skyltsöndag

Skyltsöndag # 421

Av
den
4 juni 2023

Första bidraget är taget i förmiddags när jag gick förbi återvinningen på väg till Willys för att handla frukostfralla

Det har varit stökigt i helgen i Falun med skolavslutningar, baler och inte minst Å-festen i stan skriver polisen i medierna.
Det jag har noterat har varit glada ungdomar som sjungit och väsnats men varit glada och gjort kullerbyttor i gräset här utanför
Tyckte det var så fint att se att någon festprisse har bemödat sig om att gå till återvinningen med sitt tomma vinglas. Bredvid ligger en påse med spräckt glas.
Jag brukar svära av ilska över glassplitter som jag ofta hittar när jag rastar hunden. Hundar riskerar rejäla skador på tassarna!

Förra veckan förirrade vi oss upp i skogen där jag till min glädje hittade en bred stig man kunde gå bekvämt på. Det visade sig vara ett skidspår…jag fick dock strunta i uppmaningen och tassa vidare i mina sneakers…

Som du kanske förstår är jag inte den som tar den raka vägen om jag kan hitta spännande omvägar ute i periferin! Den här skylten har nog några år på nacken!

Men jag har också biblan i stan, där såg jag den här skylten och tyckte synd om stackars människor som kanske får in tobaksrök på kontoret för att några står nedanför på gatan och blossar!
BP förvaltar skylt-temat som man snabbt blir beroende av och du hittar flera skyltare här

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  LillaSyster

  4 juni 2023

  Traska du i skidspåren nu och njut av skogsdoften, där är nog fritt från glas. Snyggt skyltat!

 2. Svara

  Ditte

  4 juni 2023

  Ja, detta är ju en tid fylld av fester. Men visst blir en glad över att se glas på behållaren samt trasigt dito i en plastpåse. Någon har tänkt till.
  Förstår att du tassade vidare utan skidor i spåret. Och visst verkar detta tämligen säsongsbetonat. Men å andra sidan säkert kostsamt att ändra skylten. Eget tänkaande får väl gälla.
  Att finna egna stigar är ju mycket värt och rkul med roliga skyltar med några år på nacken.
  Snyggt skyltat och somrigt.
  Kram

 3. Svara

  BP

  4 juni 2023

  Märkligt! Det var inte bara hos dig ungdomarna var skötsamma och till och med “återvann” vinglaset vid återvinningen. Såg samma “fenomen” även på en annan blogg och här hos mig. Kul att du är så tolerant mot ungdomarna. Det är jag också. Har precis som du barnasinnet i behåll. Att däremot lämna glasskärvor kvar på gångvägar eller i skogen – det har jag noll förståelse för.
  Skrattade gott år skyltarna med skidspåret och parkvägen. Å det där med “Rökning förbjuden”, ja vad ska man säga. Har märkt att rökarna här i området går långt ut på parkeringen respektive till askkoppen inne på innergården och blossar. Och det verkar bara vara tjejer som röker fortfarande…

  Tusen tack för din suveräna skyltning. Stort tack för länken:-)

 4. Svara

  byblixtra

  4 juni 2023

  Det blev en cool bild med vinglaset på insamlingen av glasflaskor.
  Skyltar som gäller vintertid blir alltid roliga under sommaren. 🙂
  Bra med information om att det finns ett friskluftsintag och så får vi hoppas att det respekteras.

 5. Svara

  Susjos

  4 juni 2023

  Duktiga ungdomar i Norslund som ställer glasen på rätt ställe!
  Kul skyltar du hittat, skidspåren var ju roligt mitt i sommaren 😉
  Ha det gott!
  Kram

 6. Svara

  Minton

  5 juni 2023

  Det var duktigt gjort att lämna glaset och trasigt glas i påse.
  Fniss du får inte gå i skidspåret men det gick nog bra. Glad att du har förståelse för ungdomarna. Har en granne som blir hysterisk om det är lite ljud. Jag blir bara glad.
  Kramar från oss

 7. Svara

  Äventyret Framtiden

  5 juni 2023

  Bra med återvinning! Jag skulle ha tagit hem glaset och diskat upp det och verkligen återvunnit det på rätt sätt.
  Så du gick i skidspåret!? 😉 aja, baja…
  Bra skyltat Paula!

 8. Svara

  Mias Mix

  5 juni 2023

  Bra gjort av ungdomarna att gå till återvinningen med glaset. Kul med skidskylt mitt i sommaren. I Falun har vi åkt skidor många gånger. Bra spår där. Ser ut som en härlig promenad. Och håller med, stackars människor som kan få in rök via ventilationen.

 9. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  5 juni 2023

  Glädjande att någon försöker göra rätt även om det just där var en behållare för färgat glas 😀 Jag har inte märkt av något festande alls men ärligt talat vet jag inte ens om det har varit studentfirande den här helgen just här. Nu var jag ju tvungen att googla och här är studenten 9:e juni så då kanske jag märker något även här i utkanten av stan.
  De där skidskyltarna har börjat dyka upp här också men jag tar för givet att de gäller vintertid 😀
  Nu får vi hoppas att alla rökare slutar röka vid friskluftsintaget och allra helst att de helt slutar röka. Men kanske är jag bara avundsjuk för att jag inte längre tillhör den skaran 😀
  Kram

 10. Svara

  Geddfish

  6 juni 2023

  Härlig skylt med vinglaset på behållaren!
  Nu är det skönt i naturen, och grönt!
  Trevlig skyltning och nu har det redan blivit den 6 juni när jag skriver här. Ligger efter i tiden, haha.

 11. Svara

  Anki

  8 juni 2023

  Äntligen här … WP vill ju inte att jag får dina uppdateringar, utan jag måste gå in till dig och kolla … och ibland hinner det gå några dagar … förlåt!
  Härliga promenader … ja, det är bäst att passa på nu innan monstervärmen kommer … bävar redan!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 487
 • 499
 • 1 641 178
 • 5 101
 • 65 747
Sök här