skyltsöndag

Skyltsöndag # 237

Av
den
24 november 2019

Då var det dags även för oss i hyresbostäder att börja sortera ut matavfallet i separat behållare. De som bor i villor har redan hållit på ett tag, de har en mer omfattande sortering som innefattar även såna sopor som jag får fortsätta traska iväg med till återvinningen, glas och metall och tidningar bland annat. Lite intressant ska det bli att se hur mycket matavfall jag producerar med tanke på att jag är singelhushåll och själv upplever att jag sällan slänger mat. Men, äggskal, potatisskal, grönsaksblast kommer man ju inte undan…

Hagfors ståtade med en sushi-thai-restaurang där vi åt middag

Vi hade dock ingen lust att ta av oss skorna eller sätta oss på knä så vi valde den vanliga matsalen…

Jag tror jag baxnar! Mina katter kommer inte att få julsill a´la juledition, det kan jag lova, hihi

En skylt med Säfsnäs-hästen som fanns till salu på julmarknaden i Sunnansjö igår. Vädret var så grått och trist så jag stannade hemma. Varje by i Dalarna med självaktning har en egen dalahäst!

Till sist denna vecka något analt från nätet….

BP förvaltar det roliga skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  24 november 2019

  Det där med sopsortering är faktiskt ganska jobbigt tycker jag. Inte matavfallet, för det blir inte heller så mycket här, men resten – plast, kartong/papper, tidningar, metall, vitt glas och grönt glas. Nu har vi en sopstation för alla dessa grejer cirka 50 meter bort, men att kånka rubbet dit en gång i veckan är inte roligt. Dessutom är vår sopstation underdimensionerad trots utbyggnad.
  Hagfors levererar! Vilken toppen restaurang. Helt otippat måste jag säga, speciellt avdelningen där man kan äta på traditionellt japanskt vis. Eloge!
  Så din katt får klara sig utan julsill, det var elakt;-)
  Det där med Fredriksbergshästen var riktigt intressant. Visste faktiskt inte att varje by i Dalarna har sin egen version av dalahästen. Här har jag lärt mig nåt nytt igen.

  Sista skylten – hahaha:-)

  Tusen tack för en härlig skyltmix och länken:-)

 2. Svara

  Minton

  24 november 2019

  Vi har ett soprum några minter från mej med olikakärl och det fungerar bra. Matavfall har jag inget.
  Kram

 3. Svara

  "LillaSyster"

  24 november 2019

  Här åker skalerna i komposten. Varje onsdag åker resten av sorteringens avfallet med i bilen och slängs påväg till jobbet.
  Fin häst och vad kul att det finns en för varje socken. Har du suttit klistrad framför skidorna på TV nu? Ha en bra ny vecka =)

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  24 november 2019

  Jag har sopsorterat i många år och här är det väldigt lätt. Allt kan slängas i olika behållare i ett lite hus ca 50 m från mig. Jättesmidigt och bra för miljön 😀 Det händer mycket inom sopsortering nu och olika kommuner provar olika idéer. VIssa har påsar i olika färger för olika sorters avfall och alla slängs i soptunnan och sorteras ut maskinellt senare. I Motala har de börjat med att vid villorna ställa ut soptunnor med fack för alla olika sorters skräp och sopbilen kommer och tar hand om allt på rätt sätt. Bra att det faktiskt görs något 😀
  Fina hästar och kul att få veta lite mer om dem.
  Haha, tänk vad mycket frånvaron av en enda bokstav kan ställa till med 😀
  Kram

 5. Svara

  Geddfish

  24 november 2019

  Sopsortering finns här också, på området. Men inget för matavfall. Jag säger som du, att ensamhushåll där ingen mat slängs, där blir det bara skal och blast och det är inte mycket. De stora bovarna är plast och kartong, alltså förpackningar.
  Haha, för sista skylten!

