Kycklingfrikadeller med nudlar

Till frikadeller:
½ finhackad lök
½ dl färsk hackad ingefära
2 hackade vitlöksklyftor
1 äggula
500 g kycklingfärs
3 msk panko ströbröd
salt, garam masala

Receptet gäller för fyra portioner, även Paula-portioner!

Fräs först kryddhacket i olja tills löken mjuknar. Lägg i bunke o tillsätt övriga ingr. Forma med fuktade händer små frikadeller, jag tyckte mina blev onödigt stora.
Till koket använder du färdiga ramen-nudlar, ni vet de där enportions-äggnudlarna med kryddor i paketet. Koka upp en liter vatten o ha i kryddorna från nudlarna, men vänta med nudlarna,

krydda buljongen med soja och fisksås och doppa ner frikadellerna och låt sjuda några minuter, de flyter upp då de är klara.
Lyft upp frikadellerna och lägg i nudlarna och koka dem tre minuter.

Lägg upp först nudlar, sedan buljong, frikadeller o t.ex färska spenatblad eller annat grönt i djup tallrik. Servera gärna med en klick yoghurt.

0

7 Comments:

 1. Så gott det ser ut! Och frikadeller med asiatisk smak var det länge sedan jag åt. Ända sedan jag var ui THailand….Snart två år sedan. Så jag ska helt klart prova ditt recept.
  Kram!

 2. Har aldrig i mitt liv ätit en enda frikadell – visste inte riktigt vad det var förrän jag läste Ditt recept, dessutom har jag aldrig ätit sånna där nudlar -en brist i min uppfostran kanske ;-)

 3. Det såg verkligen smarrigt ut :)

 4. Jahaja. Då är det nog dags för mig att gå ut och leta upp lite tapas. Dumt att läsa bloggar när man är hungrig… ;-)

  Underbar bild i headern! :-D

 5. Ser såå gott ut! Nu dreglar jag nästan! :)
  Kram

 6. Ser väldigt gott ut :D
  Kram

 7. Stort GRATTIS till nya headern. Den är helt fantastisk.
  Receptet på frikadellerna köper jag direkt – mums! Däremot byter jag ut nudlarna med kryddor i. Påminner alldeles för mycket om studentmat för att vara ärlig. Men det går ju bra med spaghettieller tagliatelle i stället, eller hur;-)

Kommentera