Skyltsöndag # 172

Veckans skyltar har en röd tråd!

Nämligen jakt…strax utanför centralorten ligger en jaktskyttebana

Där pangas det friskt så här års, dags att klara skjutprovet inför älgjakten

..medan andra tränar inför jägarexamen

Det var ju inte så muntra skyltar så här kommer en riktig höjdare! Skickad av min dotter när hon besökte Stockholm i veckan…visst är det gulligt?!?

BP förvaltar det roliga skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

0

13 Comments:

 1. Haha, såsskylten är ju HELT underbar!!! Tack för den! :)

 2. Hahaha, det tog en stund innan jag förstod vad det är för sås :D Kul att de behåller dialekten.
  Det finns likadana varningsskyltar för skjutbana på flera ställen häromkring också. Konstigt nog så är det sällan jag hör någon skjuta men de är väl inte vakna lika tidigt som jag är ute ;)
  Kram

 3. Gud så jag skrattade åt Rådailansåsen! Å den säger du att dottern har hittat i Stockholm. Nu blir jag riktigt nyfiken här. Alltså antingen har hon hittat den på Söder där folk har världens humor, eller så fanns skylten i en invandrartät förort, men jag tror inte det. Skulle bli himla kul att veta. Förresten – skitroligt att din dotter levererar högklassiskt bloggfoder till dig. Bra uppfostran där:-)

  Då jag aldrig sett en jaktskyttebana förut så tackar jag och bugar. Skrattade även här – åt texten på första skylten. Aningen roligt/fel eller hur!? “Riskområde för skjutbana.” Alltså jag menar det borde ju liksom varit tvärtom: Varning! Skjutbana. Riskområde. Eller man borde tagit bort ordet “för”. Älskar att vara språkpolis ibland, speciellt om jag får så många skratt som jag fick här:-)

  Tusen tack för denna härliga skyltning och länken:-)

 4. Skrattade gott åt sista skylten. Undrar var hon hittade den. Men många tänkbara möjligheter finns. Vad gäller jakt är jag inte så bevandrad men jag har testat att skjuta med både gevär och pistol tillsammans med min pappa. Kan inte påstå att resultatet blev lyckat trots flera försök. Men min pappa fick fullträffar. Inte oväntat.
  Kram!

 5. Vad höstfint du gjort här! :-)
  Bästa skylten var naturligtvis sås-skylten. :-) Mer av den varan borde vi ha i vårt land. Vi importerar ord och stavningar hursomhelst men det vore ju roligare om vi kunde stava de främmande orden på svenskt vis. :-D
  Kramen.

 6. Du det tog ett tag för hjärnan att ställa om sig….först läser jag om jakt och sedan Rådailand, jag var ju fortfarande i skogen och tänkte på rådjur när jag började läsa om såsen. Bra fotat av dottern! Ha en bra ny vecka! Kram

 7. Man skulle kunna köpa såsen bara p.g.a. stavningen. Passar utmärkt här för nu kan alla uttala det. Kram

 8. Haha! Det tog en stund innan jag fattade det där med såsen… En restaurang i närheten där jag jobbade ett tag hade stavat det på nåt vis som gjorde att jag alltid nuförtiden kallar det för ro-iland-sås :-D

 9. Haha … såsskylten är ju bara helt underbar! – älskar den! :)
  Kram

 10. Rådailan – sagolikt underbart! När nu allt ska ha så “fina” engelska namn är det skönt avväpnande med försvenskningar.
  Läste bakåt också och såg den lilla blyga vovven som så försiktigt hittar sin plats i pörtet. Vilken personlighet!
  Gillar också belöningen du fick när du behövde de där extra stegen, gissar att du går mer än du behöver nu om du hittar så fin svamp!

  Vad gäller holländare och godis så äter de ju helst lakrits, salt sådan (precis som finnarna) MEN de äter en väldigt, väldigt söt frukost istället. Inte sjutton behöver de godis efter den starten på dagen.

 11. Haha, ja såsnamnet var ju bara för bra!!!
  Lyckost dej som ska få äta surströmming snart, måste bara få till en sån middag jag med i höst!

  Stenmark finns på Afronbladet om jag inte minns fel , visst är han underfundig!

 12. Haha underbart med såsen!! Och vad modig du var som vågade dig ut vid skjutbanan!

Kommentera