Skyltsöndag # 252

Kul att denna vecka erbjuda skyltar från stadsbesök, som dock började här, hemma på busshållplatsen. Tidtabellen är tämligen enkel att lära sig utantill…

Hos tandläkaren hittade jag denna fina gamla reklamskylt

Okej då, ingen skylt men väl en fondtapet som lyste upp hos tandis, älskar dessa späda björkar!

Denna exklusiva klädboutique mitt på gågatan i stan är alltså en second-hand-affär för kläder. Ett bra tillskott tycker jag som ser massor av fina plagg hamna även på vår loppis. Hur ska jag nu börja stava loppis så det låter lite mer exklusivt?

När jag satt och väntade på bussen i väntsalen på stationen höjde jag blicken och upptäckte utsmyckning i form av teckningar längst upp under taket runt hela salen. Diskreta var ordet..

Hos Marias i Sunnansjö finns många roliga skyltar att titta på medan man fikar

En pärla funnen på nätet får avsluta dagens skörd!

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

2

16 Comments:

 1. Kul skyltar. Gillar colaflaskan med Betty Boop
  Kramar

 2. Vad trevligt att få följa med dig en vända till Ludvika. Och bra är ju att veta när bussen kommer och går. Underlättar. Men man kan ju ganska lätt memorera tiderna. Bra så.
  Härlig reklamskylt hos tandis. Nostalgi!
  Kul med “klädboutiquen” som här fått en lite fransk inramning blandat med brittisk. Vill till att vara internationell. Ja, det svenska inte att förglömma. Gillas!
  Marias i Sunnansjö skulle jag också gärna besöka.
  Sista skylten! Det måtte ha varit den jag var ute efter när jag i år nu åkte skidor med hjälm för första gången. Men det kommer jag faktiskt att ha. (Alla hade det…)
  Kram och tack för fina skyltar

 3. Du hade nästan en röd tråd här, nämligen att tiden har stått still. Tänker på den roliga Colgate-reklamen hos tandis, teckningen i väntsalen och Betty Boop. Otroligt charmiga allihopa:-)
  Second hand är absolut inne, och det tycker jag är superbra. Tycker du ska göra som man gör i nollåtta, kalla din loppis för “Vintage”. Det drar folk. Det vimlar om Vintage-ställen här på Söder, och det går hur bra som helst för dom.
  Tidtabellen är verkligen kort och koncis. Men vad jag inte förstår är att bussarna går så sällan. Restiden är ju ändå ganska kort, så det borde ju finnas fler turer till Ludvika. Men det finns kanske inte tillräckligt med pensionärer som åker mitt på dan. När jag ser din tidtabell slutar jag genast gnälla över vår buss som går var 30:e minut och det till klockan 23:00 tror jag. Sedan tar nattbussen över en gång i timmen.
  Sista skylten – hahaha!!! Det är inte lätt med främmande språk.

  Tusen tack för en toppen skyltning och länken:-)

 4. Jag håller med ovanstående om att du ska skriva vintage, för det är oftast det det är .
  Second hand är också bra. Vi säljer också vintage under sommaren efter vårstädningen. Men vi har också en loppislåda som inte riktigt passar ihop med vintage. Då till riktigt billiga priser.
  Härliga skyltar i Paulastil där smilbanden har tänjts ut ordentligt.

 5. Fondtapeten hur läcker som helst, skulle nog passa i min hall på murstocken! Gillar även de diskreta bilderna =) Ha en bra måndag!

 6. Bussarna går oftare till Ludvika hos dig än vad bussarna går till Norrköping hos mig :)
  Vilken härlig skyltning – och de där björkarna på fondtapeten är verkligen ljuvliga!
  Ha det gott!
  Kram

 7. Att vara observant är bara förnamnet när det gäller dig och hur du hittar fyndiga skyltar.
  Fondtapeten med björkarna var fin.
  Kram

 8. Jag skrattade högt vid sista skylten. Det är bäst man tar på hjälmen så att inte huvudet tar en :D Kul med gamla skyltar. Att jag hittade min man relativt tidigt och att det höll länge beror nog enbart på att jag faktiskt använder colgate :D Betty Boop fick vara med också, ridande på en colaflaska. Hon är nog okänd för den yngre generationen.
  Kram

 9. Härligt skyltat! Busstidtabellen var inte så jättesvår att lära sig, speciellt inte på helgerna ;-)

  Haha! Jag ska genast gå ner i garaget och hämta skidhjälmen. Nuförtiden blir jag ganska ofta rädd för mitt huvud :-D

 10. Ajaj Paula, sista skylten hade jag också, men sparat till nästa vecka eller nåt sånt ;) Så går det när man är rädd för huvudet! Nu får jag leta en ny ;)
  Den där busstidtabellen skulle jag nog aldrig komma ihåg, mitt minne är inte som det en gång var men vår tabell vet jag: Inga bussar alls! Nej, nu ljög jag, skolbussen går, härifrån på morronen, hit på eftermiddagen :) Tur jag har bil….
  Sen gillar jag dom där “gamla” skyltarna, nostalgi på hög nivå, Colgateskylten var ju faktiskt lite rolig….
  Ha det så fint, Paula och stor kram till dig!

 11. Oj går det bara en buss om dagen på helgerna. Betty Boop gillade jag.

 12. Hoppas det går åtminstone en buss tillbaka också på lördagar och söndagar!

  Finfina skyltar. Kul att din tandläkare har sparat/letat upp Colgateskylten!

 13. Du bjuder alltid upp med sådan kul skyltning från din omgivning. Bussgods har verkligen inte snålat på tapen. Klart dom vill vara noga med dom få turerna. Boopsi cola så kul ?

 14. Snyggt skyltat Paula! Gillar också de fina björkarna hos tandläkaren!
  Kram

 15. Gunnar Englund

  Hej du Pörtebo!
  Fick tips om ditt Pörte av syster Karin (med akvarellerna). Och, tror jag, också på frågan om period i Sverige. Första vågen markröjare verkar det iaf inte vara.

  Tänker förstås på Stomatolskylten vid Slussen i Stockholm. Den som Blandaren förstörde när dom skrev: “Kunna dessa ögon ljuga? Nej – ty de äro borstade med Stomatol!” Eller om det var undertecknad? Jag har beskyllts för detta nidingsdåd och inte lyckats hitta något som rentvår mig.

 16. Det var ingen tät turlista precis. Det gäller att vara alert på förmiddagarna om man ska hinna med nån av de bussarna.
  Fondtapeten gillar jag skarpt liksom tavlan uppe vid taket. Tavlan skulle jag inte ha något emot att sätta upp på väggen här hemma. :-D
  Inte lyckades jag ansluta till WP heller.
  Kram.

Kommentera