Skyltsöndag # 208

Ni kanske kan gissa er till var veckans skyltar kommer ifrån…

Det var kul att se alla granna turistbussar i Stockholm

Synlig är minsann reklamen också

Dessa blinkande skyltar kan inte alla passera utan att klinka i några mynt…jag finner rakt inget nöje i det..

Utanför vår hytt hängde denna skylt. Pilen var i stort sett osynlig så vi trodde vi hamnat mitt i rökrutan!

Nu började jag sakna min Blinka…

..fast inte så mycket att vi var tvungna att kalla på sjöräddningen för att skjutsa hem mig..

Utanför vår rastplats stod denna sympatiska skylt

Sist men inte minst vill jag visa att säfsingarna också var representerade på årets Första-maj-demonstration i Ludvika där NMR också fått tillstånd att tåga…

BP förvaltar det roliga skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

Häng gärna på du också!

1

10 Comments:

 1. Det var många färgglada skyltar på bussarna för att inte tala om spelautomaten. Hundtoalett på en båt var ny för mig och så även skylten med hunden och håller med om att den var fin. 1:a majtåg brukar innehålla en hel del skyltar, ser att Fredriksberg upplever sig en aning bortglömd av Ludvika kommun.

 2. Jag tänkte att du kanske skulle skylta från resan. Och det gjorde du.Både från turen genom huvidstaden, från fartyget och på vägen hem.
  Tror jag känner igen rastplatsen, Gävlebro och Dinners. Brukar stanna här på mina resor norrut.
  Kul med “säfsingarna” här på första majdemonstrationen. Och livskvalité är jag säker på att ni har. Ja, mycket annat också.
  Kram!

 3. Gissade redan innan du la upp din Skyltsöndag att du hade haft kameran i högsta hugg för att fota skyltar i huvudstaden. Där fick jag onekligen rätt;-) Å du lyckades som vanligt suveränt bra!
  Gemensamt har vi helt klart att vi inte spelar. Har nog aldrig satt en krona i dessa spelautomater, men en kompis till mig är galen i dom. Å hon brukar alltid vinna…

  Hundtoan på båten – eloge! Rökrutan är nog det äckligaste jag vet. Detta sagt av en som faktiskt röker. På båtar brukar jag gå ut på däck och röka.

  Husse och matte skylten är ju hur sympatisk som helst. Å bästa skylten enligt mig är absolut den sista, där Fredriksberg ställer sina krav om man säger så.

  En absolut toppen skyltning. Tusen tack för den och länken:-)

 4. En båtresa ja, men kan inte gissa båtens namn eller vart den gick. Kan tro att den gick från inre hamnen… Det går ju en del. Flera från min arbetsplats gjorde en resa i helgen… jag tycker mig inte ha tid så här på våren att lämna min ö. Däremot kan en bekant ha varit med på Sjöräddningsbåten, han har nämnligen varit med sin sjöhund och tränat i helgen där i skärgården. De utgick från Dalarö och sökte vist igenom där på där Saltkråkan spelades in. Jag såg han la ut en karta på fejjan. Jo man saknar sina fyrbenta vänner när man lämnar dem… Jag kan nog spela på sånna där, jag har ju ett kasino i stan… men jag får alltid lösa ett nytt årskort varje gång jag ska besöka (det hinner gå ut) Första maj tåg ja… jag tror tyvärr att ingen politiker lyssnar till sånt.

 5. Mycket färgglada skyltar från din semester. Men jag gissar på att borta är bra och hemma är bäst =) Ha en fin nu vecka! Kram

 6. Det finns mycket som är bra med att resa och röra på sig ibland. Att samla på skyltar samtidigt är en bra sak. Färggranna sådana fastnade på din kameralins.
  Ha en fin måndag Paula!

 7. Ja, på den resan hade du verkligen möjlighet att fota skyltar.
  Kram

 8. Många färglada skyltningar på alla möjliga platser. Jag har sett s k hundtoaletter på flera färjor och har konstaterat att där skulle inte någon av mina hundar ha velat utföra några behov. Möjligtvis om det luktar väldigt gott efter andra hundar men jag tror att den lilla plätten rengörs ganska väl ;) Tur att du inte hamnade i rökrutan för där är det inte trevligt. Jag har själv stått där några gånger och det är nästan tillräckligt för att man skulle vilja sluta. Nåja, det är ett problem som inte finns längre :D
  Kram

 9. Härligt färgglada skyltar här :-)

 10. Vilken rolig blandning av skyltar du är utrustad med varje vecka. :-) Tror ändå att det här är färggladaste hittills.
  Kram.

Kommentera