skyltsöndag

Skyltsöndag # 231

Av
den
13 oktober 2019

Dagens första skylt kommer från Alanya i Turkiet där dotter och dotterdotter var på semester medan jag fick njuta av lilla Daniels sällskap.
Kan ju berätta att efter hemkomsten blev bägge tjejerna helt utslagna i en präktig förkylning så de har tillbringat hela veckan liggande i var sin soffända…Men, nu är de bägge på bättringsvägen!

I morgon kväll ska jag gå till biblan för att se på film. Johannes Graaf filmar dokumentärt i södra Dalarna, samtidigt som han berättar historier om platserna han besöker. Jag har sett flera av hans filmer på sociala medier och ser fram emot att få träffa och höra honom själv berätta om sitt filmande.

Det händer annat också på biblan. Jag vet inte hur många bebisar vi har i byn men hoppas det blir stor uppslutning!

Jag har ett tag tjatat på PRO att jag vill höra och se dragspelsmusik, och nu blir det av! I Finland är dragspelsmusik kanske större än i Sverige, jag är ju uppfödd med bland annat “Säkkijärven polkka”, nu hoppas jag bara att det kommer mycket publik för att lyssna och stampa takten…

I mitt arkiv hittade jag denna pärla till “skylt”

Visst är det gulligt!

BP förvaltar det roliga skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  Kicki

  13 oktober 2019

  Fantasifulla du!
  Men det verkar hända en hel del i din lila by.

  Kram

 2. Svara

  Karin Eklund

  13 oktober 2019

  Se där Paula, nu har vi båda en kattskylt att skylta med i bloggen. 🙂
  Så typiskt det är att bli sjuk efter hemresan. På flyget flyger många bacillusker av och an via fläktsystemet har jag fått mig förstått.
  Härliga skyltar som vanligt hos dig!

 3. Svara

  "LillaSyster"

  13 oktober 2019

  Alla var ju bra, men de två sista, ååå så underbara! Där bjöd du på veckans sista skratt.

 4. Svara

  BP

  13 oktober 2019

  Kunde ju inte låta bli att anlita Google Translate för första skylten. Tror att jag förstod att det var en park för katter och att hundar inte var välkomna. Riktigt roligt att gissa sig fram;-)
  Och som vanligt händer det alltid nåt i Säfsen med omnejd. Undrar bara vad en 0-åring får ut av en sagostund, men det är ju en helt annan sak;-)

  Tvättrådet asgarvade jag åt:-))))) Ja, sista skylten också:-)

  Tusen tack för din skyltskörd och länken:-)

 5. Svara

  Mias Mix

  13 oktober 2019

  Haha underlättar att ta bort barnet innan man stoppar in i tvättmaskinen. Även om barnen oftast är ganska skitiga 🙂 Bra skyltning som vanligt! Trist att de blev sjuka när de kom hem. Håller tummarna för mycket folk på alla era evenemang!
  Svar: Japp, jag är sommelier och tycker det är jätteroligt att få rycka in ibland. Nu har jag jobbat på Trosa Stadshotell två helger i rad, jätteroligt. Ha det gott! Kram

 6. Svara

  Karin

  13 oktober 2019

  Johannes Graaf verkar ju superintressant för en kantkulla (vägrar att låta mig kallas “rumpkulla”). Jag måste omedelbart försöka ta reda på mer om honom. Tack för tips!

 7. Svara

  Ditte

  13 oktober 2019

  Det är mycket som händer i din by och det är ju jätteroligt. Hade gärna lyssnat både på Johannes Graaf . Och om jag bott här hade jag även kommit och lyssnat på dragspelsmusiken.
  Tvättanvisningen skrattade jag gått åt. Undrar om Google translate har missat en del här. Hoppas innerligt att man hinner ta bort barnen före tvätten. (Kanske ska det vara föremål…)
  Sista skylten är helt underbar.
  Skönt att de dina nu är på bättringsvägen och snart är i form igen.
  Kram

 8. Svara

  Ama de casa

  14 oktober 2019

  Vad mycket det händer där hos dig! Skoj 😀
  Jag tror att texten där på den första skylten betyder: “Mata och kela gärna med mig!”. Om katten själv får bestämma, alltså… 🙂

  Haha! Tvättrådet är ju väldans bra 😀

  Ha en fin start på veckan!

 9. Svara

  Mösstanten

  14 oktober 2019

  Tvättlappen är ju makalös. Och skylten med katten! Så bra!

 10. Svara

  byblixtra

  14 oktober 2019

  Det är roligt att se att det är mycket aktivitet i Säfsen. Ofta är det så att det är full aktivitet på landsbygden men det får sällan komma fram i medierna.

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  14 oktober 2019

  Du har alltid jätteroliga skyltar och även denna gång har jag ett stort leende när jag ser dina bilder 😀 Man får väl innerligt hoppas att barnet tas bort innan tvätt och den lilla musen som ser en ängel är ju så söt. Som vanligt händer det mycket i dina trakter och du verkar delta i mycket av det som bjuds.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 267
 • 770
 • 1 610 935
 • 5 044
 • 65 073
Sök här