Söndags-smakbit # 48

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag har nu kommit halvvägs i Malou von Sivers roman Mitt hjärtas oro som är första delen i en trilogi som baserar sig på hennes egen släkthistoria. Hon försöker här berätta och förstå hur ett sår kan ärvas från generation till generation, ett arv som har format henne som människa.

Smakbit från sid. 55

“Läsa är som att äta och dricka. För mig är det en del av livet. Men det går inte bara av sig själv, man måste ibland tvinga sig att gå in i det okända rum som en roman kan vara. Tvinga sig att välja bort mycket av det som pågår runt omkring, hitta en vrå där lugnet sänker sig och så koncentrera sig först på bokstäverna, sen på orden, därefter meningarna och då, utan att man märker det är man inne i en värld som ingen kan ta ifrån en”.

0

16 Comments:

 1. evt läser jag dem. tack för smakebiten!

 2. En beskrivning som jag hade önskat att fler hade haft förståelse och respekt för. Det där med att gå undan och få lugn och ro… Boken hoppar jag nog.

 3. En väldigt bra beskrivning. Och en underbar värld att vara i =) Är ju magi när man är helt uppslukad av en bok. Ha nu en fin första advent =) Kram

 4. ….. från hitta en vrå och hela meningen ut – vad det känns igen när jag skriver.
  Såg intervjun i programmet Sverige med henne.
  Ärva såren i generationer får mig att tänka på en del av en slags arvsynd kanske… Önskar dig och dina fyrbenta en fin första advent!

 5. Tack för smakbiten. Den beskrivningen kan jag bara hålla med om!

 6. Tack för smakbiten :-)

  Ha nu en riktigt härlig första advent!

 7. Har läst de två första böckerna, de har varit bättre än vad jag trodde. Har nyligen dessutom lyssnat på hennes sommarprat som hänger ihop med hennes släkthistoria som var ganska så intressant.

 8. Tyckte mycket om den här och Olycksbarnet ännu mer! Tack för smakbiten!

 9. Den här läste jag för en tid sedan. Tyckte om den.

 10. Den där trilogin har jag tänkt läsa och jag har första boken hemma. Tack för smakbiten.

 11. Bra beskrivet. Tack för smakbiten!

 12. Det er en interessant ting å skrive om. Det er ganske merkelig hvordan slike ting kan arves fra generasjon til generasjon. Ha en riktig fin søndagskveld!

 13. Jamen det var ju en klok smakbit!

 14. Tack för smakbiten! Men jag hoppar nog boken!

 15. “Mitt Hjärtas oro” har jag läst och även den senaste “Olycksbarnet”. Spännande att få höra vad du tycker när du läst boken. “Olycksbarnet” fastnade än mer för och jag lyssnade igen på hennes “Sommarprogram” . Att välja bort och att välja till finns också med i den senaste boken.
  Tack för smakprovet.
  Kram!

Kommentera