skyltsöndag

Skyltsöndag # 186

Av
den
2 december 2018

Dessa gamla plåtskyltar är ju så läckra. Skulle lätt kunna fylla mina väggar här hemma med dylika! Denna återfinns på väggen till Marias salong & Cafè i Sunnansjö.

Denna auktion hoppade jag över, den inföll samma dag som julmarknaden och en aktivitet per dag räcker gott!
Däremot har jag aldrig riktigt fattat detta me “åror” ! Vadå åror? Jag fick förklarat för mig att det är en typ av lotter, men var ändå tvungen att googla

för att kunna bilda mig en uppfattning. Och visst påminner formen om de åror jag tänker på, dem man ror med. En åra innehåller alltså flera lottnummer begriper jag också…nu

Igår var det dags för byns egen julmarknad!

Själv stod jag på loppis och sålde tomtar så hela loftet är tomt nu!

Och till sist en gammal goding från 2013

Håhåjaja, inte lätt detta med stavning, ibland blir man irriterad och ibland vrider man sig av skratt! Vilket väljer du?

Hoppas adventsglöggen och pepparkakorna smakade idag på första advent!
Inget av ovanstående ingår i pörtets utbud, det bidde kaffe och ett glas med fläderblomssaft, och det smakade förträffligt!

BP förvaltar det roliga skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
12 kommentarer
 1. Svara

  "LillaSyster"

  2 december 2018

  Plåtskyltar…..bara älskar dem! Men jag har förstört några som jag haft ute, de tålde inte väder och vind och ändå hade jag gett dem ett extra lager med klarlack. Numera har jag dem bara inomhus =) Ingen glögg och pepparkakorna är slut…..Men idag var det premiär för saffransbiskvier som jag bakat! Alldeles för sött för dig, men vi på Skogsliden kalasade på dem till 11- kaffet. Nu är det ju ny månad så jag hoppas att du fått en tid…… Önskar dig en fin ny vecka! Adventskram till dig

 2. Svara

  Ninni

  2 december 2018

  Glögg och pepparkakor har vi inte ätit idag men en lussekatt med varm choklad till skidåkningen var inte så dumt.
  Den där julkorven skulle jag inte vilja äta men jag hoppar över all julkorv. Jag skrattar oftast gott åt hur folk stavar och avstavar. Inte klokt hur det blivit med svenska språket nu för tiden.
  Kramen.

 3. Svara

  BP

  2 december 2018

  Ytterligare ett sådant underbart bidrag till Skyltsöndag:-) Älskar också plåtskyltar, gärna i en bar eller en pub. Årorna med lottnummer på ??????? Har jag aldrig sett. Hade nog förknippat dom mera med Bingo eller psalmer i kyrkan;-)
  Vilken fin julskyltning och mysig julmarknad ni har i Fredriksberg! Mycket finare än här, och det beror inte på att det är vitt på marken jämfört med våra fem plusgrader och regn;-)
  Julkorvskiten är ju bara för härligt! Stör mig iofs på felstavningar, men här väljer jag helt klart att asgarva. Dom som gör skyltarna tänker kanske på min blogg;-)

  Vi hade mini-julmarknad på innergården idag. Granen skulle tändas. Det bjöds på glögg och pepparkakor. Jag avstod, men köpte mig en julklapp istället;-)

  Tusen tack för en toppen skyltning och länken:-)

 4. Svara

  Ditte

  2 december 2018

  Vilken trevligt och mysig skyltsöndag. Och förr var det just till första advent det var riktiga “julskyltningar” som man gick ut och tittade på och ofta också julmarknader. Nu är det så bråttom med allt…
  Dessa gamla plåtskyltar är helt ljuvliga. Skulle gärna ha flera stycken. Hade några men de har kommit på avvägar. Tyvärr.
  Så trevligt med er julmarknad. Härlig inbjudan dessutom. Har också nu lärt mig ett nytt ord i lottsammanhang “åror”. Tack för det!
  När jag såg sista skylten hos dig skrattade jag. Fri tolkning kan vara nog så roligt ibland.
  Tyvärr fick jag ingen glögg eller pepparkakor idag. Men jag har fått mycket annat – bl.a. besök på en julmarknad på Alsters herrgård i Värmland och besök hos Lars Lerin. Så jag är nöjd ändå. Väldigt nöjd med min resejobbarhelg.
  kram!

 5. Svara

  Hanneles bokparadis

  3 december 2018

  den sista var ju lite rolig, hoppas du gjorde några fynd.

 6. Svara

  Tove Olberg

  3 december 2018

  När det gäller Julkorvskit så skrattar jag gott och tror mig fatta att det är det moderna ordet kit alltså delar till att göra julkorven, tänker på pizzakit …
  Inbjudan till julmarkanden är skön att läsa och vackert utformat.
  Lott på åror är helt nytt för mig, tycker nog det är mera paddel än åra – men det betyder ju inget för lottningen 🙂

 7. Svara

  Ama de casa

  3 december 2018

  Såna gamla plåtskyltar är helt underbara 🙂

  Undrade också över dom där årorna, så tack för förklaringen.

  Verkade vara en trevlig julmarknad – skönt att du är av med tomtarna på loftet! 😉

  Såna där felstavade/felsyftande/särskrivna/hopskrivna skyltar kan vara nog så irriterande, men oftast blir det faktiskt roligt. Som på din där 😀

 8. Svara

  Anki

  3 december 2018

  Jag älskar också dessa gamla plåtskyltar … så snygga! Det ser ut som en fin julmarknad i Fredriksberg … handlade du något kul?
  Haha … inte lätt med stavningen … men vi var många som fick oss ett gott skratt genom din bild på bloggen 🙂
  Kram

 9. Svara

  ÅkeÅke

  3 december 2018

  Plåtskyltar som är så läckra 🙂 Åror?!?! Aha… tycker de liknar slagträn 😉

 10. Svara

  BrittMarie

  3 december 2018

  Lite rätt var det väl i alla fall på sista skylten, för visst säger man din skit och ditt kit? Det lät inte så gott, men roligt var det! Ett annat ord jag reagerade på var läsaktiga. Det lät ju riktigt trevligt! Är det ett nytt ord?
  Adventskram på dig. Hoppas du mår bättre!

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  3 december 2018

  Jättefin plåtskylt och en avslutning som fick mig att skratta högt 😀 Jag tyckte väl att det var ett lite ovanligt utbud på auktionen men det klarnade efter din bild med årorna 🙂 Julmarknaden liknar den som varje år anordnades i Myrviken, grannort till Oviken som vi bodde i. Då var alla i byarna ute och gick tipspromenad mellan företag och butiker och skolans åttor hade basar. Det serverades glögg,pepparkakor och skinkstutar och ofta var det snö. Härliga minnen 😀 Tomten kom och delade ut små julklappar också.
  Kram

 12. Svara

  kajsalisasblogg

  4 december 2018

  Oj vilken klassisk varmkorvskylt 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 224
 • 365
 • 1 690 555
 • 4 819
 • 62 198
Sök här