Bloggen

Snart är det slut på helgerna

Av
den
5 januari 2012

Ja nu är det snart sista gången man önskar god fortsättning på ett tag….om nu någon lyssnar, hihi

Min dator är åter hemma

och jag har lovat dyrt och heligt att dammsuga den ibland!
Ja aptitlig var den inte, det fanns flera bildbevis men jag tycker denna räcker. Då hade jag ändå dammsugit hårddisken utifrån!
Men, ingen har nog varit inuti på minst ett par år och det syntes, tänk va lätt det hade kunnat börja brinna bland dammet i en upphettad dator. Fick mig faktiskt en chock!
Nu var det inte enbart skitigt utan det var även fel på hårddisken men nu är den trimmad och klar och går som en klocka, tack kära goa ungar!

Igår kväll inträffade något högst ovanligt

Klockan visade på 22.25 när det dånade utanför dörren!
Det lät ungefär som ljudet av ett stort ras eller…..rentav åska!
Men – inte kan väl åskan gå i januari?
Jag var tvungen att gå och öppna ytterdörren för att försöka härleda var ljudet kom ifrån
Och tänk, det det var verkligen åskan läste jag idag i lokaltidningen! Den hade hörts i ett större område och även en lång tio sekunders blixt hade lyst upp himlen, dock inte här i Björsjö.

Där ser man, inte konstigt att Blinka klängde på mina ben, djur känner ju mycket mer på sig när det är något atmosfäriskt i luften.

Tänk va,
några krispiga köldgrader, ett tunt snötäcke och en lågt hängande blek januarisol, det är allt som behövs för att finnkäringens livsandar ska vakna!
Just en sådan förmiddag fick jag idag, och omedelbums åkte förstås sparken fram.
I ärlighetens namn gick det inte att sparka, jag fick mest gå och hålla i sparken eftersom det låg grus på vägen, men vad gjorde det!

Nu önskar jag en trevlig helg, som ni säkert förstår blir det mest tevesoffan som nöts här i pörtet då Ski de Tour ska avgöras samtidigt med alpina tävlingar och skidskytte, puh!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Anki

  5 januari 2012

  Åska nu…ja man slutar aldrig att förvånas. Men tanke på vädret så ja, åska också är väl ingenting eller?? 🙂

  Trevlig trettonhelg till Er också.

  Kramiz

 2. Svara

  Mia

  5 januari 2012

  Åska???? Ja jisses, mycket ska man få höra…
  Hmm, undrar just hur det ser ut i min dator, vågar man kolla själv tro???
  I skrivande stund är det dags för Skidskytte, så nu bänkar jag mig för tredje gången idag framför tv:n
  Ha det gott i Pörtet!

 3. Svara

  Astrid

  5 januari 2012

  Lite märkligt med åska vintertid. Men jag har ett minne av att min mamma och hennes syster pratade om något som dom kallade kornblixtar vintertid
  Jo jag har sett hur dammig en daotr kan bli en gång när sonen skulle montera in mer usb portar på en gammal dator
  God fortsättning på det nya året

 4. Svara

  Synnöve

  5 januari 2012

  Gokväller i pörtet.
  Så fräsch, hmmm, den var… Många tänker nog inte på att det kan vara bra att dammsuga datorn med jämna mellanrum. SKönt det inte började brinna i din.

  Åskan har vi inte mycket här.. Men det är kallt istället… 10 minus just nu.
  Håller mig under en filt, är dyngtrött!
  Ska i alla fall se Eva Rydberg ikväll. Som jag längtat 🙂

  Ha en skön trettondagsafton i pörtet nu.
  Kramar från den trötta nabokäringa :mrgreen:

 5. Svara

  malin

  5 januari 2012

  Fettigt damm var även orsaken till mitt senaste datorhaveri..
  Trevlig helg i pörttet!

