Bloggen skyltsöndag

Skyltsöndag # 163

Av
den
24 juni 2018

Nu var det minsann på håret, inte många timmar kvar av söndagen men här kommer ett brokigt inlägg med skyltar och kackel!

Jag var inte på plats förrän på eftermiddagen så jag kan inte ta åt mig äran att vara någon early bird!

Saken var den att Rosahöjdens Höns & Kaniner hade öppet hus idag. Det ligger några kilometer från byn, för långt att traska, dessutom säger ju namnet att det ligger högt, håhåja för bergsklättring…
Ingen jag frågade skulle åka upp så jag kom på att sätta ut en förfrågan på facebook, och jag fick lift med en snäll granntjej och hennes son!

Så många höns jag såg, vart jag än såg, vart jag än vände mig, den ena vackrare än den andra!

Och titta, stjärtlösa höns med fjädertussar på benen!

Vågar man tippa på silkeshöns, helt ljuvliga!

Någon ville inte posera, men vad gör det när man har så snygg stjärt!

Vackra pärlhöns

Tro nu inte att det var lätt att fota fjäderfäna. De var inte still en sekund även om det kunde se så ut. Det blev mycket tydligt när jag tittade på alla suddiga kort jag tagit, här en snäll som ligger stilla och låter mig fokusera!

Det är mysigt att ha kompisar att hänga med!

Kycklingar av alla de slag fanns till salu! Jag var inne i kycklinghuset men det var omöjligt att få några bra foton på småttingarna som satt i burar, de allra minsta under värmelampor.

Kalkoner har jag stor respekt för, de kan vara aggressiva men här var dom snälla…och många, men visst är de rätt maffiga!
För många år sedan var Hasse och jag fjäderfä-skötare när ägarna åkte på semester. När vi kom till kalkonhuset möttes vi av ilskna kalkoner i massor när vi öppnade dörren, de var förstås hungriga och började picka på våra ben. Det slutade med att vi kastade in maten och stängde dörren, fort som attan!

Nej nu går vi över vägen till ankorna istället!

Ankor och gäss vandrar hemtamt på gården

Vi tog en fika och passade på att lära oss mera om fjäderfä

Här kunde man köpa avelsägg av alla de slag

Intressant om de små fina vakteläggen.

Vi tackade nu för oss efter en jätteskoj rundvandring, jag hade ingen aaaning om att det fanns så många höns på gården!
I bilen på vägen hem sitter jag och tittar nyfiket ner i en kartong i mitt knä..

Kycklingar av vaktel och kalkon, har jag gått och köpt fåglar?

I en annan kartong i knäet på grannens son satt två söta ankungar, alla inköpta av min granne, lugn bara lugn, jag ska inte ha fåglar kacklandes i mitt vardagsrum!

BP förvaltar skylt-temat och du hittar flera skyltare här

TAGS
13 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  24 juni 2018

  Vilket toppenbidrag till denna Skyltsöndag! Stort tack! Och nu vet jag också hur pärlhöns kan se ut. Hade aldrig sett några innan. Sen log jag gott år “pekingankor”. Mig veterligen är ju det ett sätt att tillaga ankorna på. Och det ska då vara en speciell sorts kinesiska ankor med ursprung i Peking och inga svenska. Men dessa kanske just kommit från Peking. Vad vet jag…

  Och jag som trodde du blivit med höns. Men å andra sidan har du hund och katt så höns kanske vore ett vågspel att ha
  Stort tack för rundvandringen. Det var jätteroligt och intressant att följa med. Och jag tycker du lyckades jättebra med bilderna.
  Kram!
  Och du jag skrattade gott när jag läste texten. Tänkte mig själv här bland hönsen, ankorna och kalkonerna.