 6. Svara

  Mia

  24 november 2019

  Vi ska visst få nya soptunnor där vi ska sortera, undrar hur det funkar med hämtningen då???? Sopbilarna måste väl byggas om eller köpas nya…. Det blir spännande att se…det enda vi sorterar är glas och plast, det tar vi med till Vindeln när vi handlar, papper eldar jag i en tunna på tomten 😉 matrester blir det ytterst lite och det får grannens höns.
  Julsill??? Never ever, det låter i alla fall inte som nåt Luzzie och Lazze skulle gilla 🙂
  Att varje by i Dalarna har en egen häst hade jag ingen aaaaning om!!! Så fick jag lära mig nåt nytt idag också, tack Paula Kram på’re

 7. Svara

  Åke

  24 november 2019

  Julsill a´la juledition jo det är att lyxa till det 🙂 Vi har nog komposterat i säkert 15 år nu… slänger väldigt lite i soptunnan. På knä att äta, undra om man kommer upp igen då 😉 Sushi mat kan jag inte med… Men smaken är ju som baken… Fredriksbergshästen?!?!? hur länge har den funnits? Räcker det inte med dalahästen?

 8. Svara

  Ditte

  24 november 2019

  Sopsortering på “detaljnivå” slipper vi.Alltså matavfallet. Vi har sopnedkast med sopsug. Jättebra! Blir inget tillhåll för råttor som jag ser att det är på en del granngator där sopor slängs kors och tvärs. Ofta osorterade. Men papper, glas, grovsopor och plast lämnar vi i ett låst soprum. Jättebra att ni fick medföljande instruktioner.
  Skrattade gott åt “kattsillen”- Riktigt roligt! Julsill med sås!
  Vist inte att byarna i Dalarna ofta har egna dalahästar. Men nu vet jag.
  Skrattade gott även sista skylten.
  Trevligt med lite asiatiskt i Hagfors. Kul att ni valde den. Ja, lite knepigt är det att krypa ner på golvet men är man väl där så. Sen ska man ju upp också….Bra att ni valde den vanliga matsalen.
  Kram

 9. Svara

  Karin Eklund

  25 november 2019

  Sopsortering har vi haft i många år redan. Allt organiskt blir kompost och resten får sina givna platser som ska till återvinningen och det som är varken bu eller bä men som får brännas blir soptunnans. Det innehållet åker förresten till Uppsala för förbränning. Det värmer väl någon svensk lite grann förhoppningsvis.
  Bra skyltar som vanligt här inne hos dig. Undrar förstås hur man har tänkt sig att katter äter sill . Har aldrig hört maken förr. Mina katter som fanns en gång har alla gått förbi allt som heter sill. Färsk fisk ja men inte sill.
  Visste inte att det fanns en Fredriksbergshäst men man lär så länge man har en lever.
  Ha en fin dag Paula!

 10. Svara

  Anki

  25 november 2019

  Toppenskyltning igen! Ja, vad säger man åt påhittigheten till våra husdjur – adventskalendrar och julsill … ja, jisses!
  Aldrig sett Säfsenhästen förut … jättefin!
  Sista skylten … OJ så det kan bli!
  Kram

 11. Svara

  Anki

  25 november 2019

  Hm … jag igen … Fredriksbergshäst ska det vara förstås! 🙂

 12. Svara

  Ama de casa

  25 november 2019

  Härlig skyltning! 🙂
  Svårt val där – sushi eller thai, sushi eller thai, sushi eller thai… Skulle nog ha blivit thai. Mindre svårt val av ställe där man äter. Att sitta på golvet och äta det slutade jag upp med i samband med att vi köpte ett campingbord för att komplettera vårt tält och det var mååånga år sen.
  Oj. Vi har varit i Kansas City… Hade jag sett den där skylten innan så hade vi nog inte vågat åka dit. Nu tvivlar jag starkt på att vi återvänder… 😀

 13. Svara

  Susjos

  25 november 2019

  Snyggt skyltar som vanligt! Gillar ju dalahästen såklart, eller nej den hette SÄfsen- hästen, jättefin!
  Men julsill till katter, de måste skoja??!!
  Mums med sushi i alla fall, helst vid vanliga bord tycker nog jag också.
  Kram!

 14. Svara

  Mösstanten

  27 november 2019

  Haha! Sista skylten och kattskylten går inte av för hackor. Vi slänger inte mat men det blir en del avfall ändå. Vi har en grön slags plastpåse här som matavfallet ska in i. Jag antar att den är miljövänlig på något sätt. Alla hushållssoporna slängs i samma kärl och de gröna påsarna sorteras ut maskinellt. Sedan blir det biogas av matavfallet.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 335
 • 354
 • 1 626 720
 • 5 070
 • 65 377
Sök här