Bloggen

Och nu är det vinter…

Av
den
29 oktober 2018

Det är inte på något vis sensationellt tidigt, ändå blev man lite tagen på sängen…

Och kanske framför allt att den lilla snö som kom ligger kvar ännu ett par dagar senare..

Det var en herrans tur att jag tog investeringen i ett par riktiga kängor med inbyggda broddar ifjol, för nu behövdes de sannerligen, asfaltsvägarna är såphala

Vi synkar inte så bra just nu, Blinkis och jag, hon är i höglöp och går med nosen i backen och varken ser eller hör. Men, när jag kommer försiktigt trippande då har hon plötsligt väldigt bråttom framåt…

Inte allt vatten har frusit, så många kallgrader har det inte varit

Jag hann fånga de sista solstrimmorna vid sjön

..och i gamla fabriksfasaden

Nä nu vänder vi hemåt innan det är mörkt som i säcken

Mina katter fattar ingenting, de står vid ytterdörren ynkligt pipande och vill ut, men det räcker med att de känner vinddraget när jag öppnar dörren för att bli helt förlamade av kylan….
Då tvärvänder de och går in igen, för att tio minuter senare försöka nästa gång…det kanske bara var någon högst tillfällig kyla….men ack nej, lika kallt om nosen, och så vänder de åter i dörren…

I morgon blir det besök hos doktorn. Medicinerna jag väntade så länge på verkar inte bita, så nu får jag hoppas på någon annan mirakelkur.

Tips till er som som gillar att nörda ner er i svenska språket, Kunskapskanalen har en ny programserie, Språknyheterna?
Jag tittade härom kvällen på första delen och den var riktigt kul och sevärd, om man är lagd åt det hållet…här hittar du första avsnittet

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  29 oktober 2018

  Ja nu blev det vinter. Bra du har ordentligt på fötterna. Jag måste ta fram bättre skor jag med. Körde mamma idag i mina tyggympaskor. Ingen höjdare ens när vi åkte bil. Det blev kallt.
  Lycka till hos doktorn.
  Kram.

 2. Svara

  Sirpa

  29 oktober 2018

  Betydligt vintrigare hos dig än här men jag är inte avundsjuk än i alla fall… men kylan har slagit till här också men ska bli varmare i veckan. Har också två som höglöper, dom är mest jobbiga med varandra då och juckar på 😉

 3. Svara

  bpz3

  29 oktober 2018

  Vilka helt fantastiska bilder, speciellt den från fabriksområdet. WOW säger jag bara!

  När jag ser dina bilder så undrar jag varför jag gnällde i mitt eget inlägg idag. Å nu är det vita eländet ju till och med ett minne blott. Men jag läste att det var 17 minusgrader i Åsele i natt, men där hade man fått mindre snö än vi. Hahaha:-)

  Katter är kloka. Det är jag också. Hundar är dumma (sägs det). Det är jag inte;-)

  Hoppas att du får hjälp hos läkaren imorgon. Sätt bara på dig Icebugsen, så att du inte ramlar.

  PS. Antar att du inte är sugen på att berätta vilken sjukdom du har och vilka mediciner du tar som inte biter. Så jag tänker inte fråga;-) DS.

 4. Svara

  Eva-Lena

  30 oktober 2018

  Vackert som vanligt! Jag kom att tänka på att du slipper pulsa på oplogad väg i vinter, måste vara skönt. Jag minns förra vintern när jag insåg att vi måste skotta själva och jag var den enda som var brukbar till detta. Måtte det inte upprepas med en sådan snörik vinter i år igen, även om jag medger att det var makalöst vackert!

 5. Svara

  Anki

  30 oktober 2018

  Så tråkigt att du inte mår bra … hoppas du får bra hjälp hos doktorn idag! Bra att du har icebugs och slipper halka omkring på hala vägar!
  Jättefina bilder, men jag hoppas det dröjer innan det blir snö här! Sixten gillar inte heller vädret, men han har ingen låda inne, så han måste gå ut …
  Jag visste om programmet och tittade på Play nu på morgonen … riktigt bra, tycker jag 🙂
  Lycka till hos doktorn nu … tänker på dig!
  Kram

 6. Svara

  Ama de casa

  30 oktober 2018

  Brr… På tok för tidigt med snö om du frågar mig…
  Hoppas du hittar en mirakelkur som hjälper!

  Och stort tack för infon om Språknyheterna, det ska jag absolut kolla in 😀

 7. Svara

  "LillaSyster"

  30 oktober 2018

  Fy, vilket väder…..här mörknar det redan idag. Har varit ute och tagit in näckrosorna till vinterförvaring i garaget och det var sannerligen iskallt att ta upp korgarna ur de stora kärlen. Samma med katterna här eller i alla fall Busan som drog värsta klagolåten för mig innan – jag tror hon bad mig trolla fram lite solsken och värme, men tillslut nöjde hon sig med att vi kunde ligga och gosa en stund, så nu är jag nytvättad i ansiktet. Hoppas att du fått bra hjälp idag med medicin. Kram

 8. Svara

  Mia

  30 oktober 2018

  Men sicken osis du har med de där medicinerna då!!! Måtte du får hjälp nu…. Broddarna har jag inte tagit fram än men nu har det börjat snöa och det ska bli mildare sen, troligen blir det ishalka efter det…snön tinar och fryser. Luzzie har varit lite skeptisk mot det där vita men envis som hon är, så ska hon ut ändå!
  Kram på’re

 9. Svara

  Ditte

  30 oktober 2018

  Redan! Och så tänker man varje år. Åven i Roslagen kom det lite vinter på besök igår. Väldigt lokalt och den kändes inte bestående. Så vakcra bilder från dig och din by! Men det hala väglaget får du se upp/ner med. Skrattade lite åt katterna. De levde på hoppet om att det skulle hinna bli varmare innan de tog sig sin runda. Bra med hopp.
  Trist attdin medicin inte hjälper så jag håller tummarna inför läkarbesöket. Och vet läkarna var som är problemet så borde de kunna ge adekvat smärtlindring.
  Kram!

 10. Svara

  ibod11 - Ingrid

  8 november 2018

  Lite för lite snö för att det ska vara riktigt fint men ändå lite kul när de första flingorna kommer 🙂 Bra att du är väl förberedd med rejäla skor.
  Vad ledsen jag blir när inte dina mediciner hjälper dig. Först gå och vänta och hoppas och sedan bara besvikelse. Nu får de se till att hitta något bättre så att du orkar vara lika glad som vanligt.
  Stor kram

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  8 november 2018

  Glömde ju skriva att jag verkligen är lagd åt det hållet så jag tackar för länken. Den är sparad och jag ska titta vid senare tillfälle 😀

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 301
 • 354
 • 1 626 686
 • 5 070
 • 65 364
Sök här