Bloggen

Daniel kör jympapass

Av
den
10 januari 2022

Det är inte lätt att vara liten med korta ben när det är vinter och snö

Massor av goda dofter döljer sig under fluffet och då måste man dit och nosa, kosta vad det kosta vill!

Sen gäller det att kunna vända och ta sig upp på vägen igen..

Och där står matte och flinar och klickar med den förhatliga kameran

Skam den som ger sig, jobba jobba!

Puh, äntligen fast mark under tassarna!

Nä nu vänder vi och går hem!

Det var jätteskumt ljus när vi var ute igår vid halv tolv. Man brukar prata om blå timmen på eftermiddagen men nu var alla foton jag tog alldeles blå.
Jag har redigerat dem genom att ta bort blåton och öka ljuset, några bra foton blev det inte men det viktiga framgår ju ändå, hur en liten Daniel kravlar omkring i djupsnön!

Nästa gång vi stack ut näsan var klockan fyra. Ett helt annat ljus råder när vi kommer ner till badplatsen för att leta änder att mata!

Daniel har förstått att jag matar fåglarna med hans hundmat (det gamla fodret som han inte ska äta längre) och han tycker förstås att det är djupt orättvist så han far omkring som ett jehu och försöker fånga bitarna jag slänger ner i ån!

Nä nu vill jag inte ha mer snögympa idag, säger Daniel bestämt, och jag håller med honom!

Ännu en dag i vinterland är till ända.
Kan bli en kort vinter, 7 grader varmt utlovas på onsdag!!

TAGS
20 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  10 januari 2022

  Oj oj så han får träna och träla för att komma upp. Klart han tycker att han gjort sig förtjänt av lite mat nere vid stranden. Ni får njuta så länge vintern varar…..och det kommer säkert att bli vinter fler gånger innan våren träder in med full kraft. Men om jag fick bestämma så skulle våren anlända snart =)

 2. Svara

  bpz3

  10 januari 2022

  Hahaha! Det kallar jag för mitt-på-dagen-gymnastik. Daniel är verkligen vig och skaffade sig troligen några extra muskler som han inte hade förut. På en av bilderna var det dessutom första gången någonsin, att Daniel håller tungan rätt i mun om man säger så.
  Tänk om man vore så vig… Du stannade ju på vägen. Nästa gång ni är ute kan du ju försöka att göra liknande snögympa som Daniel. Frågan är bara om Daniel kan dota dig;-)

  Det där med att bilden blev blå. Kolla här: https://digitalfotoforalla.se/fotografering/landskapsbilder/5-tips-for-battre-landskapsbilder-i-snon
  Du är ju en betydligt duktigare fotograf än jag. Så du kanske förstår artikeln;-)

  PS. Jag ser också fram emot sju plusgrader senare under veckan:-) DS.

  • Svara

   Paula

   12 januari 2022

   Tack så rysligt mycket för länken, men jag är inte tillräckligt tekniskt kunnig för att kunna ta till mig de tipsen. De är mer för dem som använder systemkamera och är vana vid att själva ratta de olika reglagen. Jag kör ju på auto jag vet du. Men lite kan man sen hjälpa på traven genom att bildbehandla och trycka in lite mer ljus!

 3. Svara

  Minton

  10 januari 2022

  Vilken energi Daniel har som orkar pulsa fram i snön. Minton är inte glad åt djup snö då går han ut på vägen. Har också råkat ut för blå foton på vintern.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   12 januari 2022

   Daniel är ju inte kastrerad och därför är han på ständig jakt efter objekt att uppvakta. Detta leder honom ofta långt ut i spenaten, numera snön….Vi har enormt många hundar här, alltid är det någon tik som löper…
   Kram!

   • Svara

    Minton

    12 januari 2022

    Fniss Minton är kastrerad vid 6 månade och fyller 8 i februari. Men vissa tikar sätter han på om vi inte är observanta.
    Kramar

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  10 januari 2022

  Det var inget dålig gympass Daniel utsatte sig själv för. Bra jobbat av honom och fint fotat av matte. Jag tycker att alla foton blir blå när det är mulet nu. Jag försöker redigera bort lite av det och ibland blir det bättre. Men de soliga dagarna är inte lika blå. Egentligen är ju blå min favoritfärg så jag borde vara nöjd men kameran har en förmåga att få till en blåare nyans än vad jag ser i verkligheten och då vill jag gärna fixa till det så det blir rätt.
  Härliga vinterbilder. Det ska bli tö och regn här också men jag hoppas att vi får behålla lite snö och att det kommer mer snart.
  Kram

 5. Svara

  Ditte

  10 januari 2022

  Fantastiska bilder! Och Daniel fick ju verkligen en genomkörare i snön. Full fart! Skönt att komma ut och jag hängde gärna med.
  Kram

 6. Svara

  ElisabetR

  10 januari 2022

  Så fina vinterbilder, men stackars Daniel, snöskor kanske :-/. Skämt åsido tufft av honom att hålla på, men ska man läsa tidningen så ska man.
  Jag har så fina minnen från Kvarnberget när jag satt i gammelmorans knä och vi tittade på “trandansen” och på hur skrömtet tassade omkring i de blå ljuset ute på tunet. Det ger mej ett lugn nu också som jag förmodligen fick ta del av då. Moran var E:s mormor.
  Tycker inte om det här hoppandet i vädret. Vi var till Norrköping idag och så tjock dimma på kvällen under hemfärden så det var otäckt. Man såg inget. Snön kan väll få ligga nu till mitten Mars sådär är lagom. Dagsmeja och takdropp, härligt.
  Önskar dej en fin vecka och den lille envise herrn också.

