Av
den
25 november 2007

Receptet räcker till 6 hungriga barn eller vuxna…
2 kg fläskkarré med ben
1 liter köttbuljong
saften och rivet skal av 2 apelsiner
2 msk farin
2 tsk salt
2 tsk vitpepparkorn
1 tsk hela kryddnejlikor
2 lökar i klyftor

Koka upp spadet med löken i en stor kastrull. Lägg i köttet med termometer, låt sjuda till 85 grader, ca 1½ timme. Dra grytan åt sidan och låt stå o vila 20 minuter.
Ta upp köttet, skär loss från benet och skiva.
Sila och mät upp buljong, låt koka upp, red med maizenamjöl och smaka av med soja.
Servera med ris och kokt grönsak, haricot verts eller broccoli.

TAGS

25 november 2007

5 kommentarer
  1. Svara

    Pia (Pimli)

    25 november 2007

    Det här receptet ska jag definitivt lägga in i OneNote (finns i Office 2007 och är görbra!) så vi kan prova det nästa gång vi ska tillaga fläskkarré!

  2. Svara

    Doris

    25 november 2007

    Hoppas att du skriver om hur du gillar bakmaskinen,har lite funderat på att skaffa en sådan för bröd är hutlöst dyrt här men är såå rädd för att jag skulle komma tills att äta änu mera bröd för nybakat är ju såå gott och jag behöver ju inte precis öka matintaget ;0) …
    Sköt omd ig !
    Kramar, Doris

  3. Svara

    solgudinna

    25 november 2007

    Så himla bra med ett mjölkfritt recept. Det ska jag göra nästa vecka när min dotter kommer på besök.
    Ha en skön söndag.

  4. Svara

    Kicki

    26 november 2007

    Lite fundersam blev jag allt till KOKT fläskkarré, men skillnaden kanske inte är så stor mot att bryna den och efterkoka i stekgryta.

    Måste berätta en sann historia om haricot verts. En kompis till mig kallade det i sin familj för ”herre i kuvert”, men så glömde sonen bort vad det var de brukade kalla bönorna för så han ”gubben i brevet” 🙂
    Kramen

  5. Svara

    Punatukka

    27 november 2007

    Tjingeling i pörtet…*L* Nu blev jag riktigt nyfiken,kokt karré har jag aldrig provat så jag knycker receptet ”på studs”!Pynt är väl Ok bara det är lagom och inte för mycket och lagom för mig är just stakar och stjärnor….PUNKT!Tomtar har jag bara ”på loftet” det räcker mer än väl,tsss!Kramar om och önskar er en skön fortsättning på veckan!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
  • 129
  • 236
  • 1 674 158
  • 5 225
  • 67 502
Sök här