skyltsöndag

Skyltsöndag # 429

Av
den
30 juli 2023


Regnet står som spön i backen här idag, vi har redan hunnit torka efter vår mycket blöta promenad i en åskskur, men nu vet jag inte riktigt hur jag ska övertala min jycke att gå ut när han blir kissnödig nästa gång…Jag kan i alla fall konstatera att denna skylt inte passar hos mig, utedass må anses charmiga, men, jag föredra alla gånger en vattenklosett inomhus!

En stor skylt från den roliga vildvattenparken, där bryr de paddlande nog inte så mycket om ifall vattnet kommer både underifrån och ovan ifrån

Den här skylten blev jag så glad då jag såg, har läst att antalet igelkottar minskat och många dör i trafiken eller när valborgsbrasorna där de oskyldiga djuren ligger i vinterdvala tänds.

Min familj roar sig i Stockholm denna vecka och jag får så härliga foton från deras aktiviteter och utflykter

Den här lekparken i Ulriksdal fanns inte på den tiden jag bodde i Sundbyberg, småtjejerna verkar gilla Mulle Mek
BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  byblixtra

  30 juli 2023

  Här har det också regnat men idag klarnade upp på eftermiddagen så nu är det sol och varmt men dessvärre ser inte nästa vecka så lovande ut om man vill ha sol.
  Utedass är inte något för mig heller.
  Jättebra initiativ att sätta upp varningsskylt om igelkottarna.
  Mulle Meck verkar vara ett intressant ställe att leka på för barnbarnen.

 2. Svara

  Minton

  30 juli 2023

  Utedass nej . Skylten med kotten är så bra. Vi har en del här som går till grannen och äter sen ligger den och sover.
  Barnbaren ser ut att trivas.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   31 juli 2023

   För många år sedan hade jag en granne som tog hand om igelkottsbebisar. På våren fick de komma ut på gräset, hon matade dem med kattmat och runt hela kvarteret hängde skyltar lik denna, Hon räddade nog många kotteliv. Inte helt fel att du har en kotte till granne, hos grannen! Kram

 3. Svara

  LillaSyster

  30 juli 2023

  Mulle Meck böckerna är riktigt bra =) Kul att det finns en lekpark där tjejerna kan utforska det Mulle byggt.
  Hmmmm stackars prinsen och dig att bli blöta. Här kom två rejäla skurar strax innan lunch sen kom solen tillbaka =)
  Utedass är ju bra men wc är absolut bäst. Kul skyltar. Ha det bäst!

 4. Svara

  Mia

  30 juli 2023

  Jag gillar utedass, inte såna som finns utmed vägarna utan såna fina gamla som det är lagt ner lite kärlek på/i, de påminner om farmor och farfar, så det är nostalgi a la grande för mig 🙂 Skylten med kottarna är riktigt fin och behövs säkert, idag på en av våra soliga promenader såg jag min första huggorm på flera år…….dessvärre väldigt platt och väldigt död mitt på vägen! Iofs hade jag inte velat möta den levande där heller med tanke på Artemis som ska nosa på allt, så ock på denna! Kram på’re

  • Svara

   Paula

   31 juli 2023

   Som söta små byggnader är utedass helt okej, bara jag slipper springa genom en nässelskog för att i mörkret komma fram till ett dass där jag ska sitta ner . Jag som går på toa femton gånger per dag, nej huvaligen! En portapotti däremot, som vi hade i husvagnen, är godkänd, men inte ett dugg söt! Kram

 5. Svara

  åsa

  30 juli 2023

  Utedass big no no ??
  Gillar Daniel regn? Min Teddy tycker inte om att bli blöt om huvudet… men jag hade tidigare en annan Husky som vägrade gå ut när det regnade och som flög över vattenpölarna ?
  Så kul Din familj verkar ha det ?

 6. Svara

  åsa

  30 juli 2023

  Utedass big no no ??
  Gillar Daniel regn? Min Teddy tycker inte om att bli blöt om huvudet… men jag hade tidigare en annan Husky som vägrade gå ut när det regnade och som flög över vattenpölarna ?
  Så kul Din familj verkar ha det ?

  • Svara

   Paula

   31 juli 2023

   Nej Daniel hatar regn! Han vägrar gå ut i regn, men det hjälper ju inte när man bara väger 3,5 kilo och matte bestämt bär ut honom. Mitt äldsta barnbarn bor i Stockholm och nu samlades resten av familjen där för några dagars semester. Vi bodde i Stockholm fram till -95 men sen flyttade vi och jag skulle inte trivas att bo där i stressen längre.
   Ha en skön sommarvecka, även fast ni kommit hem från semestern

 7. Svara

  Ditte

  30 juli 2023

  Fina skyltar! Och skylten med utedass är fin, men visst föredrar jag en vattenklosett inomhus. Eller en frystoa, också inomhus.
  Just igelkottar har ju haft de kämpigt. Inte minst i trädgårdar där robotgräsklippare haft ihjäl många.
  Kul med tjejerna i Stockholm och “Mulle Meck” har ju varit poppis länge. Kul parken finns kvar.
  Säker blir det besök även på Skansen och Junibacken för tjejerna.
  Önskar dig en bra ny vecka.
  Kram

