skyltsöndag

Skyltsöndag # 363

Av
den
24 april 2022

Inga märkvärdigheter den här söndagen, vi kör på med de skyltar jag hittat i veckan!

Skjut inte mig, ber nog den söta haren!

Den här typen av skyltar har vi numera överallt i byn, det kan handla om olika typer av lokala tjänster, och det är ju positivt.

Orientering är kul!

Jag nämnde förut att jag gärna ville åka bergbanan upp och titta in på skidmuseet nån dag, nu har jag googlat mig fram till att museet är “tillfälligt stängt” och om bergbanan fungerar framgår inte alls…trist

Sparade det bästa till sist, äntligen ett gemensamt Valborgsfirande med brasa!

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
19 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  24 april 2022

  Hoppas den lilla haren klarar sig. Trevligt med valborgsfirande. Tror det finns här också.
  Kramar från oss

 2. Svara

  bpz3

  24 april 2022

  Som vanligt – en helt underbar Skyltsöndag hos dig:-) Tusen tack för den och länken:-)
  Den ritade haren på första skylten är verkligen söt. 50+ resurs – den har vi inte. Här heter det Veteranpoolen, åtminstone norr om Stockholm. Samma lika antar jag jag. Kul med alternativ, när man behöver en hantverkare.
  Orientering har jag alltid velat göra, fast inte löpning utan bara gå i skogen med någon som kan läsa en karta. Min man är en baddare på kartläsning och navigering. Jag är totalt kass.
  Å såååå fort april försvann – Valborg nästa helg. Otroligt så fort tiden går nuförtiden.

  PS. Faluns hoppbacke måste ha världens sämsta hemsida. DS.

  • Svara

   Paula

   26 april 2022

   Håller med, hemsidan är inget att skryta om, tror det saknas “resurser”

 3. Svara

  byblixtra

  24 april 2022

  Lions affisch om Valborgsfirande är bäst! Där man har ansträngt sig med att färglägga affischen.
  Haren var söt och hoppas att den kan hålla sig undan jägarna. 😉 Den kan dock känna sig lugn under jägarnas årsmöte.
  Det var ett udda skidmuseum, hoppas att du kommer dig dit framöver.

 4. Svara

  Äventyret framtiden

  24 april 2022

  Ja, vart tog april vägen? Snart Valborgsmässa som inte firas här överhuvudtaget, men tankarna finns hos er där norrut som står runt eldarna och sjunger in våren. Härligt!
  Gillar dina skyltar idag, allihopa. Skidmuseet ser väldigt intressant ut.

 5. Svara

  Ninni

  24 april 2022

  Nää. Orientering är inte kul. Första gången jag orienterade gick jag i sjuan. Ungarna från Alfta var i alla fall bekant med kompassen som det verkade men vi som kom från en av utbyarna och hade en pensionsmässig lärare i fem-sexan hade inte ens sett en kompass. Resultatet av första orienteringen i sjuan resulterade i att jag och några till tjejer gick vilse. När vi äntligen hittade tillbaka till skolan hade lärarna börjat åka hem och det verkade som ingen saknat oss. Vi från utbyn hade dessutom missat bussen (den enda bussen som gick åt vårt håll). Mina föräldrar var i lagårn vid den tiden men brorsan svarade i telefon så far fick åka och hämta mig och mina kompisar. Efter detta så vägrade jag att orientera igen så mina föräldrar fick ta ledigt åt mig när det var dags för orientering så då fick jag vara hemma och hjälpa till på gården istället.
  Ha en skön vecka!
  Kram.

  • Svara

   Paula

   28 april 2022

   Oj vilken traumatisk upplevelse i skogen! Jag minns att vi också orienterade och gick vilse en gång. Då kom vi fram till en hoppbacke och klättrade upp i den för att få en överblick över var vi befann oss. Det hjälpte! Kompass och karta är bra redskap om man vet hur man använder dem, men jag har inte förstått hur orienterarna hinner det samtidigt som de springer benen av sig! Kram från pörtet

 6. Svara

  Ditte

  25 april 2022

  Snyggt skyltat! Jag tycker det är så roligt att det är full fart på olika aktiviteter i ditt närområde.Roligt med ett “hederligt” Valborgsfirande .
  Gott initiativ med orientering. För att lära sig hitta och kunna göra det med hjälp av en karta är en bra kunskap att ha med sig. Inte heller tung att bära .
  Trist att skidmuseet är stängt och man kan ju tycka att info när det ska öppnas borde finnas. Även bra att veta om bergbanan är i gång-.
  Kram!

