Skyltsöndag # 181

Här kommer veckans drös av skyltningar:

En morgon möttes jag av denna skylt när jag var på väg till affären…

Det visade sig att man asfalterade en etapp av vägen och det tog hela dagen och kvällen i anspråk. Nu är ju inte trafiken så väldigt livlig genom byn men det är många lastbilar och timmerbilar som nyttjar vägen. Nu åkte en lotsbil på en sträcka av några hundra meter fram och åter på den ena väghalvan,,,,och jag kunde inte låta bli att fundera över hur kul ett sånt jobb vore..

På informationsträffen fick jag med mig material hem där jag hittar rätt instans om någon granne behöver hjälp. Mycket bra att ha!

En av de vackra höstdagarna valde jag att gå längs el-ljusspåret där man minsann kan göra annat också än bara gå…

På anslagstavlan hittade jag skylten om den årliga ljusstöpningen. Jag har själv aldrig medverkat men det verkar vara en populär tradition i byn.

Veckans skylt från nätet: passar mig perfekt!

BP förvaltar det roliga skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

0

10 Comments:

 1. Så du bor i Ludvika kommun?
  Vilken kul skylt därute i skogen!
  Stöpa ljus själv låter kul, om man får lite hjälp förstås!
  HA det gott!

 2. Ååå stöpa ljus, det gjorde vi varje år med fröken på lågstadiet. Vi hade då pysslekvällar med föräldrar och syskon ljusstöpning, binda lingonkransar, göra tomtar av små björkstubbar, fläta näver – ja det fanns hur många aktiviteter som helst att välja på. Vi hade nog fyra klassrum eller mer till vårt förfogande. Helt galet vad hon & klassföräldrarna ordnade. Jag och min syster var helt galna i att stöpa ljus. Vanliga men också tre och fem armade tror även vi gav oss på sjuarmade också. Vi hade pappa till att bygga en egen ljusstöpare, sen höll vi till i källaren i timtal. Jag tror nog att ljusstöparen han byggde lever än. Det kanske är dags att återuppta den traditionen -om inte annat så skulle ju trollungarna kunna roa sig ett bra tag. Ja du det blev mycket nostalgi av dina skyltsöndag! Kramen

 3. Är djupt imponerad här! Du hittar minsann fler skyltar hos dig än vad jag gör här. Trafikskyltarna har jag faktiskt aldrig sett här i stor-Stockholm. Så tack för dom:-)
  Informationsmaterialet du fick förvånar mig en aning. Alltså har du våldsamma grannar eller…

  Bergsklättrare på en lyktstolpe – ingen dum idé alls. Kan bara inte förställa mig den där armhävningspositionen i vertikalläge:-))))

  Ljusstöpning har jag aldrig gjort. Å bilden från nätet passar mig nog bättre under balkonghänget på sommaren, fast då utan täcken och mössa. Har svårt att läsa under den mörka vintertiden.

  Hursomhelst – 1 000 tack för ytterligare en suverän skyltning och länken:-)

 4. Våld i nära relationer, del II i Brottsofferjourens regi, ska jag snart åka iväg på. Vi har nog likartade ämnen att fokusera på! :-)

  Trafiklots, ja, det har jag också behövt vänta in någon gång. Inte så ofta jag träffat på det, med andra ord.

 5. Tack för en bra skyltning och med både allvar och humor. Bra kombo! Att vara trafiklots är nog en utmaning i sig. Och en del trafikanter har inte direkt någon förståelse för detta jobb. Tyvärr!
  Bra med tydlig info om något inträffar. Att veta var man ska ringa kan ju rädda liv och vara till stor hjälp. Bra att ha i telefonen också.
  Klätterskylten? Tja! Några kanske tränar i stolpar.
  Vad gäller ljusstöpning har jag organiserat det under några år för alla elever på skolan där jag då jobbade. I gymnastiksalen. Kan berätta att vare sig golven (trots väl täckta) eller bockar och plintar (Hängde ljusen där) blev sig lika när vi var klara. Under en dag stöptes sådär en 600 ljus. Men det var då det…
  Kram!

 6. Menar du att lotsen inte tog med dig? Hen hade väl kunnat skjutsa dig den där sträckan så hade du hunnit fråga hur intressant ett sånt jobb är. :-D. Jag har haft samma fundering när jag stött på såna stackare som sitter och kör ett par hundra meter fram och åter en hel dag… och kanske nästa och nästa också. Tänk vad himla trôkigt! Men det kanske är hyfsat betalt?
  Du är då helt otrolig på att hitta skyltar! Men ta och var med på ljusstöpningen – det är riktigt roligt. Mycket roligare än att vara lots. ;-) Jag har faktiskt stöpt ljus ett par gånger. Det är ett väldans doppande men har man trevligt folk omkring sig så…
  Kramen.

 7. En perfekt skyltskörd! Skulle vara kul att se dig prova att klättra upp på stolpen! :)
  Kram

 8. Jag håller med Anki! Det skulle vara roligt att få se dig klättra efter instruktionerna på skylten! :) Den sista skylten är förstås den mest lämpade för min del.

 9. Bergsklättring på marken i skogen? Har jag uppfattat det rätt? Jag behöver nog också en sån där illustration utförd av dig :-D

  Duktigt att fynda så många skyltar!

 10. Jag skrattade åt fantasibilden av hur du ställde dig där och väntar på lotsen :D Det kommer säkert bilar som gör skylten befogad men dina bilder såg ganska roliga ut eftersom skyltarna var ganska ensamma :)
  Jag har skrivit det förr men jag återkommer till att det verkar finnas massor att syssla med i dina trakter. Superbra med kunskap om hur man kan hjälpa och fint med info från socialförvalningen. Jag skulle dock inte ge mig på ett försök att klättra uppför den stolpen :D
  Kram

Kommentera