 6. Svara

  Punatukka

  5 januari 2012

  Hahahaha,skrattar så alla hakorna dallrar! Åt bilden med gubben,såååå himla kul!Får mig en ordentlig tankeställare när jag ser datorn för jag har inte gjort ren min sen jag fick den för ett par år sen.Måste be sonen komma hit och fixa det för jag vågar inte pilla på nåt,tss!
  Vädret ja….suck! Regn regn och ännu mer regn,grått och jä-ligt.Man blir så trött och hängig,inte alls kul med Skånsk vinter,brrr!Å så pratat du om att åka spark…jeeesus nu blir jag ännu deppigare 😉

  Kramar om och önskar er alla sköna krispiga dagar 🙂

 7. Svara

  Kicki

  5 januari 2012

  Du, det där med datorn gav mig verlkigen en tankeställare. Fläkten börjar nämligen låta som ett tröskverk, tänk om den dammat igen totalt. Jag dammsuger ju bara från utsidan, men hur ser det ut inuti??
  Kramen

 8. Svara

  messan

  5 januari 2012

  Då förstår jag att vi fått lämna in våran på service så ofta. Tror våran var precis som din…ruskigt är det när man tänker på vad som kan hända. Vi har haft som motto låter datorn…så lämna in och varje gång har det varit fullt med hår och allt annat skräp som tydligen fastar. I vår var det mycket hundhår tror jag.

  Det gör verkligen ont att förlora en så kär vän och det får ta sin tid här hos oss. Tack för dina ord de värmer mycket.
  Kram

 9. Svara

  Mia

  6 januari 2012

  Nääää, jag såg inte hela matchen…jag trodde jag skulle kunna somna vid tv:n som jag brukar, men det var så förbaskat spännande, så det gick inte! Insåg till slut, nånstans i mitten av tredje perioden då det fortfarande stod 0-0, att skulle jag överhuvudtaget få sova nåra timmar, så var det bara att lyfta på rumpan och krypa till kojs! Man får ju ändå veta hur det gått… 🙂
  Härligt vinterväder nu, eller hur??? Men var försiktig när du är ute o går…Här är det -15 grader och en sol som verkar vara på sitt bästa humör!
  Kram på er!

 10. Svara

  Aforia/Lena

  6 januari 2012

  Go eftermiddag vännen,
  Vad skönt att datorn är tillbaka i ett bättre skick. Här har den ena datorn pajkat ur helt totalt. Det blir att lämna den på skroten och köpa ny. Som tur är har vi ytterligare en dator, just denna jag skriver på. 🙂
  Önskar er alla i pörtet en trevlig fortsättning på Trettondagen.
  Pöss på pannan.

 11. Svara

  AprilSus

  6 januari 2012

  SV: Jo, du har fattat det rätt min mamma och adoptivpappa bor nära oss. De är ju också från sthlm, men när mina grabbar var små flyttade de till Katrineholm, så vi hade lite avstånd under många år. Hon visste att jag ville flytta söder ut och de ville byta sitt gamla torp med en jätte tomt till ett lättare boende. Så de sökte sig ett passande hus här nera och sen flyttade vi efter.

  Min mamma och jag har aldrig haft någon vidare bra relation till varandra. Kanske just för att hon ständigt och jämnt lämnade bort mig när jag var liten. Innan jag började skolan kunde jag åka till min gammelmoster i april och stanna ett halvår. Tyvärr var även min biologiska pappa helt frånvarande under min uppväxt, trots att jag var så mycket med hans släktingar. När jag var 6 gifte mamma om sig och jag fick en ny pappa och ett lite mer normalt familjeliv. Min biologiska pappa fick jag kontakt med igen när jag var 18 år och han är en helt underbar person, men jag kallar bara min adoptivpappa för pappa. Det var han som fanns där för mig när jag var barn och han har även adopterat mig, för han har inga egna/andra barn än mig. Jag hade lite dåligt med föräldrar som liten, men som vuxen har jag dubbelt upp. 😉 De ända syskon jag har är mina halvsyskon på min biologiska pappas sida, men det är bara lillbrorsan som jag räknar som ett syskon. Men ålders skillnaden gör ju att han har växt upp med mina pojkar och inte med mig, så vi har inte så värst mycket gemensamt.
  Min barndom har nog påverkat mig rätt mycket, men inte bara på ett dåligt sätt. Mina barn är mitt allt och därför har jag haft väldigt svårt att förstå hur mina biologiska föräldrar kunde välja att lämna bort mig, så som de båda två gjorde? Vi har väl alla vår historia på gott och ont och det här är en del av min. De negativa bitarna med min mamma skriver jag inte om på bloggen eftersom min mamma läser den. Hon har ändrat sig en del sen hon börjat bli äldre. Hon har väl insett att hon bara har mig, men jag känner inga förpliktelser gentemot henne. Barnbarn har hon aldrig lyckats bygga upp en relation till, inte ens med flickorna fast vi bor så nära som vi gör nu mera. Det är tragiskt, men det är mest hennes förlust. 🙁