  • Svara

   Paula

   12 januari 2022

   Skrömtet som tassade omkring hoppas jag var av den snälla sorten. Å du hade ju gott beskydd i gammelmorans knä. Visst är det fint med barndomsminnen. Jag var en riktig mormorsgris, hon bodde med oss från jag var 8 år då mamma skilde sig. Jag tror din snö-önskan går åt pipsvängen, kan bli lika illa här, det är fyra plusgrader i skrivande stund, men tövädret ska inte hålla på så länge.
   Nu ska envise herrn och jag ut på kvällspink. Ha det gott!

 7. Svara

  Anna-Lena

  11 januari 2022

  Bra att träna, för ung, för gammal, för hund, för människa.
  Härliga, fartfyllda bilder! Konstigt att det var då stor skillnad på ljus.
  Ser fram emot plusgrader och att snön försvinner.
  Meeen… Den lär nog komma tillbaka. Än är det två månaders vinter kvar, även i vår del av landet!
  Ha det fint! Kram

 8. Svara

  Ama de casa

  11 januari 2022

  Det var ett rejält gympapass det! Daniel ser ut att trivas där i snön. Fast jag kan nästan tycka att det nästan är något av djurplågeri att du låter honom titta på när du ger bort hans mat… 😉

  • Svara

   Paula

   12 januari 2022

   Rodnar och skäms, men vet du, aldrig har Daniel varit så ivrig att gå till badplatsen i djup snö för att mata ankor som nu, jag är ju inte en sämre matte än att jag råkar tappa några små korn i hans väg också…

 9. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  11 januari 2022

  Åh vad jag njöt av bilderna på Daniel. Fast jag håller med Ama ovanför – “på gränsen” att ge bort hans goda hundmat till fåglar!
  Det där med snö är jobbigt för små hundar. När vi hade vår tax Brasse första året var det en otrolig vinter och han var ju tvungen att gå ut ofta och kissa som valp. Till slut var både han och vi rätt trötta på det, så vi öppnade dörren till vår altan och så fick han gå ut där ibland. Men då var han smart. Han gjorde en gång under snön fram till ett stort bord vi hade som stod ute jämt. Där kom ingen snö ner så han kunde göra ifrån sig där. Vi var lite oroliga att det skulle fortsätta på våren och vi satt där ute, men det gjorde det inte en enda gång….. Inne hade vi i hallen en stor plåt på fötter som vi lagt tidningspapper i. Han var jätteduktig och satt sig på plåten när han skulle kissa, men han hade ändan utanför så det fungerade liksom inte riktigt som det skulle. Som tur var blev han rumsren väldigt snabbt och gjorde aldrig nåt inne i hela sitt liv (18 år) efter det……
  KRAM till er båda/Susie

  • Svara

   Paula

   12 januari 2022

   Haha, vilka djurvänner mina kompisar är! Han är så ivrig pojken när han ser att jag har påse i handen och vi går till badplatsen. För matte råkar visst tappa några små knapriga bitar på vägen…Det var en duktig jycke du berättar om. Jag har aldrig haft hanhundar, Daniel är den första. Han kan på nya ställen få för sig att kissa in reviret, han är ju okastrerad, men sen jag tog över honom har det inte hänt. Varm kram från pörtet

 10. Svara

  Susjos

  11 januari 2022

  Sedär, det är jag och Daniel som jympar alltså, haha! Fast jag slipper snön i alla fall 😉
  Hoppas ni har lite sol som vi har här idag, det lyser upp lite! Aha, ska det bli plusväder igen, slask alltså..hm
  Ha en fin tisdag!
  Kram

 11. Svara

  Mirjam Halvarsson

  11 januari 2022

  Jisses Daniel <3 snacka om träning för kroppen….och knoppen! Min pälskling är lite för lat för dylika begivenheter 🙂 Vad synd att det ska bli vårvärme….det sliter på människor, djur och natur med såna här väderväxlingar 🙁 Kram fina du!

  • Svara

   Paula

   12 januari 2022

   Jag hoppas vårvärmen blir mycket temporär, bara ett par dagar, tyvärr blir det blixthalka men hellre det…Men vet du jag tycker att ljuset har förändrats. Tänkte på det idag vid elvasnåret, visst har det blivit lite ljusare?
   Kram

 12. Svara

  Ninni

  12 januari 2022

  Blev det hundsim i snön för att han skulle ta sig fram? Vilken liten kämpe. Och dessutom ger du bort hans goa mat till änderna! Det är inte lätt att vara hund inte. 😉
  Ser ut som att vi kommer få en hel del töväder så snart slipper han kämpa så för att kunna läsa morgontidningen. Jag håller tummarna för att inte all snö smälter bort i mildvädret.
  Kramen.

  • Svara

   Paula

   12 januari 2022

   Jag är ju så valhänt så jag “råkar” tappa några små bitar på väg till badplatsen där jag matar änderna…så Daniel är en ivrig medhjälpare!
   Kramen

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 287
 • 405
 • 1 717 630
 • 4 907
 • 63 154
Sök här