skyltsöndag

Skyltsöndag # 280

Av
den
20 september 2020

Dagens skyltar kommer från min lilla utflykt till Falun och Borlänge i fredags

Här sitter jag i väntrummet på lasarettet…lite skralt med utbud på snurran! Som tur var hade jag tagit med mig både bok och korsord…jag sitter ju inte o fibblar med mobilen som alla andra..

Åkte till Borlänge med dotter och barnbarn för att äta lunch, där stod ett minnesmärke över stadens berömde son Jussi Björling.

En himla bra skylt att ha på bilen!

Fotar genom fönstret på resecentrum i Ludvika, och visst känner jag mig välkommen, men strax kliver jag ombord på bussen hem till Fredriksberg!

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
23 kommentarer
 1. Svara

  bpz3

  20 september 2020

  Så jag skrattade åt första bilden. Den skylten eller rättare sagt den snurran var klockren, nästan så att det är pinsamt. Så du fibblar inte med mobilen när ju sitter i ett väntrum. Det gör jag, tyvärr får man väl säga. Å jag är inte 17 år;-)

  Jussi Björling vet till och med jag vem det var. Undrar bara vad den där “lyftkranen” bakom har med minnesmärket att göra…

  Skylten på bilen var klockren den också. På sista bilden la jag märke till skylten med “Stadskärna”. Det har jag aldrig sett. Det brukar väl stå “Centrum” i vanliga fall. Men Borlänge kanske inte har ett centrum;-) Men dalahästen var grymt fin:-)

  Tusen tack för en toppen skyltning och länken:-)

  • Svara

   Paula

   21 september 2020

   Jag har kontantkort till min mobil o det betyder mycket liten surfmängd. Jag är ju oftast hemma o då går mobilen på wifi. Stadskärna tycker jag är ett trevligt ord, mycket personligare än centrum…

 2. Svara

  ibod11 - Ingrid

  20 september 2020

  Haha, ska man ta den tomma boksnurran som ett skämt eller som ett hån mot patienterna 😀 Förmodligen bara ett förbiseende eller helt enkelt brist på böcker och man kan ju inte låta bli att le lite.
  Jag vet inte vad jag ska tycka om Jussi Björlings minnesmärke men jag förstår inte kopplingen. Kan det vara en del av huset som står kvar?
  Jag får ofta lust att bromsa när bilar kör upp alldeles för nära men det kanske är bra att jag hejdar mig. Jag vill ju inte orsaka en olycka.
  Kram

  • Svara

   Paula

   21 september 2020

   Hej, ärligt talat knäppte jag bara fotot när vi var på väg till lunchrestaurangen så jag hann inte undersöka Jussis minnestavla närmare. Boksnurran har jag fått svar på av flera besökare på bloggen som berättar att det är pga av coronan man tagit bort både tidningar och böcker. Jag har lite svårt att förstå att just de skulle vara smittbärare, men man vill väl vara extra försiktig på lasarett. Biblioteket här hemma har haft öppet hela tiden…Min vän var till Örebro lasarett idag och där fanns fulla boksnurror! Inte helt konsekvent, landstingen gör väl egna bedömningar…
   Kram

 3. Svara

  tanthuset

  20 september 2020

  “The invisible books” heter dom men jag vet inte vem som är författare….finns tydligen i flera delar!
  Jisses, är det så länge sen Jussi gick ur tiden? Nu blir jag rädd för mig själv som har så dåligt minne!
  Bra skylt på bilen, en sån vill jag ha 😉 men man får nog ligga ganska nära för att ens kunna läsa den förstås…
  Ludvika ser ut att vara en ganska trevlig liten stad 🙂 men det bästa ändå var att ni fick träffas, du och tjejerna <3 fast det var ju i Borlänge förstås. Är det där det finns en glob?? Eller var det en kupol??
  Kram på dig fina du!

  • Svara

   Paula

   21 september 2020

   Jaa Mia, där finns Dalatutten, även kallad Kupolen…Själv är jag värdelös på årtal, minns knappt när jag är född…tssss
   Kram

 4. Svara

  Minton

  20 september 2020

  Första bilden är så härlig men det får inte finnas böcker eller tidningar i väntrum för corona smitta.
  Trevlig söndag från oss

  • Svara

   Paula

   21 september 2020

   Ja jag har förstått det nu, många som var klokare än jag! Men alla är inte lika noggranna, kompisen som var på Örebro lasarett idag kunde bläddra i tidningar i väntrummet…
   Nospuss till Minton

 5. Svara

  LillaSyster

  20 september 2020

  Ojdå vart har alla böcker tagit vägen, för inte var ni så många som väntade =) Bäst är ju att ha med sin egen. Jag blir så glad av dalahästar, jag vet inte varför för jag är inget för hästar egentligen. Men dalahästar kan jag inte få nog utav. Skylten på bilen helt klockren. Ha en ny fin vecka=)

  • Svara

   Paula

   21 september 2020

   Det är tydligen corona vi ska skylla på att vi inte får någon lektyr att bläddra i på sjukvårdsinrättningar längre…många kloka visste det. Muralmålningen på en dalahäst som sitter på en husvägg i Ludvika centrum är magnifik. Du tar det lugnt med träningen nu?

