Apelsinkarré

Receptet räcker till 6 hungriga barn eller vuxna…
2 kg fläskkarré med ben
1 liter köttbuljong
saften och rivet skal av 2 apelsiner
2 msk farin
2 tsk salt
2 tsk vitpepparkorn
1 tsk hela kryddnejlikor
2 lökar i klyftor

Koka upp spadet med löken i en stor kastrull. Lägg i köttet med termometer, låt sjuda till 85 grader, ca 1½ timme. Dra grytan åt sidan och låt stå o vila 20 minuter.
Ta upp köttet, skär loss från benet och skiva.
Sila och mät upp buljong, låt koka upp, red med maizenamjöl och smaka av med soja.
Servera med ris och kokt grönsak, haricot verts eller broccoli.

0

5 Comments:

 1. Det här receptet ska jag definitivt lägga in i OneNote (finns i Office 2007 och är görbra!) så vi kan prova det nästa gång vi ska tillaga fläskkarré!

 2. Hoppas att du skriver om hur du gillar bakmaskinen,har lite funderat på att skaffa en sådan för bröd är hutlöst dyrt här men är såå rädd för att jag skulle komma tills att äta änu mera bröd för nybakat är ju såå gott och jag behöver ju inte precis öka matintaget ;0) …
  Sköt omd ig !
  Kramar, Doris

 3. Så himla bra med ett mjölkfritt recept. Det ska jag göra nästa vecka när min dotter kommer på besök.
  Ha en skön söndag.

 4. Lite fundersam blev jag allt till KOKT fläskkarré, men skillnaden kanske inte är så stor mot att bryna den och efterkoka i stekgryta.

  Måste berätta en sann historia om haricot verts. En kompis till mig kallade det i sin familj för “herre i kuvert”, men så glömde sonen bort vad det var de brukade kalla bönorna för så han “gubben i brevet” :)
  Kramen

 5. Tjingeling i pörtet…*L* Nu blev jag riktigt nyfiken,kokt karré har jag aldrig provat så jag knycker receptet “på studs”!Pynt är väl Ok bara det är lagom och inte för mycket och lagom för mig är just stakar och stjärnor….PUNKT!Tomtar har jag bara “på loftet” det räcker mer än väl,tsss!Kramar om och önskar er en skön fortsättning på veckan!

Kommentera