Bloggen Livets glädjeämnen!

Kusinträff i helgen

Av
den
29 maj 2023


De här godingarna träffade jag i en lekpark i lördags. Jag hade fått instruktioner var jag skulle kliva av bussen för jag hade aldrig varit där, en jättestor lekpark med gott om plats för alla sorters aktiviteter

Farmor Saija, min dotter, var barnvakt i helgen åt Freja som inte bor i Falun, kusinerna som är födda med bara en dags mellanrum har alltid så roligt tillsammans när de ses.

Coola Freja i solbrillor!

Noelle åkte rutschkana

Sen blev det hoppa-skutta på studsmattan

Vilken energi två-åringar har!

Efter lite fika tog Daniel och jag en promenad genom sommarfagert Falun till bussterminalen och åkte hem

På kvällen fick jag bildbevis på att man inte glömt att det var lördag, och godisdag!
Igår hade jag bestämt mig för att traska till den stora second-hand-affären som ligger

inom regementsområdet ca en kilometer hemifrån. Det var ju det där balkongbordet jag tjatat om i bloggen som jag var ute efter…
Och vet ni, jag köpte ett bord, och bar det hela vägen hem!

Ett balkongbord liknar det ju inte, några sådana fanns inte i utbudet, men, jag gillar ju udda grejer, och denna barnpulpet (?) blev jag kär i, och storleken var helt rätt.
Nog duger den att sätta ner tallriken eller kaffemuggen på när balkongen lockar…
Knappt hade jag pustat ut så fick jag ett foto taget utanför affären jag nyss handlat på! Tjejerna var där, oanonnserade, de hade haft tråkigt hemma…
Tänk, hade de kommit en halvtimme tidigare hade jag fått bärhjälp, men jag fixade det ju själv

Istället bestämde vi att träffas på närmaste pizzeria, och där käkade tre mammor morsdagspizza tillsammans!
Idag har vi gjort en jättemysig utflykt, tre bussar behövde vi åka men fram kom vi…mer om det i nästa blogg

TAGS
22 kommentarer
 1. Svara

  Minton

  29 maj 2023

  Vilka godingar du fick träffa. Gillar ditt balkong bord .
  Morsdags fika passade perfekt.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   30 maj 2023

   Tack, ja bordet var verkligen udda, det var så packat med folk och trångt o jäkligt, men när jag såg det på håll då var det bara att gå dit o lyfta bort det! Åt vid bordet ikväll, funkar jättebra, och man kan nog sitta två vid bordet.
   Det är fart på ungarna, o det var så kul med en extra stor lekpark där allt var gratis!
   Kram

 2. Svara

  Äventyret Framtiden

  29 maj 2023

  Det där bordet hade jag också burit hem, utan minsta tvekan. Det är läckert och helt i min stil också.
  Fina flickor du har…ljuvliga busungar, godisråttor och gud vet allt.
  Härliga bilder allihopa, gillar också blomrabatten på vägen mot bussen hem. Så svensk men också så ukrainsk.

  Grändflickan sänder kram till pörtflickan!

 3. Svara

  Susjos

  29 maj 2023

  Åh, så mysigt för de små kusinerna att träffas! Å visst kände jag igen fotot du tagit nära Fisktorget på polishuset minsann på din väg till bussen!
  Stark är du som bär ett bord hem, jösses! Å från din balkong känner jag så väl igen husen där min bästis bodde! <3
  Mums med pizza för alla mammorna!
  Ha det gott!
  Kram

 4. Svara

  Anna-Lena

  30 maj 2023

  Vilken härlig dag!
  Imponerad över att du fixade att bära bordet.
  Tre mammor… och inga pappor… man kan ju fundera på om ni har släktskap med hon Maria…?
  God tisdag! Kram

  • Svara

   Paula

   31 maj 2023

   Vi är knäppa i min släkt, Karlar, de är slit och släng de…Vi kvinnor är starka och självständiga, “kan själv” är vårt motto, men till barnalstring behövs ju lite hjälp, haha
   Konstigt är också att min mormor var enda barnet, mamma var enda barnet, jag var enda barnet och min dotter likaså. Men se hon bröt den traditionen och födde inte bara en dotter utan två söner också!

 5. Svara

  Anna i Portugal

  30 maj 2023

  Perfekt att återanvända ett gammalt barnbord till balkongen! Det behövs ju ofta miniatyrmöbler på balkonger 🙂 Pizza är mums, nu blev jag sugen på det, men får kanske börja dagen med frukost istället.

  • Svara

   Paula

   31 maj 2023

   Mitt pizzaintag är kanske 3-4 pizzor…per år! Inte för att de inte smakar, men antingen har jag ingen pizzeria i närheten eller så glömmer jag bort att det finns..Bordet var inte tungt, men självklart lite otympligt att bära, men det gick!

 6. Svara

  Kicki

  30 maj 2023

  Mysigt med kusinträff.
  Våra yngsta barnbarnsbarn, kusinerna Charlie och Ebba blev båda 2 år i mars.
  Kram

  • Svara

   Paula

   31 maj 2023

   Hur många är de till antalet Kicki?Barnbarnsbarnen? Jag träffar numera ettan, Vanessa ibland i grannskapet, vi bor nära varandra nu. Men vi umgås väl inte direkt, det gör hon mest med Saija, sin farmor, helt naturligt.
   Släktens fortlevnad verkar vara tryggad både för er och mig. Nu har ju alla mina tre barnbarn varsitt barn, Freja bor numera i Stora Skedvi dit hennes mamma flyttade när hon separerade från Simon som bor kvar i Stockholm. Minst sagt knöligt att få till umgänget, jag hoppas Simon beslutar sig att komma hem till Dalarna så småningom, när han själv känner sig mogen för det steget. Kramen

   • Svara

    Kicki

    31 maj 2023

    Vi har 6 barnbarnsbarn 7, 5 och två år gamla, 9 barnbarn.
    Var i Stora Skedvi bor Freja och hennes mamma? Hur kommer det sig att dom hamnade där efter separationen?

