Skyltsöndag # 348

Hjälp, nu är det skyltkris!
Denna vecka får jag använda all min fantasi för att få ihop en skylt-blogg!

Men vi gör ett försök:

Någon skyltar med sin bubblande nyårsdryck utanför restaurang Hyttstugan (fotat på nyårsdagen)

På informationstavlan borta vid skidspåren finns krokar där man kan hänga väskor och ytterkläder när man ger sig av ut i spåret
Här skyltar man alltså med jackor!

Några andra skyltar med röda jackor, ja jag vet, lite långsökt, få se om jag får bannor av BP?

Min kompis Monica har nog räddat mig denna vecka med den här eminenta skylten!
Jag tror bestämt jag behöver elixiret för mina hasfötter och fnasöron!

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

2

20 Comments:

 1. Mirjam Halvarsson

  Men Paula, du fixade det!!! Och det alldeles utmärkt <3 Den där dubbelblandningen är tyvärr lite svår att få tag på nu för tiden, kan det bero på att den är marig att förtära?? Synd, för jag är allergisk både mot Sundsvall och Njurunda!
  Kram på're

  • Åkte till stan idag nästan enkom för att fota skyltar, haha! Nej då, inte riktigt, men fick bra påfyllning samtidigt som plånboken krympte på klädrean …tror jag nästan var ensam i stan, helt folktomt! Kram, hoppas dina prover var bra!

 2. Skylttorka!!!!????? Absolut inte. Du fixade även den här Skyltsöndagen galant. Jag menar vem kan skylta med jackor som bara hänger sådär vid en anslagstavla och är kvar. Det har jag faktiskt aldrig sett. Det kan bero på att jackorna nog inte skulle vara långlivade vid ett skidspår här. Tjuvarna skulle vara framme på nolltid, speciellt om jackan var av märket Canada Goose. Så indirekt har du skyltat med ärliga Sundbornbor:-) Sedan vet jag inte om jag skulle beteckna de sista två jackorna som röda. Tycker att den vänstra är rosa, och den högra orange;-)

  Sista skylten – hahaha:-) Härligt med hovleverantörer, eller hur;-)

  Det blev en suverän skyltning tjejen! Tusen tack för den och länken:-)

  • Skulle ha skrivit rödaktiga då, haha, för visst har du rätt, jag var inte så noggrann. Ikväll åker riktigt många mörkeråkning, tio bilar på parkeringen och det guppar för fullt ute på ängarna…Skyltförrådet är nu påfyllt när jag tog en tur till klädreorna i staden!

 3. Hahaha, jättekul med farbror Isaks dubbelblandning :D Tänk att det finns ett botemedel mot Sundsvall, Njurunda och dörrhandtag etc. Fantastiskt!
  De skyltande jackorna hänger ju faktiskt på en ställning med en skylt. Den kan jag inte tyda men jag ser att den finns där och för övrigt är din skylttolkning helt underbar och kan inte ifrågasättas :D
  Kram

 4. Det blev en riktigt bra skyltsöndag, Paula!
  Farbror Isaks dubbelblandning, haha, nä den får allt va!
  Kram!

 5. Vilken mix du fått till!

 6. :- ) Elexiret ser ut att hjälpa mot det mesta, kanske mot covid också? Bra med gamla knep och huskurer.
  Tavlan att hänga jackor på var ett bra tips, det ska jag vidarebefordra till grannen han är med och håller i byns längdskidspår med konstsnö.
  Det har verkligen skummat på nyårsafton det syns.
  Du lyckades som vanligt med förnöjelse, snyggt.
  Ha en go mååndag morron, å hela dagen också :D.

 7. Heja! Visst lyckades du igen! Jättefina bilder! Och vad som är en skylt kan ju verkligen variera.Tolkningen är ju tämligen fri.
  Hade aldrig sett krokar vid ett skidspår innan där man kan hänga upp sina tjockare jackor.Men nu så har jag ju det.
  Väldans praktiskt.
  Och du! Spar lite av denne “Farbror Isaks brygd” för kommande tillfällen-
  Kram

 8. Vilket utmärkt elixir! Tarmskutt är inte att leka med.

  Det påminner om en skylt jag såg för några år sedan om en läkare i Nairobi, som hade bot mot förlorad kärlek, politik och borttappade saker.

  • Det måste väl ha varit bot mot glömska då eller, kanske bot mot slarv! Ett sånt elixir skulle göra stor nytta i pörtet, kärleken har också gått förlorad men det struntar jag numera i. Bot mot politik är knepigt, allt är ju politik. Om läkaren hade trre olika bot så tror jag att han sålde mest av den mot förlorad kärlek…

 9. Rolig sistaskylt!
  Så bra med “tamburmajor” på fältet ! Klart att man inte stjäl varandras jackor! Det är ju skidåkare man är, inte småtjuv.

 10. Skrattade gott åt den sista skylten – alldeles underbar!
  De andra är också perfekta till skyltsöndag – så bra jobbat bästa Paula!
  Kram

  • Tack, det blir som det blir när man inte alltid vet vad man gör. Nästa gång blir det riktiga skyltar för nu har jag lagt upp ett litet förråd när jag var inne och fyndade på klädrean. Tvekade länge, men vet du jag var nästan ensam i stan. Klockan var mellan tre och fem, o det var alldeles folktomt, både på gator, i gallerior och i affärer reorna till trots. Handlade blusar på 70% rea pga att affären lägger ner och jag var där ensam bland alla fina kläder…tycker synd om företagarna…
   Kram

 11. Det hänger ju också skyltar ovanför jackorna… Absolut godkänt både på grund av fantasin och själva skyltarna :-)

  Haha! Det där medlet verkar bota det mesta! Synd bara att det är marigt att förtära…

  Snyggt skyltat!

 12. Stödeborna dom kan dom ;) Jag bor i Sundsvalls kommun men lägger till att jag bor utanför och på Alnön, Alnö var faktiskt från början en egen kommun en gång i tiden och med färja över fram till 1964. Mycket rolig skylt :) Men som alltid du tråcklar fram skyltar på skyltar som är så bra. Så trevligt att du tyckte både gubben och mössan var söt. Jag gillar mössan då man kan knäppa åt den mot de ännu sötare kinderna ;) Jag ska fråga om någon kan säga vad Farbror Isaks dubbelblandning innehåller :)

 13. Åke är förstås Åke från ake@nacka144.se

 14. Härliga skyltar och drn sista helt underbar.
  Kramar från oss

 15. du verkar bo på en lugnare plats än jag, hos mig hade nog jackorna blivit stulna. Men jag tror det fungerar på mindre orter där alla känner alla.

Kommentera