Bloggen

Slappardag i pörtet

Av
den
30 november 2008

Det var en kanonkul kväll på Folkets Hus igår!
Förra årets 50 deltagare hade ökat till 80, och det bästa, det var många ungdomar som var med i år.
Det blir alltid så mycket roligare när det är en salig blandning av olika åldrar som har kul ihop!

Och det var verkligen skoj att se tonåringarna gå upp o bugga med sina föräldrar eller andra bekanta. Och dom verkade trivas, även om en del säkert försvann på efterfest senare under kvällen.

Räkorna var som vanligt kanongoda, aiolin likaså, och jag åt alldeles för mycket….vilket jag fick sota för i natt…

Jag hann inte sitta många minuter innan jag kände en diskret knackning på min axel. Där står en man som ville hälsa på mig och säga att han följer min blogg och uppskattar den!
Hoppsan!
Efter en stund kom även hans fru och hälsade och det kröp fram att det nog var fler i byn som ibland läste här hos mig!
Kul, men väldigt överraskande!

Det inträffade faktiskt att vi tog ett och annat danssteg till tvåmannaorkestern. Dem ger jag en stor eloge till, de började spela när vi satte oss för att äta vid halv åtta, och hade inte haft en endaste paus i underhållningen när vi gick hemåt vid elvasnåret!

Maken och jag har ju inte dansat på åratal, men vi kände oss inte särskilt ringrostiga. En ny detalj hade dock tillkommit, när jag skulle smyga mig nära intill under en långsam låt hängde senilsnörena i vägen :music: haha!

Vi hade bandat in damernas andra storslalomåk, oväntat eller hur?
Det var ju så spännande efter första åket så det var alldeles nödvändigt…

Klockan fyra var jag så uppe första gången i natt, magen protesterade ljudligt.
Och sen höll det på så ända fram till eftermiddagen.
Inget oväntat, jag har ju kass mage och ska inte äta alltför mycket svårsmälta skaldjur, men det var det värt!

Dagen har passerat revy framför teveapparaten.

Från klockan tio och framåt blev det några timmar med pälsklingarna i knäet!

En eftermiddagspromenad runt byn gjorde vi för att beundra alla fina ljusarrangemang i fönster och trädgårdar.

Nu är vi mätta och belåtna efter en utsökt middag bestående av rosastekt ankbröst med honungs- och balsamsky, rösti och sockerärter och nu väntar vi på kvällens alpina begivenheter.

Hoppas ni också haft en trevlig helg, och riktigt slut är den ju inte än!

TAGS
18 kommentarer
 1. Svara

  Gunvor

  30 november 2008

  Men oj va roligt ni verkar ha haft! Räkfrossa har jag aldrig provat på. Jag som älskar skaldjur. Supergott att få frossa i såna läckerheter. Och va kul att du fick ta en svängom på dansgolvet också. Jag var också iväg o svängde mej på mitt golv. Toppenkul var det också. Men du jag har alldeles missat skidåkningen. Har inte tittat en enda gång än. Får nog lov att skärpa mej.!
  Mysig bild på er i soffan.
  Hoppas maggen är reko nu!
  Massa kramar!

 2. Svara

  EVA

  30 november 2008

  Här har det också blivit tv och skidor och sen allt möjligt annat också ! Skönt med slappardagar och då vädret bara är regn och snö så ställde vi in skyltsöndag också ! Dotterns beslut…
  ***
  Ha en fin start på veckan !
  KRAAAM EVA

 3. Svara

  Anki N

  30 november 2008

  Kul Ni hade kul, men de har man ju oftas för de är ju trots allt vi själva som bestämmer. Alltså, man har ju så kul som man gör sig – så säger man va.

  Vi längtar tills nästa lördag då är vi ett gäng som ska på julbord på vårt lokala Gästgiveri, de ser vi fram mot.

  Grannar som läser blogg. Ja du vet väl hur väl grannar håller reda på varandra, genom bloggen kan de få daglig stoft. De e ju bra.
  Jag har varit ute massor i helgen, har fått så mycket frisk luft att mina ögon ser pigga ut igen – säger älsklingen. Själv ser jag inga fel i min vackra ögon..urk.

  Kramiz Anki N 😀

 4. Svara

  BrittMarie

  30 november 2008

  Ha, ha det verkar besvärligt med senilsnören. Mina brillor måste hänga på hela tiden. En knepig grej är bara att jag plötsligt måste ta av glasögonen när jag ska läsa…

 5. Svara

  AnCa

  30 november 2008

  Oj vilken härlig kväll du verkat ha! Visserligen fick du sota för det i natt och idag, men huvudsaken är ju att du hade kul 😉

  Själv frossade jag i julbord i går kväll, mums!!! Men när discodansen tog fart då var det en AnCa som drog sig hemåt. Tyvärr så kan jag inte dansa alls, det är väl de där ancfötterna som liksom inte vill koordinera sig med resten av kroppen??? :worried:

  Kramis å ha en riktigt go vecka däruppe i pörtret!!! // AnCa

 6. Svara

  Helena

  30 november 2008

  Det verkar som om ni har haft en toppenkväll. Räkor är ju farligt gott. Det kanske var värt besvären??