  Ha en fin helg!
  Kramis!

 12. Svara

  Ninni

  7 januari 2012

  Oj, det var tur att det inte började brinna i er dator. Den där hårddisken såg då inte alltför rolig ut. Vi brukar försöka att dammsuga innanför datorskalet åtminstone en gång per år och det är behövligt. Skönt att din dator fungerar som den ska nu i alla fall.
  Åska mitt i julhelgerna! Ur led är naturen. Jag har varit med om en åsksmäll i slutet av februari för ca 13 år sen tror jag det var.
  Sparken har C tagit fram till mig så jag ska ha nåt att hålla mig i när jag går med soppåsen och när jag hämtar posten. Några längre promenader än det blir det sällan för mig. Helst inte nu. Nu är jag glad om jag orkar gå här inne. 😥
  Här nöter vi också på tv-soffan i helgen men idag har jag svårt att hålla mig vaken ens under skidtävlingarna.
  Ha det gött!
  Kramen.

 13. Svara

  Mia

  7 januari 2012

  Menar du verkligen att vi suttit varje trettonhelg i fem år och tittat på skidor???? Himmel o plättar!!! En tradition lika stor som att fira jul, nästan 😉
  Ja, nu är det spännande vill jag lovaln nu så skulle jag förmodligen vara ute och promenera = tjuvkika…usch vad hemsk jag är! :mrgreen:
  Kram på dig!

 14. Svara

  Marketta

  7 januari 2012

  Vi hörde ingenting av denna åska. Men såg på FB att det skulle visst vara åska i Smebacken.

  Jag hade ju föredragit kallt utan snö i några dagar, eller veckor. Så att det hade gått fästingarna lite. Nu ligger dom väl återigen under snötäcket och myser.

  Kramizzar
  Marketta

 15. Svara

  IKA

  8 januari 2012

  Hej där raringen!
  Ja vädret kan onekligen överraska, men att höra åskan i Januari är väl lite överdrivet kan tyckas. Det kan vara förenat med fara att fråga om någon mår bra i dagens samhälle, då kan man verkligen få reda på ett och annat som inte står på “veta-listan”

  Sv: Nätdejta? Mmm det har jag inte tänkt på, men visst är det många som kan hitta relationer på detta sätt. Men att betala för att lägga upp en profil eller för att kunna välja bland eventuella möjligheter..vet inte hur det fungerar ..?

  Kram och sköt om dig ??

 16. Svara

  Punatukka

  8 januari 2012

  Du har en Award att hämta hos mig 🙂 Iofs har du säkert mer än 200 följare men jag vill väldigt gärna ge en “Liebster” till just dig,kram!

 17. Svara

  Kristina

  8 januari 2012

  Ur led är tiden när sommarÅskar vill visa sig i januari. Det är lika knäppt som att se januarisnön falla vid midsommar, men det har ju hänt faktiskt, även om det bara blivit några flingor..
  Mmm maken lämnade ju tidigare in sin hårddisk och den såg visst ut som din gjorde, fläkten, nästan helt osynlig under allt damm, riktigt farligt faktiskt.
  Ha det nu så gott i slalombacken! Fortsatt skön söndag! Kram!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 203
 • 364
 • 1 627 640
 • 5 072
 • 65 414
Sök här