarna, så hade jag nog suttit i rullstol vid det här laget!
  Men nu är det ju nytt år och då får man väl försöka röra på sig lite mer? :tunga:
  Ha det gott i tv-soffan! 😀

 8. Svara

  Anki

  7 januari 2014

  Grattis till JVM-guldet… bra gjort av smålejonen!
  Leva livet baklänges verkar inte så tokigt 🙂
  Såg en liten ljusstrimma här också och visst blir man glad när solen visar sig en stund…

 9. Svara

  Anne

  7 januari 2014

  Hej Paula,
  Det var länge sedan jag tittade in här. Har ju ingen blogg kvar sedan länge men sitter och skriver på mitt bokprojekt och forskar om finnkultur och då kom jag att tänka på dig igen. Hoppas allt väl och God Fortsättning på det nya året! Den där baklängestexten var kul 🙂 kramis från Anne

 10. Svara

  Malin

  7 januari 2014

  Vi ska tydligen få kallt till helgen, -20 tydligen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 194
 • 364
 • 1 627 631
 • 5 072
 • 65 414
Sök här