  • Svara

   Paula

   31 juli 2023

   Det är rätt bra på ett vis att ha en familjemedlem kvar i Stockholm som man kan åka o hälsa på. Fast nu var det många år sedan jag var där, Jag har inte hunnit prata med flickorna som kom hem i eftermiddags, men på bilderna ser de ut att ha haft det skoj.
   Kram

 8. Svara

  BP

  30 juli 2023

  Skoj med skyltar från Falun och från Solna. Gillas:-) Å det är roligt att se att du uppfostrat din familj perfekt – det kallas för bloggdressyr;-)

  Utedass avskyr jag. Nu är dassen ju lite “modernare”, men jag minns 1980-talets dass på en ö ute i Stockholms Skärgård. Lukten och inte minst flugorna kommer jag aldrig att glömma.

  Älskar igelkottar. Minns att jag undvek köra på en kotte en gång. Ställde mig på bromsen och bilen gjorde en 180 graders vändning. Men igelkotten överlevde. Jag med.

  Mulle Meck parken känner jag faktiskt igen. Den finns ju i Järvastaden som är en stadsdel som är relativt ny. Den invigdes 2007. Men självaste lekparken har funnits där tidigare och hette då “Byggare Bobs lekpark”. Inte med samma leksaker dock.

  En härlig Skyltsöndag:-) Tusen tack för den och länken:-)

  • Svara

   Paula

   31 juli 2023

   Wow så mycket du visste om lekparker i stan,, det var lite otippat! De hade några intensiva och fina dygn i Stockholm, tur de kan sova hos Simon och slippa merkostnader. Angående böcker, ja, jag är allätare minus deckare! Började se Dalgliesh igår kväll, jag hade inte sett säsong ett så jag började med den, och gillade! Två avsnitt för att lösa ett fall verkar det vara. Tur då att man kan streama o slipper vänta till nästa avsnitt.

 9. Svara

  Susjos

  30 juli 2023

  Vi har utedass vid stugan, och nej, inte att föredra! Fint med igelkottskylten 😉
  Mulle meck parken ligger ju i närheten av oss, den måste ju besökas när Samuel blir lite äldre, eller kanske redan nu?
  Snyggt skyltat som vanligt, inte minst på småtjejerna i Mulle Meck parken!
  Kram!

 10. Svara

  Karin

  31 juli 2023

  Fina skyltar och jag gillar också igelkottsskylten extra mycket.

  Mycket regn även i Rumpdalarna, varvat med solsken. Rena aprilvädret i slutet av juli.

 11. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  31 juli 2023

  Ett fräscht utedass har jag inget emot men helst en wc för min del också. Men så länge jag slipper göra nr 2 utomhus så är jag nöjd 😀 Fint att det finns de som värnar igelkottarna för det är så sorgligt när de inte klarar sig från brasor, trafik och annat. Det ser ut som om Noelle har full fokus på att köra den där…vad det nu är 😀 Den lilla kusinen har full koll framåt.
  Min son är på väg till mig på cykel och när han passerade Sundborn tänkte han på att jag hade en vän som bodde där. Han pratade med två kvinnor utanför pizzerian och var tvungen att fråga mig om någon av dem kunde vara du 😀 Det blev så klart nej på den frågan. Han fick även råd om en fin tältplats 6-7 km därifrån.
  Kram

  • Svara

   Paula

   31 juli 2023

   På väg till dig, på cykel! Hoppsan säger jag bara, hur lång tid tar det? Vilken kondis han måtte ha! Kul att han pratade med Sundbornsbor, Han kände väl inte till att jag flyttat därifrån. Vad ska ni hitta på när han kommer, umgås där hos dig eller ska ni ut på vägarna? Kram

 12. Svara

  Åke

  1 augusti 2023

  Vilken himmelsk rolig skyltsyltning 🙂 Ja det är inte bara björnen som har lyckan att bajsa ute 🙂 Den där Mulle Meck han kan har 🙂 Igelkottar har ett besvärligt liv och behöver skyddas till max. Flygplanet var ju underbart.
  Jag vet inte om du läser mina svar? Att haspla ur mig det mest idiotiska är inte fy skam ? Jo en bor rätt bra… känns hel OK att sträcka ut sig varje morgon ute på en altan ? Du det många av det Svenska folket kan inte ens stav till: s j ä l v f ö r s ö r j a n d e. Om du bara viste vilken bra krigsfilm jag såg från dina landsförfäder, det ut spelades typ 1944 i värsta kriget från Lappland när ni slogs mot Nazisterna. Filmens namn var SISU, jag tror du kan översätta det bättre än ett lexikon. Nu ska vi ha en bra vecka, jag startade med en tur till Umeå igår 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 104
 • 138
 • 1 654 180
 • 5 124
 • 66 091
Sök här