Slö söndag

Idag har vi inte åstadkommit många knop…
Tittat på skidåkning, tagit en promenad och bara slappat
Igår kom två av barnbarnen på besök tillsammans med sina föräldrar.
Tonårsgrabben var som vanligt inte med..
Med sig hade dottern sin bakmaskin!
Eftersom hon inte använder den utan förvarar den på vinden så frågade jag om jag kan få testa den!
Det är ju så att jag har för ont i mina fingrar och handleder för att kunna knåda en bakdeg. Jag saknar verkligen att kunna baka bröd, det är ju så gott med nybakat..
Förutom bakmaskinen hade dottern med sig en hel kasse med olika mjölsorter och torrjäst som används i maskinen, så nu är det fritt fram att börja experimentera med recepten som står skrivna i instruktionsboken!
Man kan baka antingen ett eller två mindre bröd, och det passar ju oss perfekt eftersom det oftast bara är jag som äter bröd i familjen…fast om Hasse känner doften av nybakat så vete sjutton..
Jag bjöd på mat, och det blev så populärt så jag visar receptet här efter detta inlägg
En kokt fläskkarré med smak av apelsin och kryddnejlikor, lite juligt faktiskt!
Det vanliga är väl att man ugnssteker en fläskkarré, men köttet blev mycket mört och saftigt efter kokning, och såsen blev helt fantastiskt god!
Barnbarnen åt tills magarna var fyrkantiga!

Imorgon stundar en ny vecka, så jag önskar alla en trevlig sådan!

0

12 Comments:

 1. Se, så strävsam jag är den här helgen då! Kan det vara vädret som sätter mig vid datorn. Kanske det kan bero på att sambon varit borta en hel del, så ingen säger åt mig att inte sitta vid datorn hela tiden 8O .

  Här har vi också haft en riktig slödag. Grabbarna har blivit förkylda igen och Nils (12-åringen) är verkligen inte pigg. Tror han har feber. Hoppas jag klarar mig!

  Önskar dig en skön söndagskväll.

  Kram

 2. Härligt recept som jag definitivt ska prova! Ha en god söndagkväll!!

 3. Trevligt med bakmaskin! Är säkert kanon, särskilt när man har lite ont.

  Var det en lite bitter ton jag hörde där om tonåringen som ej var med..? Han återkommer nog :)

 4. Tack för receptet. Jag är ingen köttmänniska men det här lät både gott och enkelt, så det skall jag prova nästa gång familjen kommer på middag.

 5. Baka bröd i bakmaskin, det har jag gjort en gång för många år sedan, det blev otroligt gott och så smidigt sen, man “laddar” maskinen och går och lägger sig..på morgonen så finns det färskt bröd till frukost…
  Jag ska också testa karrén.
  Ha dé!/Kram

 6. Jag har aldrig testat bakmaskin…men det måste ju vara en jättebra grej för er som pga olika krämpor inte kan hålla på och “dega”. Tror säkert du får sällskap när du ska äta det nybakade.

  säger Lycka Till

 7. Har heller aldrig testat bakmaskin, men det verkar vara jättebra och lätt. Å det är ju så gott med nybakat lite varmt bröd, mums!!
  Kram

 8. Jag köpte en begagnad bakmaskin på second hand för ett par år sedan, men den gräddade brödet så hårt så hälften försvann när man fick ta bort skorpan. Nu står den nerpackad i källaren. Varför har jag inte tagit den till loppiset slår det mig nu. :|
  Men att vakna till doften av nybakat bröd är inte helt fel.
  Ha dé!

 9. :) Hejsan!
  Kommer direkt från mailen pust pust … och vad får jag se? Här står ju allt man behöver veta *vniss* … Om armen, om snön … ja till och med om Bakmaskinen ( som jag skrev att jag satt i) HAHAHAHAH mycket märkligt du!
  Tack för dina goa bloggar, lovar att inte ta så lång tid på mej att läsa till nästa gång.
  Kramar i storpack
  /m

 10. Det låter spännande det där med bakmaskinen! En sån har jag aldrig varit i närheten av. Mycket intressant att få ta del av, för det får vi väl! Jättepraktiskt måste det va när man har problem med händerna!
  Toppenfin bild du tagit!!
  Ha det så gott! Kram!

 11. Att baka med bakmaskin är riktigt roligt – jag har en också men i ärlighetens namn så kommer den tyvärr inte så ofta ut från skåpet…inte så ofta som i början iallafall….

  Fläskkarrén låter jättegod – den ska jag testa någon dag!

  Önskar dig en riktigt fin vecka!

 12. Låter som en trevlig söndag tycker jag. Hoppas du får användning av bakmaskinen…själv är jag kass på den aktiviteten oavsett om det är för “hand” eller med maskin…men jag älskar nybakat *ler*

  Kram

Kommentera