 2. Svara

  Ninni

  25 juni 2018

  Vad roligt att se alla höns! 🙂 Silkeshönsen var verkligen fina och pärlhönsen… inte fina precis men speciella. Jag antar att det var grannen som köpt kycklingar – inte du.
  Kramen,

 3. Svara

  Anki

  25 juni 2018

  Vilket härligt skyltsöndagsinlägg! En härlig utflykt – och så bra att du fick skjuts! Massor med härliga bilder blev det också på de vackra fjäderfäna och de söta kycklingarna och ankungarna!
  Kram

 4. Svara

  "LillaSyster"

  25 juni 2018

  Skulle nog inte bli så långlivade hos dig…. Mmm mat skulle Astrid och Torsten säga och Blinka skulle stå där och skälla på katterna =) Då har du ägg att se fram emot hos grannen då! Du ha en bra vecka, nu ska jag cykla till jobbet. Kram

 5. Svara

  Mia

  25 juni 2018

  Vilken fin tolkning av temat!!! Vi var hönsvakter i helgen, så nu vet jag på ett ungefär hur det funkar…
  Kram på’re

 6. Svara

  Hanneles bokparadis

  25 juni 2018

  så fina, inte sett

 7. Svara

  engstromemmasngström

  25 juni 2018

  Hönor kan verkligen vara fina! 😀

 8. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  25 juni 2018

  jag gillar höns. min farmor hade höns och jag tyckte kycklingarna var helt underbara. de satt i en bur som flyttades runt i gräset allt eftersom de åt och/eller slet upp det.
  små gula bollar som irrade runt och pep. min väninna köpte plötsligt vaktlar, men dem tog räven

 9. Svara

  Lillian Flaskerud

  25 juni 2018

  wow så hyggelig å være på hønebesøk. For noen år siden hadde jeg høner, mange forskjellige. Isbar legger grønne egg, men de legger ikke så ofte så en måtte spare litt på de om en var mange til frokost. Jeg kjøpte meg rugemaskin, men det ble nesten bare hanekyllinger. Alt til sin tid, nå har jeg ikke høner lenger og savner de egentlig ikke heller.

 10. Svara

  BP

  25 juni 2018

  Vilket fantastiskt bidrag till Skyltsöndag.Här är jag faktiskt riktigt impad! Så himla bra jobbat. Dessutom fick du med en massa för mig helt okända “kycklingraser” med också. Är uppväxt med hönshus och kycklingar, men på min tid var de bra vita och tuppen brun;-)
  Tyckte också att kyklingarna du har i ditt knä var väldigt prisvärda, och då ingick ju till synes bajset och kartongen också;)
  “Vakteltängerna” var coola, speciellt de limegröna. Sådana har jag aldrig sett, men vaktelägg är goda.
  Övergångsskylten är också en höjdare.
  Tusen tack för världens bästa skyltning och länken:-)

 11. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  25 juni 2018

  Oj, så många fina höns och andra fjäderfän 😀 Kul att du kunde ta dig dit och uppleva allt detta. Kunskaper fick du på köpet också. Hönsen såg ut att ha det väldigt bra i en stor inhägnad och det blir jag glad av 😀
  Väldigt söta små pippifåglar i kartongerna ni hade i era knän. Även om du inte köpte några så blev du säkert sugen. Men dina övriga flockmedlemmar kanske inte skulle uppskatta nykomlingarna 😉 Eller så skulle de bli uppskattad kattmat (usch, hemska tanke).

 12. Svara

  Anni

  25 juni 2018

  Facebook kan verkligen vara suveränt! Så kul att du fick uppleva alla dessa fina fåglar! Härliga bilder.

 13. Svara

  Ama de casa

  26 juni 2018

  Vilken härlig skyltning! Jag älskar höns och även dom andra fjäderfäna du visar. Dock ska dom helst vara snälla. Nån elak kalkon har jag inte stött på, däremot folkilskna tranor och en gång blev jag sparkad i huvudet av en påfågel så att blodsvite uppstod 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 257
 • 388
 • 1 575 252
 • 4 983
 • 64 165
Sök här