Skyltsöndag # 272

Denna vecka startar jag skyltvisningen med en bild på en irriterande “skyltning”

Lurendrejeri-mail som dyker upp på mobilen!
Jag hoppas verkligen att man inte klickar på dessa dumma meddelanden utan förpassar dem direkt i skräpposten!

På anslagstavlan hittar jag bland annat en skylt från den vackra finnbyn Hån som ligger bara några kilometer hemifrån.

Här bodde jag förut, på Älgsjökullen!
De nya ägarna, en belgisk familj, satsar på uthyrning av turistboende, önskar dem lycka till!

Det här är en annorlunda löptävling. Du springer första varvet, går i mål och väntar tills klockan slår jämnt, då startar du nästa varv. Så fortsätter du i många långa timmar tills inga deltagare återstår…typ tio små negerpojkar, “ler”. I början när du är snabb kan du hinna ta en fika eller sitta ner o vänta en stund på nästa start, men ju längre du springer ju jobbigare blir det att hinna i mål innan timman är slagen och nästa varv börjar. Hinner du inte i mål inom timmen då är du utslagen.

Avslutar med ett tips på fikaställe!

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

2

17 Comments:

 1. Visst är dessa skräpmejl så himla irriterande, paket, bitcoin åsså olika 6-relaterade ämnen. Tack och lov att gmail gallrar bort dom direkt och kastar de i skräpboxen.
  Det verkar vara otroligt många från “Centraleuropa” som söker sig till Sverige. I Åsele är det både tyskar och schweizare som bosatt sig dör, och hos dig är det belgare. Det måste ju finnas en anledning, frågan är bara vilken…
  Den där löptävlingen är ju hur rolig som helst, aldrig hört talas om den varianten, men Säfsen-folket är ju inte bara aktivt utan kreativt också:-)

  Tusen tack för länken och en härlig skyltning:-)

  • Vi har några holländska familjer som bor i bygden, det är barnfamiljer som vill bo och leva nära naturen, något som saknas i tättbefolkade Holland. De är egenföretagare som bidrar med mycket till samhället. Den belgiska familjen har också barn som nu är välkomna tillskott i byns skola.

 2. Fin Älgstuga!

  Och vilken rolig tävling! 6,7 kilometer är ju ändå en bit, även omd et kan verka lätt första rundan.

  • Det låter ju lite turistigt men det syftar ju både på turisters fascination av älgar och också att platsen heter Älgsjökullen. Gården består av tre hus med fyra lägenheter i varje samt en loftstuga. Jag har bott där i lägenhet under flera perioder och trivts jättebra, men nu ville jag komma närmare service så därför flyttade jag för ett par år sedan.

 3. Blir så irriterad på dessa bedrägerier som dyker upp då och då. Det finns många aktiviteter i Säfsen och vackra omgivningar.
  Kramar från oss

  • Detta var första gången jag fick ett sådant meddelande på mobilen, annars är man van att det kan dyka upp märkligheter på mejl men de flesta motas bort direkt av systemet. Kram

 4. Härlig skyltning!
  Tänk dessa lurendrägerier som ska florera. Har fått via mail en del knasighter men då polisanmält. Men blir så heligt f-d.
  Hån och deras skinnbod skulle jag gärna besöka vid tillfälle. Köpte för ett par år sedan på julmarknaden i Alsters herrgård ett skinn av ett värmlandsfår. Är så förtjust i det. Skulle gärna köpa ett till skinn.
  Hoppas et går bra med uthyrningen i Älgsjökullen. Och i år verkar ju stugor gå åt som smör i solsken.
  Vad gäller joggningen är idén superkul men jag avstår.
  Sista skylten blev riktigt rolig. Undrar om månne ett K är borttappat.
  kram

  • Fårskinnet lade Blinka beslag på direkt! Numera huserar katterna på den, så ja, jag skulle behöva några till…ler

 5. Oj oj de nya hyresvärdarna skulle valt en vintervila med mindre istappar….huset skriker ju saknar isolering. Det där loppet…..suck och caféet bör nog snarast ta fram stegen.
  Ha en bra ny vecka! Nu duscha och sen handla åt mamma och pappa, vi ska mötas på halva vägen idag. Kram

 6. Café Analmagasinet … haha – inte direkt så det sätter sprätt på smaklökarna!
  Intressant tävling … de är påhittiga i din hembygd!
  Turistboende vid Älgsjökullen låter väl som en bra idé!
  Härlig skyltning!
  Kram

 7. Vilken rolig tävling! Fast jag skulle nog satsa på fikat direkt och sen studera dom andra därifrån ;-)
  Så fint du bodde förut – också :-)

  Ha en fin start på veckan!

 8. Sånn där sms dyker upp då och då, såklart raderas de direkt. Första gången stämde det nästan med ett paket jag väntade på, men jag besinnade mig.Skylten med fårullspläden ger mig tankar om att jag aldrig kommer till skott att skaffa mig en! Tänker ibland om jag inte köpte så mycket färg så kunde jag ju ….
  Analmagasinet ger mig mer känsla av att tömma efter fikat :-) Fint du bodde vid Älgsjökullen också.

 9. Såna där mejl och telefonförsäljare verkar ha högsäsong i sommar! Jag blir mäkta irriterad, ska jag säga. Mest synd om telefonförsäljarna om dom råkar ringa vid en mindre lämplig tidpunkt :D
  Så det är “ditt” hus som är till uthyrning?? Ja, det kan man tjäna skapliga pengar på, så lycka till, till de nya ägarna! Bra med folk som har idéer :)
  Vilken kul tävling!! Det är nog jobbigare än man tror att vinna den :D
  Härliga skyltar Paula, kram fina du!

 10. Jag har fått ett exakt likadant meddelande en gång och jag tänkte faktiskt till en sekund eftersom jag väntade på paket. Men bara en sekund. Sedan hamnade det i skräpkorgen.
  Det måste kännas konstigt att ditt gamla hus skyltas ut till turisterna. Kanske lite nostalgi. Men du har det förmodligen ännu bättre där du bor nu.
  Kul tävling som kanske kan få ut folk i skogen lite. Man behöver ju inte ta sig runt mer än ett varv och det skulle jag nog klara :D
  Jag tror att det måste finnas ett gömt K på sista skylten. Det har förmodligen hamnat bakom stuprännan. Eller så tycker de att det är ett bra namn som får folk att stanna upp och kanske komma in :D
  Kram

 11. Haha, cafeét som säkert saknar ett K , kul skyltning!
  Å vilken tuff men säkert kul och annorlunda löpartävling, hoppas den som vinner får något extra!
  Kram!

 12. Det dök upp ett liknande sms hos mig idag som togs bort på en gång.
  Fårskinn är härliga och jag har ett stort och ett litet, så jag skulle nog behöva något som är mitt emellan. :-) Å, jo,fårskinnen är populära bland katterna.

  En sån häftig löpartävling! Den borde ju gå på fler ställen. Jag ska besöka deras hemsida.

 13. Kul med den där gå, lunka, löp-tävlingen. :-)
  Kram.

Kommentera