Skyltsöndag # 326

Jag börjar med skyltar vid SportEwas butik, Nordens största hockey- och bandyshop som finns här i lilla Sundborn.

Jag traskade vidare hemåt och möter den här banderollen. Men vad är träflaska för något?

Tro´t eller ej, på ett helt annat ställe i byn hittade jag förklaringen!

Mina flickor tyckte den här skylten passade utanför min dörr så dom köpte den åt mig!
Vad gör man, ja man får ju lyda och hänga upp den till alla grannars glädje…

Och så avslutar jag med en riktig skitskylt!

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

3

26 Comments:

 1. Haha, ja du är då en fena på att hitta skyltar….men den sista..stämmer den???
  Kram på’re fina Paula

 2. Men stackars dig! Hur har du fostrat flickorna? Ja, ja skylten är ju underbar i sig kul att du bjuder på det =) Ha en bra ny vecka min härliga bloggvän

 3. Verkligen skön skylt du fått till entren. Kul att du satt upp den, man blir varm i hjärtat av att se den ;-).
  Toastolarna var ju skitroliga :-), lite bajshumor.
  Festligt motionslopp med gamla anor.
  Önskar dej en dejlig vacka……du får nog lungt å skönt med tanke på skylten :-D

 4. Skrattade när jag läste skylten från flickorna. WC stolarna är också skitkul.
  Kramar från oss

  • Mamma jag har köpt en present till dig, berättade dottern för ett par veckor sedan i telefon….ja du kan ju gissa vad det var…
   Kram

 5. Vilka fina och roliga skyltar du bjuder på. Kul med sportbutikens namn. Ofta brukar tyvärr inte kvinnonamn/flicknamn vara med i dessa sammanhang.
  Roligt och intressant att få veta mer om var benämningen “Träflaska” kom ifrån. Hade inte alls hört denna benämning tidigare.
  Skylten om hunden skrattade jag gott åt. Kan tänka mig att dina grannar och de som passerar också gör det. Humor!
  Sista skylten är verkligen “skitbra”. Humor här också.
  Kram!

 6. Sådana fina skyltar du hittar! Det där med träflaska var intressant.

 7. Bra skyltat! ibland blir särskrivning en poäng!

 8. Så jag skrattade åt skylten som dina flickor köpt åt dig:-) Bättre inkilningspresent kunde dom inte hittat. Love it!
  Rätt roligt att Nordens största hockey- och bandyshop finns just i Sundborn. Jag menar Falun är ju varken känt för större framgångar i hockey eller bandy, möjligen innebandy. Gissar att hela Dalarna och Norrland välfärdar till Sundborn.
  Kul att du hittade en förklaring till träflaskorna:-)
  Å just den toastolen finns i vårt badrum. Den sattes dit i badrummet och på gästtoaletten i samband med stambytet 2015.Å jag kan säga att den var inte lika skitbillig som dom du visar;-)
  En härlig Skyltsöndag:-) Tusen tack för den och länken:-)

  • Haha, vilket kul sammanträffande att just ni inhandlat en dylik toastol. Men du kanske inte såg priset innan rean, det stod 6878 kr, kanske mer åt det hållet ni fick pröjsa?

 9. Vad kul med träflasklöpet! Det är kulturminnesvård av allra bästa slag!
  Och en helt underbar skylt som döttrarna hittat åt dig!

 10. Svar: Antar att det är sydafrikanska Semenya du talar om. Tycker det är tragiskt att hon inte fick fortsätta tävla. Det är ju faktiskt inte hennes fel att hon har för mycket testosteron. Tester visade ju att det i hennes fall var “naturligt” och medfött. https://sv.wikipedia.org/wiki/Caster_Semenya

  Hon erbjöds medicinering för att komma ned till “vanliga” nivåer, men hon vägrade. Eloge till henne. I hennes fall var det mig veterligen aldrig fråga om att vara transsexuell. Men jag är inte helt insatt där.

 11. Snyggt skyltat från Sundborn! Vilken spännande historia med träflaskorna, dalfolket imponerar! Har du eller ska du ner i Falu gruva, då får du höra den spännande historien om Fet-Mats!

  Haha, ja vi skyltat lite lika med varning för kärringar, i ditt fall har du skylten uppsatt själv, en underbar present !
  Svar: ballongerna där på Södermalm tror jag visar Pride-flaggans färger, det är nämligen Stockholm pride festival i stan, avslutas nog idag tror jag.