 7. Svara

  Catja

  30 november 2008

  Uj uj vad den såg ledsen ut den ekan.
  Räkfrossa, mmm, både gott och kul. Det har jag tänkt vi skulle ha en dag i december, bara sitta och skala och skala. Gott och ganska bra mat när man vill sitta länge och mysa med sällskap runt bordet.
  Nu ska jag förklara för dig Paula om julfesten.. 😉
  JULFRUKOST är på danska JULLUNCH men den hålls oftast på kvällen. Inte mycket som stämmer eller hur? 🙂 I danmark äter man MORGENMAD till FRUKOST, FRUKOST till LUNCHEN och MIDDAG till MIDDAG – tack och lov! 🙂 Så när man har julfest säger man att man har julfrukost fast den hålls sällan till lunchen då många arbetar utan man håller årets julfrukost på kvällen istället och dansar till morgonen därpå! 🙂 Så jag gick på fest halv sju på kvällen och gick i säng halv sex på morgonen. Segt när man “kommit upp i ålder” 😉

  Valpbilder ska naturligtvis ordnas inom det snaraste i dagboken.

  kram /Catja

 8. Svara

  aw

  30 november 2008

  Här kör dom räkfrossa med en båt hela somrarna så jag har så svårt att tänka räkfrossa-vinter, men det går säkert utmärkt det med. Huvudsaken att man har kul och äter gott.
  /aw 🙂

 9. Svara

  annette

  30 november 2008

  Visst är det kul med blandade åldrar, blir så annorlunda, så kul med bybor som följer Din blogg ännu roligare om dom kommenterar också för då vet Du vilka som vet allt;)
  Har inte följt något om skidor denna helg, men det kommer ju mera!!

  Kram och ha en bra start på veckan!’

  annette

 10. Svara

  synne

  30 november 2008

  En trevlig afton trots magen.
  Bra. Det ska vara så.
  Du undrade vad Vesslepus betyder.
  Vessle betyder liten och pus är katt.
  Namnet som den katten har är Vesslepus. Visst är det vackert.
  Sov gott nu. Det ska jag.
  Kramen Synne.

 11. Svara

  Caroline

  1 december 2008

  Räkfrossa är gott!

  Själva var vi på glöggfika hos min kusin igår, riktigt trevligt var det! :caffienated:

  /Caroline

 12. Svara

  britten

  1 december 2008

  jag känner igen mig i det du berättar om byborna som följer din blogg…det var faktiskt anlednigne till att jag började igen…när jag var uppe så var det så många både kusinbarn och bybor som sa just det att snälla sluta inte det är så roligt att läsa om byn och tiden förr, och visst är det mycket roligare att skriva när någon läser och uppskattar…vad mysigt ni verkar ha haft det på byfesten..din bild på ekan älskar jag …det gör nästan ont i mig av nåt slags vemod så vackert ….kram du uppskattade bloggvän

 13. Svara

  Anki N

  1 december 2008

  PS igår glömde jag säga.
  Din bild på den övergivna båten. DEN GILLAR JAG.
  DS

  1 december – snart jul. Kors vad tiden går.

  Anki 😉

 14. Svara

  åsa

  1 december 2008

  Ni kan konsten att roa er i Blötberget ser jag!
  Räkfrossa, det låter ju jättegott och jag kan förstå att du åt även fast du vet med dig att du känner av det..
  Här hos mig troooor jag att det kan börja snöa snart, det känns som så i lederna i alla fall och inte mig emot, då blir det ju lite ljusare ute.
  Ha dé!/Kram

 15. Svara

  lelu

  1 december 2008

  Roa er det kan ni , det är så man skulle velat vara med . Vi var på “The Sixties” med Clabbe i konserthuset i stan . det var Tryck det.. men, så var det där Ankbröstet , men lite mer än någon rad kunde väl ressensionen vara , nyfikenheten kvarstår .
  Tack om o lovom att det var HÄSTAR hela söndagen på Tv:n !

 16. Svara

  Mia

  1 december 2008

  Tänk, inte ett endaste stavtag har jag tagit på hela helgen, synd och skam! 😉
  Men åååå så kul att ni hade det trevligt på festen, jag säger som du, det ska vara lite blandade åldrar, då blir det som bäst! :party:

 17. Svara

  Malin

  1 december 2008

  Vilken härlig helg du haft!! Jag blir såå generad när jag hör att ryktet spridit sig och att personer kikat in i min blogg utan att ge sig till känna. Ibland glömmer man bort att man skriver offentligt. Samtidigt vill jag inte låta påverkas av detta, jag vill fortsätta skriva o fota som jag gör och tycker ngn att jag är fånig så måste de ju inte läsa!

  *fniss* ja det är inte lätt när man trasslar in sig i senilsnören när man skall mysa till det 😉

 18. Svara

  Anki Enbom

  1 december 2008

  Så söta pälsklingar du har 😉
  Vad roligt det måste vara att en vilt främmande männsiska dyker upp och gillar ens blogg. Skulle jag vara jättestolt över 8) Kikar in till dig snart igen.
  Ha det gott till dess
  kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 197
 • 364
 • 1 627 634
 • 5 072
 • 65 414
Sök här