skyltsöndag

Skyltsöndag # 242

Av
den
29 december 2019

Skyltbrist råder i pörtet!
Därför får jag nalla lite här och lite där denna vecka också…

va?

Den ingången lämpar sig väl för min dotter!
Alldeles renklädd på årets lussefirande på jobbet…

Nej tack säger jag till idealmakar och andra…

..men krökarpytten kanske blir aktuell i nyårshelgen?

Den här otroligt informativa och vackert skrivna skylten har jag fått låna av Kajsa.

Och till sist går vi på zoo….eller??

BP förvaltar det roliga skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Karin Eklund

  29 december 2019

  Ja, man måste tänka på zoo-djuren så de inte blir sjuka!! ??
  Härliga skyltar helt i din stil! Nyårskramar!

 2. Svara

  BP

  29 december 2019

  Först och främst – vilken cool ny header! Är det en igloo i öken eller?

  Du har då fortfarande ingen brist på roliga skyltar. Din renklädda dotter är ju helt suveränt snyggt. Hon måste brås på sin morsa;-)
  Om jag inte redan hade en “idealmake” skulle jag nog nappa till det priset. Åt andra sidan får man vad man betalar för, så…
  Krökarpytten – nja, bara om den är spetsad med både det ena och det andra;-)
  Telegrafverkets annons minns jag. Ja inte själva annonsen då, men väl vilka regler som gällde över jul och nyår. Minns att mina föräldrar “delade upp” telefonsamtalen bland alla systrar, då att det gick “jämt ut” för alla. Lustigt nu när jag tänker på det…
  Sista skylten påminner mig och det som hände på Skansen i september i år, där en man sträckte sin arm över avspärrningarna och krokodilen “nappade”. Historien förtäljer dock inte om krokodilen blev sjuk;-)

  En toppen skyltning igen! Tusen tack för den och länken:-)

 3. Svara

  "LillaSyster"

  29 december 2019

  Helt underbara skyltar, den sista är ju bättre än bäst! Jag önskar dig ett fint slut på 2019 och ett riktigt bra 2020 =) Kram till dig härliga Paula!

 4. Svara

  Mia Halvarsson

  29 december 2019

  Vilken tjusig vaja som ska på julfest 🙂 Idealmakar…finns dom???? Om så är, så är det ju ett kanonpris! Krökarpytt, undrar om den är flamberad??? Så fick jag en flashback vad gäller telefonerandet, jamen visst var det så 😀 tänk vad man kan glömma…. åsså vore det ju synd att göra djuren sjuka på zoo….
  Härlig skyltning hos dig, Paula
  Kram på’re

 5. Svara

  Minton

  29 december 2019

  Gillar din nya header. Fina skyltar du hittat speciellt televerkets. Påminner om de gamla svarta tunga telefonerna. Krökarpytt är en räddare när man glömt ta ut något från frysen.
  Kramar

 6. Svara

  Ditte

  29 december 2019

  Vilken härlig “header!. Jag kliver gärna in hos dig. Och du är ju för bra på att hitta skyltar av olika slag. Fastnade direkt för televerkets skylt. Minns att det var så här för 60 år sedan. Mormor bodde i Norge och jag vet att mamma ringde henne på julafton trots att det var dyrare. Vi hade ingen telefon men min farmor hade så mamma ringde därifrån.
  Kanske är krökarpytt något nytt. Och “idealmakar” låter intressant. Är de ätbara?
  Kul med din renklädda dotter här tillsammans med skylten.
  Visst kan det ha sina risker att besöka ett zoo. Tur att jag sällan gör det.
  Kram!

