Skyltsöndag # 344

Skyltsöndag # 344

Dagens skyltar har ett jultema och är fotade hemma i Sundborn

Först backar jag bandet till förra helgen då dottern och jag åt julbord på Carl Larssongården

Dricker man öl kan det hända att man blir nödig och behöver uppsöka ett visst ställe…

Att det vankas julmarknad i byn kan ingen ha undvikit att se!

Lite för tidigt för Noelle att sitta och lyssna på sagor, men nästa år så!

Igår passerade vi bron över ån och nu är det marknadsvarning på gång!

Det var en yttersta gemytlig tillställning i skönt väder och bildkavalkad utlovas i nästa blogg!

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

2

23 Comments:

 1. Sista skylten…aldrig sett den tilläggstavlan. Trevligt med sagostund, nästa år får du och Noelle gå dit och lyssna. Ha det gott!

 2. Börjar också med sista skylten och säger som LillaSyster – aldrig sett en sådan varningsskylt. Det verkar vara farligt att besöka marknaden i Sundborn – hahaha. Med andra ord så var det en utomhusmarknad…
  Kul att du och dottern åt julbord på din hemmaplan. Det är nåt speciellt med julbord, och jag saknar dom som jag avnjöt varje år så länge jag jobbade.
  Förstod inte texten på hjärtat så jag googlade. Jag trodde ju att det var toan för kvinnor, men texten säger ju bara “här är du” – errrmmmhhhhh;-)
  Sundborn och Falun är eldoradon för skyltar. Perfekt!
  Tusen tack för länken och toppen skyltar:-)

  • Här är det, betyder det på en massa olika dialekter har jag nu förstått, i alla fall närapå. Även om man inte begriper texten så säger ju hjärtat allt !

 3. Julstämning i dina skyltar.
  Kramar från oss

  • Ja mycket rött var det! Tyvärr smälter den vita julsnön bort, halt som attan nu då det fryser på vägarna om nätterna. Tack o lov går man tryggt med broddar, Daniel däremot halkar omkring på alla fyra tassar, tihi
   Kramen

 4. Trevlliga skyltar som vanligt. Speciellt den sista med Julmarknad. Det ska jag tipsa om här i byn, här arrangeras marknad höst och vår som sträcker sig från gamla torget till nya ca 500 m. Finns inga sånna fina varningsskyltar.
  Ser fram mot bildkavalkad.
  Ha en fin luciadag.

  • Så lång är inte marknadsytan här. Men vägen korsar marknadsområdet så det blir lite bökigt. Himla trevligt var det, vakter överallt höll ordning på bilarna så ingen trängsel uppstod.

 5. Vilket fint jultema du plockte ihop. Jag ger dig tummen upp för din berättelse över det hela. Dessutom gillar jag texten på toan. Runt 1,5 mil inåt landet kan denna dialekt dyka upp här i mina trakter. En fd arbetskamrat till mig fick man lyssna på mycket av detta. Jag log riktigt på läppa där. För ett 20 tal år sedan hade jag ytterligare en arbetskamrat som pratade ännu mera detta mål. Vid festliga tillfällen kan jag faktiskt ta fram detta språk lite… eller det kanske tillhör norrländskan också.

 6. Mirjam Halvarsson

  Underbara skyltar igen till jultemat <3 Hänne ä re, här är det…eller som här jänna jär ä….jag älskar dialekter :) Sundborn verkar vara ett fantastiskt ställe på många sätt, kram fina Paula <3

  • Ja den var inte så svårtolkad även om inte BP begrep, kanske svårast för 08:na…
   Men hjärteskylten är ju internationell!
   Kram

 7. En skyltsöndag med jultema … härligt inlägg och fina bilder!
  Ha en bra måndag!
  Kram

 8. Tack för denna julinspirerade skyltning! Och givetvis ser jag fram emot mer från julmarknaden. Men jag ger mig till tåls.
  Sista skylten om varning för julmarknad är lite extra.Kanske specialbeställd just till Sundborn.
  Kram

 9. “Annan fara” – Julmarknad… Ja så är det kanske :-D
  Gillade toaskylten :-)
  Snyggt och juligt skyltat!

 10. Härligt med julmarknad ute. När vi bodde i stan gick vi alltid på julmarknaden på stortorget trots att Rolle är totalt ointresserad av julen. Fast jag tror han skulle tycke det var trist om jag också var det. Idag t.ex. så gick han faktiskt och hämtade 2 hyacinter till mig för dom gamla han gett mig hade vissnat. Dessutom gillar han det “viktigaste” på julbordet…..
  KRAM och TREVLIG LUCIA/Susie

  • Jag är mer än ointresserad, jag är en anti-jul-tant! Men med barn, barnbarn och barnbarnsbarn får man tänka om inte om så i allafall inte gnälla för högljutt. En del jular har jag lyckats smita undan helt, och ifjol var jag ensam hemma pga pandemin. Denna jul vill jag gärna vara med för julen är ju barnens högtid! Kram

 11. Glömde att påpeka att spela kort – eller leka fåniga lekar – kan man alltid göra. Oavsett om det är mörkt eller ljust – dessutom finns det levande ljus att tända!
  KRAM/Susie

 12. Åh såna fina skyltar från Sundborn! Älskar dem! Inte minst toaskylten, som inte alls betyder “Här är du” som BP fick fram, nej “Här är det!” ska det ju vara!
  Så ni har lite vit snö kvar, härligt!
  Såg du fina luciamorgonen på svt i morse, från fina Tällberg, så underbart vackert !
  Ha en fin vecka!
  Kram

 13. Fina skyltar och säkert ett väldigt fint julbord. Jag gillar toaskylten och med en lite annan stavning kunde det ha varit jamska :D Ska bli kul att få se bilderna från julmarknaden. Jag kan ana att det fanns mycket att se och kanske smaka.
  Kram

  • Jaa fanns mycket att se! Men mina flickor tyckte jag i det närmaste var lite oartig som hela tiden stannade o fotade, smet tillbaka,, o sen fick de stå o vänta in mig och sucka lite…tihi
   Kram

 14. Vad mysigt med julbord med dottern! Och julmarknad är ju mysigt. Gillar stämningen som sprider sig från advent fram till jul. Allt är pyntat och klart här och på torsdag ska vi klä granen.
  Känns fortfarande ovant att du bor i Sundborn :) Kram och ha det gott!

 15. Julmarknadsskylten kändes verkligen Carl Larsson, jag begriper inte varför man varnar för det.

 16. Lite sen kommentar från skyltsöndagen! Men jag gillar ditt utbud alltid.
  Fin Sundbornmiljö. Kram och trevlig tisdag!

Kommentera