skyltsöndag

Skyltsöndag # 420

Av
den
28 maj 2023

Jag börjar med att visa vår eminenta skyltvärd BP

…att vi minsann spelar boule även här i förorten, det var visst tävling förra fredagen, då var Falu boule-klubb värd och det var ca 40 deltagare, inte illa! Själv känner jag ingen lust alls att spela, tycker det verkar rätt tråkigt..

Nästa helg är det åter dags för den årliga Åfesten. Jag var med några timmar ifjol, om det inte blir riktigt uselt väder så hänger jag med ett tag i år också, folkvimmel och musik, ja sen är det desto skönare att åka hem till lugnet igen..

Jag har fortfarande den smaskiga langosen jag åt förra veckan i färskt minne, kikade på hemsidan men de hade inget schema var de står närmaste veckorna.

Detta får bli veckans avslut, jag har då aldrig läst en noggrannare regelsamling vid en uteservering förut. Denna ska man alltså läsa när man står där i kioskluckan och ska beställa sin glass eller pilsner, “ler”

BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  BP

  28 maj 2023

  Tack för boulebanan och grävmaskinen i bakgrunden som bonus:-) Ser att det är fler killar and tjejer som spelar. Här är det tvärtom. Har spelat boule några gånger för länge sedan. Det ser tråkigare ut än vad det faktiskt är. Men jag spelar inte heller här. Är kanske fördomsfull, men jag vill inte umgås med bara pensionärer…
  Kul med festivalen nästa helg. Kände till och med igen två artister – Mariette och Tone. Bara en sån sak;-)
  Älskar också Langos, min mage är mindre förtjust. Det var riktigt länge sedan jag åt Langos – dregel, dregel…
  Skrattade gott åt sista skylten. Hängslen och livrem. De två sista punkterna säger ju totalt emot allt som påpekats innan – hahaha:-)
  Älskar din skyltning! Tusen tack för den och länken:-)

 2. Svara

  Minton

  28 maj 2023

  Det var många härliga skyltar. Boul har jag provat men inget för mej. Kul med festivaler då händer det något. Sista skylten är häftig.
  Kramar från oss

 3. Svara

  Äventyret Framtiden

  28 maj 2023

  Jag har spelat boule. Första gången fattade jag inte ett jota men vann, märkligt nog. Sen har jag testat någon gång någonstans men det är inte min melodi..heller. Jag har inte spelat med pensionärer utan med ungt sjöfolk. De spelar de också när de kommer i hamn och inte vet vad de ska göra…
  Langos har du skrivit och berättat om ja, någonting helt nytt i min värld är det dock, ser gott ut, det vet jag av dina tidigare foton.
  Kul med festival. Sommaren är där, sommaren är här där det är festivaler av olika slag precis hela tiden. Orkar inte ens hålla ordning på dem längre men förra helgen var det lökfestival i grannstaden Canico, uttalas kanischo ungefär…
  Grändkram!

 4. Svara

  Susjos

  28 maj 2023

  Så kul med Åfest, hoppas det blir fint väder! Boule har jag spelat några gånger, finns eller fanns i alla fall inomhusbanor på söder vet jag, tyckte det var riktigt kul..trots att jag inte har nåt bollsinne! Langos, mums!!! Jösses så många regler det fanns på den uteserveringen, puh, orka hinna läsa!

  Visst har du följt Robinson i år? Snacka om att rätt person vann!!!!!
  Ha det gott!
  Kram

 5. Svara

  Åke

  29 maj 2023

  Boule tycker jag som dig att det är tråkigt… men åfesten den ställer jag upp på 🙂 Mycket regler där… men det behövs förmodligen. Så perfekt med Langos 🙂 Jag såg dom hade det på ett Pizzahak i fredags,

 6. Svara

  LillaSyster

  29 maj 2023

  Pettson och Findus, det blir något för Noelle det!
  Jag har bara spetat boule vid ett par tillfällen som 16-17 åring ….så det är ju typ hundra år sedan känns det som, samtidigt som det nästan känns som igår. Jag spelade i farmor och farfars lag vid deras sommarstuga. Det hade byggts en boulebana på Midsommarkullen Men jag tycket att det var kul. Men det klart, det är ju roligare att köra grävmaskin=) Ha nu en fin start på veckan. Kram

 7. Svara

  Ditte

  29 maj 2023

  Kul skyltning! Och en hel del händer hos dig! Roligt att se. Boule kan jag tycka om och inte minst när vi i Spanien varit ett gäng som spelat tillsammans. “Sportdryck” brukar vi medföra och skratten blev många. Ofta avslutar vi också med middag. Och ofta här med “boule” tänker jag på Ama som tillsammans med Anders ofta var med och spelade.
  Fnittrade åt ordningsreglerna vid den här uteserveringen. Tydligt vad som gäller.
  Roligt också att det är en del festligheter på gång i din stad.
  Kram!

 8. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  29 maj 2023

  Det händer mycket under åfesten och kanske hittar du något som känns kul. Sedan blir det nog väldigt skönt att landa i soffan med Daniel i bredvid.
  Man kan undra vad det är för område den serveringen finns i när det behövs så många regler. De flesta kan tyckas självklara men förmodligen finns ett behov att ha en tydlig skylt.
  Hoppas du hittar langosbilen igen så att du får återuppleva de goda smakerna 😀
  Kram

 9. Svara

  KajsaLisa

  29 maj 2023

  Man kan ju sitta med en öl och titta på Boulespelet, rätt lugn aktivitet. Den som är full fixar nog inte att läsa alla regler.

 10. Svara

  Mikaela

  30 maj 2023

  Vilken fin blogg du har

 11. Svara

  byblixtra

  4 juni 2023

  Har testat boule men det var länge sedan och håller med dig om att det är rätt tråkigt.
  Det händer mycket under Åfesten som får besök av en Pitebo, Bo Sundström.
  Det var en lång lista med regler på krogen men det kanske blir vanligt med sådana skyltar framöver.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 151
 • 189
 • 1 654 985
 • 5 128
 • 66 118
Sök här