Läst

Söndags-smakbit # 23

Av
den
12 juni 2022

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag läser Natten av Sara Gordan.
Titeln är länkad till förlaget där du kan läsa mer.

Smakbit sid.17

” I många år har vi suttit just så här, ibland får katten en bit ost från min kvällssmörgås, ibland sover den bara medan jag ser en tv-serie och maken gör ett eller annat med sin telefon. Det är en stunds stilla regression, det varma djuret, det blå skärmljuset, pulsen går ner. Ibland frossar jag i katastrofer, gärna sjukhusserier, finner lugnet i att det inte är mitt kaos, inte mina barn som är sjuka, ingenting jag behöver åtgärda.”

TAGS
10 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  12 juni 2022

  såg denna på biblioteket i går, sju-dagars lån och jag ska resa med barnbarnen till London, få bli en annan gång.

 2. Svara

  Monika

  12 juni 2022

  Lite som här hemma, minus katten. Tyvärr.

 3. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  12 juni 2022

  har tänkt att jag ska läsa Sara Gordn. tack för smakebiten!

 4. Svara

  Robert W

  12 juni 2022

  Det var ju lite speciellt att titta på sjukhusserier och glädjas åt att det inte är de egna barnen som är sjuka. Tack för smakbiten!

 5. Svara

  Äventyret framtiden

  12 juni 2022

  Jag har läst en annan bok av Sara Gordan, som jag tror att heter Martin Andersson – Ett skuggspel. Tack för tipset om Natten, ska se om jag lyckas få tag på den via de andra svenskspråkiga här. Vi har inte möjlighet att köpa svenskspråkig litteratur här men har möjlighet att dela med oss till varandra. Igår gick tre av mina böcker vidare till en svenska, som i sin tur ger dem vidare åt andra och så där håller vi på.

 6. Svara

  Cinnamon

  12 juni 2022

  Tack för smakbiten!

 7. Svara

  Lottens Bokblogg

  12 juni 2022

  Katter kan nog vara lugnande. När de ligger stilla.

 8. Svara

  Bokdamen

  12 juni 2022

  Sett boken men inte läst. Tack för smakbiten!

 9. Svara

  Åsa

  12 juni 2022

  Har aldrig förstått grejen med sjukhusserier. Men man kan inte fatta allt. 😉
  Tack för smakbiten.

 10. Svara

  Ditte

  13 juni 2022

  Tack för smakbiten. Har bara hitintills läst om boken. Men det är en bok jag helt klart kan tänka mig att läsa.
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 497
 • 520
 • 1 640 689
 • 5 101
 • 65 737
Sök här