  Ha en fin start på veckan!
  Kram

 12. Den sista skylten påminner mig om en “annons” i Gåsblandaren för hur många år sen som helst.
  “Köp pottan från Stilles, sittvänlig, kissriktig och skitbra”
  Kram

 13. Skylten med kärringen får en verkligen att le på munnen. Så fint att hedra männen med sina flaskor. Tänk hur våra förfäder verkligen fick slita. Inte ens vatten på jobbet som i detta fall… Jag tänker många gånger både på min morfar och farfar som inte ens hade bil. Det var cykel eller lättviktare (motorcykel) som gällde. Och tror du cyklarna hade 21 växlar på den tiden? Jag minns min morfars cykel, det var en röd Cresent med 28 tums hjul. Stora tjocka gråa däck, balkongdäck man sa. Jag fick ärva den för ca 50 år sedan… jag satte på ett högt styre på den, den var liksom trögtrampad men jäklar vad det gick när jag fick upp farten på den som tolvåring. Ingen av mina mindre bröder använde den efter mig… Jag minns jag cyklade med mor en sommarhöstdsg till morfar, en sträcka på närmare 2 mil. Vi skulle ta upp potatis, det brukade ta en vecka typ 7 dagar… morfar hade världens största potatisland Det skulle handplockas du vet med pärgräve. Morfar hade inga genvägar. Jag glömmer aldrig matkällaren och de stora potatislådor som drogs på en speciell kärra. Alla de hinkar man plockade i… Farsan hämtad oss på kvällen efter 19.00 måste det varit han jobbade alltid till 18:30… så vi slapp cykla hem. Jag måste ha varit typ 11-12 år… Min farfar åkte typ halva Sverige på sin lättviktare och skissade av naturen… du kan inte ana vad han målade tavlor därhemma sedan. Vi pratade om förra veckan att jag fortfarande har en massa ståendes på vinden… tyvärr brann mitt förädlar hem ned 2006 där gick dom verkliga skatterna upp i rök. Min faster hade också många fina, min kusin har delat med sig riktiga guldkorn… Oj vad jag gick igång på de gamla flaskorna. Det här med toalettstol är verkligen skitviktigt :)

  • Vilka fina minnen du delar med dig av! Min +80-åriga väninna åker varje sommar till sin bror ++80 som har ett stoort potatisland. De håller traditionen vid liv med handplockning och pärgräve. I år kom dock broderns son till hjälp så de fixade det hela på 3 dagar, men nog undrar man hur länge de ska hålla på? Pärer som finns så goda att köpa färdiga o inte är dom dyra heller, säger en ann.

 14. Jo sportskyltarna blir jag bara svettig av ;) Men dom var stora. Du finner alltid så talande skyltar.

 15. Anna-Lena Larsson

  Träflaska! Det var något nytt. Säkert bra när den tätat sig….
  Är toastolen billig? Eller är det bara fejk?
  Hund och kärringskylten…. den drar man allt på munnen då man ser. Ha det gott! Kram!

 16. Haha! En otroligt passande skylt som dina flickor förärade dig :-D

  Skitsnyggt skyltat!

 17. Många roliga skyltar men lite överdriven skylt utanför din dörr. Det är ju alltid kul att kunna bjuda andra på ett skratt och sådan blir det nog många av utanför din dörr nu :D Vilken tur att du hittade förklaringen till träflasklöpet för annars hade nog både du och jag funderat en hel del.
  Kram

  • Ja jo det kan man ju säga, övertydlig skylt, men tjejerna tyckte den passade och jag köpte det. Och visst har grannarna reagerat! Plunta hade jag kallat träflaskan om jag blivit tillfrågad…Kram

 18. Det var en salig blandning skyltar. Träflaska har jag sett nån gång för länge sen men aldrig vetat bakgrunden. Skylten från dina döttrar var ju bra humoristisk :)
  Vad skönt att du trivs i Sundborn! Åh vad skönt att ha så nära till badet! Vi har också bara 3-5 minuters promenad till närmsta bad men tyvärr är det oftast badförbud där pga för höga bakterie-värden. När vattnet är tjänligt igen blir man ändå inte så sugen på att bada där… Men vi har många andra fina bad. Kram

 19. Ligger sveriges största bandy och hokeybutik hos dig så måste det vara många som sysslar med det där.
  Träflaskor har jag sett tidigare men hade ingen aning om att dom hette så..
  Med dom toarullarna och två toastolar borde man vara helgarderad.

 20. Härliga skyltar! Skrattade gott åt den du fick av flickorna … och toaskylten var också kul!
  Redan tisdag … ha en bra dag!
  Kramar!

Kommentera