 7. Svara

  LillaSyster

  25 april 2022

  Orientering……det gjorde jag som barn, jag var helt värdelös på att läsa karta men jag var supersnabb på att springa. Men min kompis var bra på att läsa karta, så vi körde teamwork, hon läste och jag drog upp tempot….. hon var också duktig på löpning. När vi hade skolmästerskap på 60m och 400m var det alltid oss det stod emellan, vi var snabbast på hela skolan och under hela grundskolan. Det var helt vansinnigt att ställa oss samtidigt på startlinjen, en gång tog jag ut mig så pass att jag svimmade under loppet och då jag drog i backen och fick jag med mig henne ner i asfalten som det loppet gick på – slutade med att vi båda satt hos skolsköterskan för omplåstring. Det var tider det…..
  Snyggt skyltat och så bra när man kan boka hjälp med diverse småsaker. Ha nu en fin Valborgsvecka och antagligen behöver du både långkalsonger och vinterjacka då vintern ska rasa ut=)

  • Svara

   Paula

   26 april 2022

   Tänk att jag hade kunnat gissa mig till att du alltid haft spritt i benen! Och det har du ju ännu! Hade du inte lust att utvecklas som löpare och börja tävla? Eller förresten, kanske lika bra om du inte begriper när det är dags att sakta in…ojoj. Kram

 8. Svara

  Mirjam Halvarsson

  25 april 2022

  Du är alltid så bra på det där med skyltningen 🙂 Hoppas du kommer upp till skidmuseet snart, det kan ju inte vara stängt för evigt! Majbrasa (valborgsmässoeld), jodå även i lilla Skivsjö ska det bli av i år, hurra!! Kram på’re!

  • Svara

   Paula

   26 april 2022

   Det finns tack o lov många utflyktsmål nu när det blivit behagligare väder. Kul att ni också får värma er vid en brasa! Kram

  • Svara

   Paula

   28 april 2022

   Valborg är en av mina favorithögtider trots att det inte är så märkvärdigt. Men att träffas vid en tänd brasa och sjunga in våren känns stort. Jag är van vid att det hänger kvar snöhögar här och var, men i år tror jag inte det finns några kvar. I Finland firar man första maj som en karnevalsdag med ballonger istället för parader. Alla sätt är bra så länge man håller sams/Kram

 9. Svara

  ibod11 - Ingrid

  25 april 2022

  Det var ju massor av märkvärdigheter och kul saker. Jag hoppas som du, att haren inte skjuts, men en jaktförening har väl som syfte att skjuta vilt (haha, det blev dubbelbottnat insåg jag när jag skrev ordet vilt). Orientering är kul och jag skulle också gärna åka upp med bergbanan. Kanske öppnar de igen vid tillfälle och då kan du komma upp. Fler och fler lite äldre ingår i grupper som utför arbeten. Bra för både de som vill göra en insats och för de som behöver deras hjälp.
  Jag har tänkt att jag vill åka till Badhusparken och titta på en fin brasa i år men det ska bli så kallt så jag har inte bestämt mig än. Jag kan ju se flera brasor från balkongen så kanske nöjer jag mig med det i år också.
  Kram

  • Svara

   Paula

   26 april 2022

   Har lockat hit dottern, men hon är ju så kvällstrött efter veckans slit så det blir nog ingen sen föreställning vid brasan! Hoppas vinden mojnat tills dess, jag plockade fram varma jackan idag, orkar inte gå o frysa längre…Kramen

 10. Svara

  Ama de casa

  25 april 2022

  Snygg och varierad skyltning! Det verkar hända mycket på din hemmaplan, trevligt med valborgsfirande också 🙂

  Ha en fin start på veckan!

 11. Svara

  Susjos

  25 april 2022

  Verkligen aktiviteter i Sundborn! Så trevligt med Valborgsmässofirande, mysigt!
  Aha, skidmuseét är stängt, trist, hoppas de öppnar till sommaren!
  Ha det gott!
  Kram

 12. Svara

  kajsalisasblogg

  25 april 2022

  Oj vad tiden går, jag hade glömt bort Valborg. Första skylten såg ju lite ospännande ut 🙂 Jag har alltid ansett att Backhoppning är en sport för självmordsbenägna, men att klättra upp i hopptornet och kolla på utsikten verkar helt okej.

 13. Svara

  Åke

  27 april 2022

  Ja Valborg närmar sig, trevlig öppningsbild där med brasan. Skidmuseet måste jag bara besöka, undra när de öppnar? Så trevligt för de unga ute i skogen, karta och karta och kompass två viktiga instrument i skogen.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 45
 • 172
 • 1 654 292
 • 5 125
 • 66 098
Sök här