skyltsöndag

Skyltsöndag # 370

Av
den
12 juni 2022

Söndag, mörka moln på himlen, varenda granne är ute med röjsågar och gräsklippare, fy så illa det låter överallt. Stört omöjligt att ha altandörren öppen! Grrrrrrr
Nå, koncentrerar mig en stund på skyltar istället!

När jag tittar igenom min bildskörd kan jag konstatera att jag ännu en gång har tema: bilar!

Min granne och jag var rörande överens om att dalahästen på loggan mer liknade en….zebra! Vad tycker du?

Det här gänget hänger på Youtube, googla så får du se!

Kan inte låta bli att “skylta” med en av många snygga portaler som grannarna gjort för att fira familjens student!

Avslutar med dagens höjdare, en varningsskylt jag inte sett förut! Fick nästan gå in på tomten för att se vad bilden föreställde, hihi!

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  12 juni 2022

  Absolut en zebra. Kul skyltar och varning för bilen är ny för mej.
  Kramar från oss

 2. Svara

  Ninni

  12 juni 2022

  Jag förstår din irritation över alla gräsklippare och röjsågar. Det är just därför jag undviker att klippa gräset på helgerna. Enda gången man kan vara säker på att inte störas av gräsklippare är sent på kvällen och på nätterna. Då kan man höra fåglarnas vackra sång i alla fall.
  Håller med dig om dalahästen. Den ser ut som en zebra på håll i alla fall.
  Eftersom igelkottarna inte förstår skyltar så hoppas jag att de som har gräsklipparrobotar har dem avstängda på kvällar och nätter.
  Kram på dig!

 3. Svara

  LillaSyster

  12 juni 2022

  Synd att de inte fått till kurbitsmålningen. Försöker att låta bli att klippa gräset om helgen, men jag förstår de som inte har möjlighet att fixa det i veckorna. Just nu växer det ju så att det knakar klipper två gånger i veckan. I fredags klippte jag även häcken. Snyggt skyltat och sista skylten var ju en höjdare.

 4. Svara

  bpz3

  12 juni 2022

  Hahaha!
  Alltså varningsskylten – kan inte förstora bilden och kan bara gissa vad det är – en robotgräsklippare kanske. Kul att man satt upp en varningsskylt i så fall – om roboten söker sig utanför tomtgränsen alltså – hahaha:-)
  Ägarna av husbilen gör verkligen bra reklam för Dalarna. Sedan håller jag med dig – dalahästen ser varken ut som en dalahäst eller ett “A”. Helt klart en zebra;-)
  Den gamla Mercedes kombin var verkligen vår konserverad. Inte så många kombin på vägarna, inte av det märket i alla fall.
  Å så fint den utsmyckade dörren var. Det går nog inte att undgå att där bor en som tagit studenten:-)

  Vilken fin skyltning! Tusen tack för den och länken:-)

 5. Svara

  Ditte

  13 juni 2022

  Snyggt skyltat! Hoppas att igelkottarna ser och förstår den sista skylten. Många är det som blivit massakrerade av dessa robotklippare som är ute kvälls och nattetid. Så sorgligt .
  Kul med biltema i skyltningen och håller nog med om att hästen ser ut som en zebra.
  Kram!

 6. Svara

  Åke

  13 juni 2022

  Alltså vi har en granne tre hus bort som kör sin röjsåg dygnet runt tror jag… den närmsta grannen har en sån där robotgräsklippare som tur är, den gnisslar ett doft ljud, ytterst lite men inget som stör. Jag brukar vara noga med att inte klippa om dom sitter ute och äter. Jag går i tankarna att kolla på någon sort… för bränslet har blivit en stor kostnad nu. Det som talar emot är att jag behöver två st. En originell och mycket kul skylt i alla fall. Om man inte förstod att det skulle vara en häst skulle man undra… den vart lite för kladdig om man skulle klaga. Den på husbilen talade ett klart språk. Mercan var lite frän, jag antar det är en A traktor. Som jag inte gillar att dom finns ute i trafiken. Dom hindrar och stör rytmen och en gammal lag från Hedenhös tid som skulle fått skrotas. Och en total onödighet som polisen får lägga ut mycket stora utgifter på att hålla dem inom lagens arm. Ok nu har jag själv varit ung och älskat motorer som rör sig snabbt, men trafiken idag har tätnat så det gäller att inte bara tänka till två eller tre gånger… Trevlig fin tråd med bilar.

 7. Svara

  Mirjam Halvarsson

  13 juni 2022

  Jamen visst är det en zebra! 🙂 Har ni gott om zebror i Dalarna? I så fall förstår jag det 🙂 Hästen kanske börjar bli utrotningshotad så det behövs lite förnyelse…hmmm…. Kram på’re

 8. Svara

  Äventyret framtiden

  13 juni 2022

  Bilar är bra att skriva saker på. Att använda som skyltar, mobila till tusen också.
  Ja, vad är det med folk som alltid ska ha ljud runt omkring sig och andra när det är helg? På Åland, i Mariehamn var det förbjudet att klippa gräs på söndagarna men tror du att någon följde den regeln. Pyttsan heller. I Geta där vi bodde drog de närmaste grannarna igång sina sittgräsklippare precis varje söndag. Störande när vi hade gäster i vårt utecafé. Även till andra stora helger skulle gräset klippas. Förstår inte att man kan göra det en kväll eller så, när man ändå är hemma och är pensionär. Men, men…jag förstår din irritation bra.
  Bra skyltar igen Paula! Tack för dem!

 9. Svara

  Ama de casa

  13 juni 2022

  En dalazebra är ju inte det sämsta 😀

  Snyggt skyltat!

 10. Svara

  Anki

  13 juni 2022

  Snyggt skyltat! Absolut en zebra i mina ögon.
  Kul med varningen för robotgräsklipparen!
  Kram

 11. Svara

  Susjos

  13 juni 2022

  Ack ja, inte ens här bland betongen slipper man gräsklippare av olika de slag som låter! Å med mitt nya öra låter det ännu värre,haha!
  En dalazebra, snygg sådan också!
  Älskar bussens logga “Dalarna,the heart of Sweden” .
  Varningsskylt för robotgräsklippare, jo jag tackar ja!
  Snyggt skyltat från pörtet!
  Ha en fin start på veckan!
  Kram

 12. Svara

  ibod11 - Ingrid

  13 juni 2022

  Det funkar ju fint med bilskyltar och jag kan nog hålla med om att hästen har blivit en zebra. Men det är ju ett hästdjur i alla fall 😀 Jag har inte koll på reglerns för skyltsöndag men jag tycker att det brukar fungera bra med allt möjligt som skyltar. Det är ju fint med björkar och balonger så det måste vara en ok skyltning 😀
  Kram

 13. Svara

  kajsalisasblogg

  14 juni 2022

  Cool Merca, skall kolla upp Youtube. Varningsskylten var rolig, men skall inte Husse och Matte ha dom kopplade :).

 14. Svara

  byblixtra

  15 juni 2022

  Ja, nog liknar dalahästen en zebra.
  Varningsskylten var ny och kan nog behövas ibland.
  Jo, det kan vara ett gissel när gräsklippare är igång, nu har de flesta robotar här, men en och annan kör med motorgräsklippare. Men bra att alla grannar kör samtidigt då kanske det blir tyst längre stunder.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 168
 • 505
 • 1 628 922
 • 5 076
 • 65 457
Sök här