 6. Svara

  Ditte

  20 september 2020

  Log gott åt den tomma boksnurran. Ja, så kan det ju också bli- Böckerna tar slut.
  Visst att Jussi Björling var född i Borlänge och fint att det finns ett minnesmärke. Skylten på bilden är jättebra. Hoppas den hjälper.
  Och klart du känner dig välkommen till Ludvika när en dalahäst välkomnar.
  Härlig skyltning.
  kram

  • Svara

   Paula

   21 september 2020

   Glad att flera trodde som jag angående böcker och lektyr, har fått förklarat att det är coronan det beror på, man har plockat bort allt för smittorisken!
   Kram

 7. Svara

  Anki

  21 september 2020

  Tror att de anser böckerna som en smittorisk i C-tiden som råder … eller så var det ingen som kände för att fylla på.
  Bra skylt, den bak på bilen!
  Kul skyltning blev det!
  Ha en bra start på denna nya vecka!
  kram

 8. Svara

  Tove Olberg

  21 september 2020

  Din blick fångar väsentligheter!
  Go måndag till pörtiska riket 🙂

 9. Svara

  Karin Eklund

  21 september 2020

  Det är tomt på alla offentliga ställen vad gäller böcker och tidningar. Lite snopet känns det men förståeligt är det, så jag gör som du, tar en bok med mig…telefonen är avstängd. Lite ledigt måste man unna sig 🙂
  Jag minns tydligt hur det lät i radion när de berättade att Jussi B hade avlidit.
  Då gillade jag inte alls han Till havs så som den pragmatiska nioåring jag var så spelade det faktiskt ingen större roll. Men Till havs och Pärlemorfiskarna fick jag höra hur många gånger som helst i alla fall. Nu förstår jag det men inte då. Man ser på livet lite olika i olika åldrar.
  Tack för en fin skyltsöndag igen Paula!

 10. Svara

  Karin Eklund

  21 september 2020

  Du förstår säkert mitt måndagsmorgon”mumlande”. Det ska förstås stå att på den tiden gillade jag inte alls hans “Till havs” osv. så för nioåriga K. spelade dödsfallet inte särskilt stor roll just då.

  • Svara

   Paula

   21 september 2020

   Jag kände inte alls till när han dog, och har ingen relation till honom även om man förstås hört Till havs oändligt många gånger. finns de som tolkar den bättre…

 11. Svara

  Ama de casa

  21 september 2020

  Haha! Att den där snurran var tom i ett väntrum i dessa dagar kan jag förstå, men varför tog dom inte bort hela snurran också? Aha! Såklart för att du skulle få en superbra bild till Skyltsöndagen 🙂
  Gillar skylten på bilen också 🙂
  Snyggt skyltat som vanligt.

  Ha en finfin start på veckan!

 12. Svara

  Karin

  21 september 2020

  Bra skyltat, som alltid! Man kanske skulle kunna tänka sig att komplettera boksnurreskylten med en upplysning om att pga corona etc. Jag har inte tänkt på den smittrisken förrän nu när jag funderade över den tomma snurran och jag skulle utan vidare ha plockat upp en bok om det funnits några sådana där!

  Och en väldigt bra liten skylt bakpå bilen. En sån ska jag se om jag kan hitta någonstans!

  • Svara

   Anna

   21 september 2020

   Den där bak på bilen hade jag verkligen behövt! Avskyr när folk ligger för nära. Hade det inte varit för att jag är rädd om mig själv och bilen hade jag gladeligen lagt mig på bromsen för att lära vissa en läxa…

 13. Svara

  byblixtra

  21 september 2020

  Jag gillar den där boksnurran! Men visst hade de kunnat ställa undan den så länge.
  Jag förstår inte heller monumentet till minnestavlan, fast de kanske inte har med varandra att göra?
  Bra skylt till bilen.
  Fin dalahäst och undrar om den är gjord i betong?
  Nästan alla skyltarna började på “S” utom den sista där det står “Bibliotek”, en miss, de får flytta biblioteket. 😉

 14. Svara

  Paula

  21 september 2020

  Jag får gå o klappa dalahästen nästa gång jag är i stan, för jag har ingen aning om vad den är gjord av. Tycker det ser ut som trä, men det skulle inte vara särskilt hållbart. Det fanns en annan begynnelsebokstav men det ordet är kapat på fotot och leder till Väsmanstranden!

 15. Svara

  Susjos

  22 september 2020

  Härlig skyltning från ljuva dalarna! Jag som trodde Jussi Björling var från Falun, finns ju nåt museum där, i nåt hus som han har bott i.
  Å dalahästar, min passion! Den i Avesta är en aning större dock, som syns när man åker förbi mot Falun, ;-D
  Kram !

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 292
 • 380
 • 1 635 163
 • 5 092
 • 65 627
Sök här