Vårfint i Fredriksberg

I år hade jag lust att delta i den årliga uppsnyggningen av vår närmiljö!
Tidigare år när jag bott en bit bort har jag städat längs skoterleden, hittat ca 30-40 burkar samt plastpåsar och annat skräp varje år!

Då har jag valt en dag med lagom temperatur, ingen blåst och traskat iväg när andan fallit på.
Annat var det när det var samling klockan åtta!!! Huvaligen… men i den för mig tidiga morgonen gick det ändå att hitta skönheten i naturen…

Mössa, vantar, långkalsonger, plockepinn, sopsäck och ett glatt humör var dagens utrustning. Temperatur kring nollan, snöblask och regn om vartannat…

Men när man är flera så går det undan, efter knappt två timmar hade vi traskat genom vägarna kring centrum

Nu smakade det bra med hett kaffe och en macka!

Jag var faktiskt så frusen när jag kom hem att jag kröp in under täcket och värmde mig hos Blinka en stund…

Senare på eftermiddagen ringde min dotter som är på Sardinien på semester.
Hon förtalte om 4 plusgrader, hagelstorm med 18 m/sekunden igår morse!

Fast när jag såg det här fotot tyckte jag inte ett dugg synd om henne!

2

13 Comments:

 1. Alltså ärligt talat så är jag inte direkt positiv till att utnyttja PROs medlemmar som gratis arbetskraft. Kommunen tjänar en bra slant på ert arbete och ni får en fika som tack för mödan i det iskalla vädret.
  I min brf är det likadant. Två gånger per år (vår och höst) uppmanas medlemmarna att samlas på gården, rensa ogräs och plantera blommor i krukorna. Uppmaningen riktas alltså inte bara till pensionärer utan till alla som bor här. Just igår var det planteringsdag. Lön för mödan – en kokt korv med bröd och lite sallad samt kaffe.

  Nej, jag gillar set inte.

  Det enda positiva jag kan se är att pensionärer och bref-medlemmar får motion, men…

 2. Funderade lite över varför man inte tog städningen en lördag/söndag då fler hade kunnat bidra med sin hjälp. Men man tyckte kanske att pensionärerna skulle ut och motioneras. Å andra sidan blev det ju städat och fint och det är ju bra i sig.
  Väldigt vackra bilder och den första hade nästan en “trolsk” stämning över sig. Så fin!
  Sardinien är en så vacker ö och bilden är ljuvlig. Men jag förstår att din dotter som är där vill ha varmare och mindre blåst.
  Kram från ett kyligt Stockholm.

 3. Den största vinsten med er tidiga morgonstädning blir för min del de fantastisk vackra fotona med lite dis över vattnet :D Visst är det värt att gå upp för att någon gång se det? Nu kan ni njuta av både välstädade vägar och en fin natur och det är ju inte så dumt :D Sardinien är en vacker ö och jag hoppas att din dotter får riktigt fina dagar där.
  Kram

 4. En fin morgon tillsammans med andra hågade städa-uppare fick du. Bilderna är fina som vanligt. Men så tidigt ni var på farten! Här brukar vi gå under kvällstid för att de som jobbar dagtid ska kunna vara med och hjälpa till. Kanske det också händer hos er i Fredriksberg. Det är ofta det praktiska genomförandet som ska funka för alla och envar. Förstår att du kröp ner under täcket med Blinka om du frös. Fyra plusgrader på Kreta! Ja, så kan det också gå har jag förstått.
  Njut av din fina rena omgivning nu!

 5. Jaha, ja, var fick jag Kreta ifrån då? Mycket händer i en kvinnas hjärna. Sardinien menar jag förstås. :)

 6. Förstår det var skönt att komma inomhus efter skräpplockningen, brrr……föredrar när det är varmt och skönt :-) men fika med macka smakar alltid gott.
  Ha en fin ny vecka !

 7. Så vackert trots kylan kram

 8. Vilka vackra naturbilder! Ja, städarna var också fina såklart :-)

 9. Då har du gjort en bra insats. Synd att folk inte kan ta och slänga skräpet direkt på rätt ställe. Men det verkar vara lika illa i hela landet. Det borde införas obligatorisk Mulleskola. Det är helt ok att kasta äppel och päronskruttar, men allt annat ska med hem. Idag åkte vinterjackan fram igen, ingen vits att gå ock frysa. Kram

 10. Alltså… När jag tittade jag på den andra bilden i förmiddags så kan jag svära på att vattnet rörde på sig! Antingen har vinden lugnat sig, eller så kan morfinet ha gått ur kroppen… ;-)

  (Haha! Fick inget morfin, men jag lovar! Vattnet rörde på sig när jag kollade förut :-D I

 11. Härligt att få en uppstädad miljö. Synd att sånt behövs på grund av att folk inte kan plocka upp efter sig. Jättefina bilder i inlägget. Den med bron är magisk

  Ha en fin kväll
  Hälsning
  Malin

 12. Fin vardagsskildring i text och bild.

 13. Ja du fick i alla fall fina bilder som lön för mödan med skräpplockningen. Strongt gjort av dig att ställa upp så tidigt på morgonen. Tror de att alla pensionärer är morgonpigga och uppe med tuppen eller? Huvvaligen.
  Inte ett dugg synd om din dotter! Inte med den fina stranden.
  Kram.

Kommentera