 7. Svara

  bpz3

  29 december 2019

  Svar: en partypopper är en smällkaramell, men medge att partypopper låter bättre;-)

 8. Svara

  Anki

  30 december 2019

  Haha … verkligen en toppenskyltning … den sista är suverän, men bilden på din renklädda dotter är bäst!
  Ha en bra dag!
  Kram

 9. Svara

  Anki

  30 december 2019

  Jag igen … vill också säga att din nya header är kanonläcker! Snyggt jobbat!
  Kram

 10. Svara

  Ama de casa

  30 december 2019

  Haha! Här fick du verkligen till det! 😀 Din renklädda dotter är klart bäst, men jag gillar även den härliga humorn där på djurparken 🙂
  På Skansen hade dom i många år en skylt utanför björnarna där det stod Beer istället för Bear. Men det hade inte med humor att göra, det berodde på taskiga språkkunskaper 😀

  Ha en fin måndag!

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  30 december 2019

  Jättekul och jag småfnissade från början till slutet 😀 Jag skulle gärna hälsa på i din fina header men jag skulle nog få stanna utomhus och sitta i den sköna fåtöljen. Aldrig att jag skulle kunna åla in i den minimala och låga öppningen 😉
  Din dotter är en väldigt tjusig ren och är säkert välkommen där det skyltas om renkläder 😀 Det var väldigt billiga makar men de får va hur ideala de vill för jag vill ändå inte ha någon av dem. Jag avstår gärna från krökarpytten också men jag skulle försöka visa stor hänsyn till de slitande telefonisterna om de hade funnits nu.
  Den sista skylten gillar jag särskilt mycket och kanske har det att göra med att jag tänker mycket på djuren. Det vore ju synd om de ska bli sjuka av alla gifter i en människa 😉
  Kram

 12. Svara

  Susjos

  30 december 2019

  Haha, tack för underbara skratt så här på måndagskvällen! Vilka härliga skyltar! Gillar fotot på din fina dotter och sista skylten är ju underbar!
  Å så n cool header du fixat till!
  Kram och trevlig kväll!

 13. Svara

  Helen

  31 december 2019

  Jag gillar ditt skyltinlägg, det fick mig att skratta trots att timmen är tidig. Din dotter är verkligen fin när hon är renklädd!! Det är märkligt att det ska vara så svårt att korrekturläsa innan man trycker ut skyltar eller så gör de det på pin kiv så vi ska reagera.
  Gott Nytt År!!

 14. Svara

  Ama de casa

  31 december 2019

  Hoppas det blir en fin nyårsafton för både folk och fä på pörtet!

  Gott Nytt År!
  Kram

 15. Svara

  BrittMarie

  31 december 2019

  Vilken fin headerdu har! Du är allt en riktig vintermänniska du, som har ställt dina innetofflor vid fotöljen innan du kröp barfota in i igloon 😉 Som vanligt är alla dina skyltar jätteroliga. På vår förra bils nummerskylt hade vi bokstäverna REN först. Så dumt av oss att vi inte då fattade att vi skulle klä oss som Saija när vi åkte ut i bilen. Nu är det för sent. Nu är det någon annan som kör omkring med ren bil.
  Kram och gott nytt år!

 16. Svara

  Mormor

  31 december 2019

  Fina skyltar, tack. Väckte många minnen om telefonverket. Vi var de första i “vårt hus” som fick telefon, det var 1940-talet faktiskt. Det var mycket svårt att få egen telefon, och vi fick den enbart för att min far var sjöman och måste kunna ringa radiosamtal hem. Vi fick också beställa radiosamtal till båten. “Huomio Helsinki radio, Helsinki radio …” jag minns! Och jag hatade dessa samtal, för alltid när man talat färdigt så skulle man säga “Kuuntelen!” Som i amerikanska filmer: “Over”. Ja, så var det faktiskt. Och när man var klar, skulle man säga “Loppu”. (Over and out, heter det visst i filmerna.)
  Det blev rätt absurda samtal ibland, när jag var liten flicka: “Miten menee koulussa. Kuuntelen.” – “Hyvin. Kuuntelen.” Men det viktiga var ju att jag fick tala med min pappa!
  Gott nytt år. Loppu.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 547
 • 562
 • 1 610 445
 • 5 044
 • 65 064
Sök här