Läst

Jag har läst…

Av
den
25 april 2022
En liten bok om lycka Bokomslag En liten bok om lycka
Micael Dahlen
personlig utveckling, tillämpad psykologi
Volante
2020
133

Vad gör oss lyckliga? har varit en återkommande fråga för Micael Dahlen. Här sammanfattar han på sitt personliga, underhållande och typiska sätt resultaten av sin egen och andras forskning - i tretton tips som bevisligen kan få oss att trivas bättre med våra liv.

Utdrag ur boken:

sid. 28

"Jag gjorde en kul studie på veganer. Det verkar fortfarande vara lite oklart om du blir lyckligare av att äta vegansk kost eller inte (och som vegan själv vill jag ju extra gärna veta). Efter att ha tagit del av utländska forskningsrön frågade jag 2000 svenskar hur lyckliga de var som sen frågade jag vad de åt för kost och det visade sig att veganerna låg lite under genomsnittet på lyckoskalan. Men det visade sig också att tron på kosten gör veganerna lyckligare än alla andra. Därför är mitt tips att tro. På Gud, på vetenskap, utomjordingar, din kost eller träning! Tron ger dig en identitet - som muslim, vegan eller rentav som en amerikan i Mellanvästern som svär på att hen blivit bortrövad av utomjordingar, utsatt för experiment innan hen blev dumpad på en åker igen. Tron ger dig en skön trygghet och kanske rentav stolthet."

sid 95 Var tillsammans
I Sydkorea samlas hundratusentals tittare framför skärmarna vid middagstid varje kväll för att titta på Mukbang. Det betyder "ätsändning", dvs. människor som filmar sig själva medan de äter och direktsänder på Youtube. Fenomenet har vuxit i takt med att antalet singelhushåll ökat och människorna är inte bara hungriga på mat utan också på någon att dela den med. Därför äter de sin middag i sällskap av Mukbang och maten smakar så mycket bättre tillsammans.

Här
ser du ett exempel på Mukbang från Sydkorea.

Nåväl, mukbang finns även i Sverige, men de jag har sett filmklipp på har ätit mat beställda från snabbmatskedjor.

Men nu är det lycka i stort och smått som boken handlar om, och vad tyckte jag?
Jag är ett fan av professor Dahlen men lite tunn var den "lilla boken om lycka".
Samtidigt var den mycket snabbläst och ledde till några leenden.
Fånga dagen - och lyckan!

TAGS
3 kommentarer
 1. Svara

  Ditte

  25 april 2022

  Varför inte? Att för egen del fundera på vad som gör en lycklig kan vara bra . Även att testa-
  Kram och tack för smakbitarna.

 2. Svara

  bpz3

  25 april 2022

  Men vänta nu… Brukar du inte lägga upp de temat på söndagar????? Och sedan en Skyltsöndag på det;-) Nu blir jag ju totalt förvirrad;-)

 3. Svara

  Anna-Lena

  26 april 2022

  Klart läsvärd… Lycklig… Är man det… ? Svårt, stort ord… Jag är knte mycket för det storvulna. Tillfreds är ordet för mej!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 131
 • 596
 • 1 636 075
 • 5 093
 • 65 655
Sök här