 7. Svara

  Susie på Stjärnarve...

  30 maj 2023

  Vilket fint lite udda bord. Såna gillar jag! Vår soffa på altanen börjar bli lite gammal och medtagen – det går inte att skjuta sitsen fram och tillbaka – men efter att ha letat på nätet så har jag kommit fram till att vi behåller den. Vill inte ha en som ser likadan ut som alla…
  Dom små gulliga tjejerna påminner mig om min kusin Monica och mig. Vi hade båda två bara halvbröder som var minst 15 år äldre, så vi blev nog mer som ett par syrror. Och det har fortsatt så trots att hon fyller 80 och jag 78 i år!!
  KRAM-Susie

  • Svara

   Paula

   31 maj 2023

   Så mysigt att ha fått en syrra lite på köpet! Och att ni hållit kontakt och varit vänner genom alla år! I min familj har vi varit ensambarn ända fram till dottern som producerat tre barn, och de har nu varsitt barn vilket ger mig tre barnbarnsbarn. Trodde jag aldrig jag skulle uppleva!
   Möbler ja, jag skrattade högt när jag bar hem det för jag visste hur reaktionen skulle bli hos dottern, vad har hon nu släpat hem, morsan? Men hon vet precis hur egensinnig jag är, medan hon själv mest läser Ikeakatalogen. Inget illa i det, men det passar inte mig, har inte besökt varuhuset sedan 90-talet. Kramiz

 8. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  30 maj 2023

  Vilka härliga små tjejer och vad kul de har tillsammans. Hoppas det fortsätter så även hela vuxenlivet. Jättefina bilder från er dag.
  Bra gjort att bära hem bordet alldeles själv. Det söta lilla borde passar dig perfekt och lika perfekt blir det att ställa kaffekoppen eller tallriken där 😀
  Morsdagspizza låter som ett bra sätt att fira. Gott och lättsamt för trippel i mödrar 😀
  Kram

 9. Svara

  Mia

  30 maj 2023

  Oh vilken härlig kusinträff, vi ska också på kusinträff om en dryg vecka, dock lite äldre kusiner och det kanske är tveksamt om vi ska hoppa studsmatta 🙂
  Jag gillar verkligen ditt nya bord, kul och annorlunda och funktionsdugligt, allt på en gång! Strongt av dig att bära hem det själv! Kram på’re

  • Svara

   Paula

   31 maj 2023

   Men Mia, visst kan ni väl hoppa studsmatta! Nä inga brutna ben, det blir så tråkigt då. Annars är det ju jätteskoj att åter träffas, ni har väl haft träffar förut också? Jag har två kusiner på pappas sida, jag har aldrig träffat någon av dem! Men, vi är kompisar på facebook o bägge bor i Helsingfors…
   Kram

   • Svara

    Mia

    31 maj 2023

    Joo, vi hade kusinträff för många herrans år sen men två av kusinerna har varit upp och hälsat på, plus en från Tasmanien som förresten kommer hit i oktober igen, så kul! Kram!

 10. Svara

  BP

  30 maj 2023

  De är så himla söta – kusinerna. Minns inte vem som föddes först, Noelle eller Freja. Noelle ser äldre ut än Freja, lite mera vuxen på något sätt.
  Stort grattis till din balkongpulpet. Är otroligt impad över att du ar hem “schabraket” alldeles själv. Jag menar en kilometer är ju ändå en kilometer… Gissar att möbeln är gjort av trä, så täck över den på kvällarna. För jag gissar att bordet inte kommer gilla snö och regn…

  • Svara

   Paula

   31 maj 2023

   Nu ska du få höra, din fråga gjorde mig osäker, jag var tvungen att kolla almanackan. Freja är en dag äldre än Noelle… det kommer hon att få äta upp hela livet, stackarn!
   Tack för omtanken om bordet, ja nog är det trä, men ställer nog upp det på vinden i höst. Jag har tak över balkongen så nu på sommaren ska den klara sig. hoppas jag…
   jag är ju så slarvig så det vet man aldrig.

 11. Svara

  Ditte

  30 maj 2023

  Vilken fin träff! Både mellan kusinerna förstås och även dig och dina tjejer.
  Grattis till köpet av bordet. Bra gjort att du också fick hem det på egen hand.
  Synd att tjejerna dök upp lite senare men å andra sidan träffades ni för att äta pizza tillsammans. Så tur i oturen.
  Freja och Noelle är så gulliga och fint att de fick tillfälle att leka.
  Ser fram emot att få läsa om er utflykt.
  Kram

  • Svara

   Paula

   31 maj 2023

   Hej Ditte! Bordet var inte så tungt men lite otympligt att bära, tack o lov var det nedförsbacke hela vägen. Kalla det tjurig eller envis, bägge stämmer nog. Alltid kul att träffa tjejerna, fortfarnde lite chockad över att de vill ha mig med!
   Kram

 12. Svara

  LillaSyster

  31 maj 2023

  Perfekt bord!
  Bra jobbat ?
  Så mycket kul ni kan göra ni när alla bor nära varandra =)

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 272
 • 363
 • 1 626 666
 • 5 069
 • 65 363
Sök här