I väntan på kylan…

…så regnar det, och regnar, och regnar…suck!
Igår badade jag Blinka, jag hade tänkt göra det endera dagen men när jag gick in i badrummet för att själv duscha så hade jag plötsligt en hund inne i duschutrymmet!
Så hon fick första tjing och nu är hon ljuvligt mjuk av havreshampoot … tänk att hon på gamla dar börjat gilla att duscha!

De flesta av mina grannar på gatan har tröttnat på det eviga mörkret och börjat pryda husen med ljusslingor och glitter.

Annat är det i pörtet, där lyser bara ett litet hjärta i fönstret

Inomhus råder det lugn och harmoni, Torsten har intagit största bädden, Astrid den näststörsta och Blinka får nöja sig med minibädden, hon som faktist är störst!
Nå det spelar mindre roll så länge alla är nöjda…

Själv tröstar jag mig med en smaskig kyckling i lergrytan i väntan på..

minusgrader och frost, fotot är från dagens datum ifjol!

Inget tjockt istäcke på sjön då heller men en kul spegling av den ståtliga granen blev det.

Dessa två bilder blir mitt bidrag till Trees on Tuesday # 17 som Susan håller i.

Efter dagens byrunda var vi genomblöta både hunden och jag, nu väntar vi som sagt på minusgraderna som utlovats.
Till helgen vill jag ha snö, eller åtminstone frost så vi får lite julstämning.
På fredag äter nämligen vi pensionärer jultallrik och på lördag har vi julskyltning och julmarknad!

2

11 Comments:

 1. Fyrbeningar har sina ideer när det det gäller sovplats. Tittade just nu på vädret och det skall bli frost och sol i helgen. Hoppas ????

 2. Finns det hjärterum, så finns det stjärterum och ett varmt hjärta lyser bättre än hur många slingor som helst! ;) Lilla Blinka har också ett varmt hjärta som accepterar den minsta bädden (som Artemis), så gullig hon är <3 Kycklingen ser jättegod ut och "frostbilden" är underbar!! Kram på're

 3. Kul liten vovve som traskar in i duschen med matte :D Mina hundar var aldrig särskilt pigga på att gå in i duschen så jag fick kämpa rejält. Här syns det också en del ljusslingor och även en del adventsljusstakar och stjärnor. I dag följde jag några grannars exempel och hängde ut en ljusslinga på balkongen och Rudolf hamnade utanför ytterdörren. Men ljusstakar och stjärnorna kommer inte upp i fönsterna före helgen. Vilken underbar dag det måste ha varit i dag för ett år sedan. Det ser helt ljuvligt ut. Men den fina granspeglingen i sjön är också tjusig. Nu får vi hålla tummarna för både snö, frost och solsken de närmaste dagarna. Det ser faktiskt lovande ut :D
  Kram

 4. Ja, mörkret är tungt nu när det inte heller finns snö. Men hoppas den kommer för det vita lyser ju helt klart upp. Men ditt hjärta lyser fint upp i ditt fönster och sen har du ju dina fina fyrbenta vänner som lyser upp på sitt sätt. God mat lyser ju också upp.
  Dina två sista trädbilder är så fina- var och en på sitt sätt. Lyser också upp fint i mörkret.
  Kram

 5. Ja, här är det ju också mörkt och de få timmar som det är ljust är det grått, men vi har bara fått lite duggregn i två dagar nu. Temperaturen just nu är 5,6 grader. Jag föredrar ju det här vädret med plusgrader före snö, frost och is måste jag säga.

  Vad gäller julskyltning så har många hängt sina LED-slingar på balkongräckena, men mot parkeringen har jag inte sett en enda ljusstake i något fönster än. Alla brukar se likadana ut annars så…

  Täby Centrums julutsmyckning är väldigt – hur ska jag säga – sparsamt i år jämfört med de pampiga dekorationerna de hade i några år nu. Helt okej tycker jag. Antar att butikerna inte ville/hade råd med att bidra…

  De två sista bilderna är riktiga höjdare!

 6. Härligt med en mjuk, nybadad, väldoftande Blinka. Lite roligt att hon självmant kom för att få bada – det har aldrig hänt med våra hundar på den tiden det begav sig :)
  Har inte sett några ljusslingor eller adventsljusstakar här än, men ska till Finspång idag – kanske finns det lite där. Jag har inte fått ändan ur vagnen och börjat med något än, men någon slinga ska det väl bli i gärdesgården och så hoppas jag den som sitter kvar i en gran fungerar i år också. Har i alla fall kollat att adventsljusstakarna fungerar och ska ta fram dem till söndag …
  Kram

 7. Du har tre hundar! Då är det liv i luckan ibland, kan jag tro.

 8. Vackra bilder till utmaningen, tack för ditt bidrag :-) Åhh, det är så vackert när det är frost på träden, läcker spegling mellan isen. Ha en bra dag!

 9. Här har vi haft soligt och uppemot 24 grader på dagarna. Inte alls fel :-)
  Härliga trädbilder!

  Ha en fin lill-lördag :-D

 10. Blinka tänkte väl att ni flickor skulle duscha tillsammans. Så rart…<3
  Härliga pälsklingar som ligger nära varandra men i egna bäddar.
  Dina trädbilder är underbara Paula, du kan du och det nojsar jag om rätt ofta har jag för mig :). Kyckling…oj, så god den ser ut.
  Ha det fint i mörkret och regnet, snart får du snö.

 11. Då kom Blinkas julbad tidigt i år. Här är bara grått grått och grått, men det har nog regnat i natt för asfalten var blöt då jag åkte och det har inte torkat upp. Nu vidare in till stan jag hoppas på uppehåll eftersom jag har tänkt att promenera in och hem. Ha det gott i Pörtet och kycklingen ser mycket god ut!

Kommentera