Bloggen

Tack söta tjejer!

Av
den
8 januari 2012

Jag har fått en söt award av mina kära bloggvänner Punatukka och AprilSus

Jag gläds och tackar och niger, men väljer som vanligt att dela den med alla mina goa bloggvänner som förgyller min tillvaro dag ut och dag in!

God Morgon, eller snarare Kylig Morgon var det i pörtet idag!
Det gäller att klä sig i lager-på-lager när man kliver upp till 13 graders inomhusklimat! Dock går det ganska fort att få upp värmen i huset då maken slängt i några vedklabbar i pannan.

Nu är årets största skidhelg avklarad, Tour de Ski, alpint och skidskytte i en salig blandning.

Som hund och katt eller? De två kompisarna Blinka och Torsten hittar man oftast tätt intill varandra

Blinka lägger sig i soffan och vips så har Torsten anslutit…Blinka byter soffa och vips har Torsten bytt soffa…ja så håller dom på tills Blinka tröttnar på den närgångna uppvaktningen och fräser ifrån!

Trots det idoga tevetittandet så har jag hunnit ta en rejäl daglig stavpromenad med Blinka..

..innan solen hunnit sjunka bakom trädtopparna!

Nu ska det bli skönt med vanlig vardag igen så det blir lite struktur i tillvaron.
Alla helger med god mat resulterade i ett kilos uppgång men det har redan åtgärdats..

..med hjälp av goda sallader!

Jag funderar på om jag ska försöka ta mig till Borlänge i veckan och rösta i finska presidentvalet.
Jag är inte så insatt i finsk politik men presidenten har inte så mycket makt längre utan är mest en galjonsfigur så då kan även en utflyttad finne i förskingringen låta sin röst bli hörd.

Önskar dig som tittar in en ny fin januarivecka!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Muttiz

  8 januari 2012

  Vilken söt Hund!!! 😀

 2. Svara

  Astrid

  8 januari 2012

  Ja du deet där såg riktigt gott ut. Jag måste också ner i vikt. Jag har gått upp 4 kilo sedan jag fick hälsporren ochint ekunnat gå somjag brukar
  Det bruna på tallriken vad är det ? Det såg ut som malda nötter
  Så härliga kompisar du har , det är säkert varmt och skönt att ligga nära varandra

 3. Svara

  BrittMarie

  8 januari 2012

  Så gulligt att Torsten är så kelen. Själv trodde jag att det brukade vara katterna som fräste ifrån mot hundarna, men alla är väl olika individer. Det är ju det som är charmen.
  Hu så kallt ni har det!! Eldar ni bara med vedklabbar? Jag tror vi har det väldigt varmt och bekvämt med vår fjärrvärme. Mysigt är det förstås med brasor. Ska vi ha det mysigt, får vi tända ett värmeljus 😉

 4. Svara

  britten

  8 januari 2012

  såååå fina bilder så jag blir alldeles lyrisk…

 5. Svara

  ejmis

  9 januari 2012

  Visst är det svårt att förstå uttrycket “som hund och katt” när man vet vad dom kan mysa och ha det roligt tillsammans.

 6. Svara

  Kicki

  9 januari 2012

  Ja, skönare kan man ju ha än att kliva upp till 13 grader inne, men jag känner igen det, även om vi har 17 grader inne nu när det är -15 ute.
  Men det är bara att elda i kaminen och se till att hålla sig där det är varmast.
  Stackars hundar fick ingen promenad igår, hoppas att vädret slår om lite så vi kan ta sparken idag.
  Få se om det blir en tur till Borlänge idag, iköpte lite på auktion igår, som behöver hämtas.
  Kramen

 7. Svara

  Turkulainen

  9 januari 2012

  Hej!
  Jamen visst ska du rösta, Paula! Du har rätt i att presidenten inte har någon reell makt. All EU-politik t.ex. sköts ju av regeringen och övrig utrikespolitik av regeringen och presidenten tillsammans. Så har presidenten viss utnämningsrätt (utnämning av höga tjänstemän) och ska väl godkänna lagar också, men det är en formalitet. Överbefälhavarskapet för krigsmakten är även det en formalitet. Men nånsorts ledare och åsiktspåverkare är väl presidenten i alla fall, därför tycker jag det är viktigt att rösta och välja den kandidat som man anser vettigast och minst inskränkt i sina tankegångar!

 8. Svara

  Mia

  9 januari 2012

  Mysbilder, men ok, jag förstår om Blinka inte är överförtjust i den närgångna Torsten…nån måtta får det väl va’ !! 😛
  Fy fasen för 13 grader inne, då ska jag sluta klaga på 19… 😉 Men vi har -18 ute och då är det vinter! Vi är ju så bortskämda med mer lagom temp, det har i sanning varit en fin vinter hitills. Jaja, det är bara att gilla läget, så länge det inte blir som i fjol *L*
  Kram på dig i Pörtet…

 9. Svara

  Mia

  9 januari 2012

  Springer in igen!
  Jo, jag glömde ju svara dig 😯
  Det ÄR lugnt på Kronan, otäckt lugnt kan jag tycka, men det finns alltid att göra, baka, städa osv…men full sysselsättning blir det ju inte…

 10. Svara

  Anki

  9 januari 2012

  Hej bästaste Paula!!! Bråda tider jaaaa, men snart ska de väl lugna ner sig lite. Vi håller på att färdigställa huset, de mesta är klart nu, bara någon list som fattas den kommer väl upp den med. I veckan blir de fotografering av gården. Ja så är de, vi ska sälja. 🙄 eller försöka sälja ska man väl säga, för ingen vet ju om någon vill köpa 🙂 men vi hoppas varjefall. Så håll tummarna!!

  Jag har inte så kallt som Du, runt -4 har de legat idag o de räcker gott tycker jag, framför allt när jag har hästarna på morgonen. Men de e bättre med några grader kallt än rått o blött.

  Kramiz Kramiz

 11. Svara

  Marketta

  9 januari 2012

  Vi hade 2 katter när vi bodde i Borlänge, och nog hade vi både tomtar och julgran 😮 . Inga problem.

  Jo, det skall vara smällkallt och ingen snö, då blir det mindre med fästingar. Nu ligger dom ju bara under snötäcket och myser. Det bästa är om det fryser på rejält i marken innan snön kommer.

  Jag har nu plockat bort resten av julen, hann ju inte i helgen för det skulle ju tävlas så mycket 😆 .

  Kramizzar
  Marketta

 12. Svara

  Malin

  9 januari 2012

  Häftigt att Torsten föredrar Blinka före Astrid!
  Å hellners silver var rena rama vinsten 🙂

 13. Svara

  Aforia/Lena

  9 januari 2012

  Go kväll vännen,
  Ja jag spelar Castlevill för ibland så är man ganska trött i skallen och behöver tömma hjärnan. Vad enklare än att spela ett spel.
  Grattis till Awarden.
  Pöss på pannan

 14. Svara

  Ninni

  10 januari 2012

  Ja det blev en intensiv helg framför tv:n. Söndan blev ju en höjdare då Hellner “tvåla till” Northug. 😀
  Fy sjutton vad svårt jag skulle ha att kliva upp om det vore bara 13º inne. Och gubben skulle nog inte kliva upp alls förrän det blivit eldat. 😉 Jag beundrar er som släpper täcket på mornarna i 13º…
  Än Astrid då? Vill inte hon ligga och mysa med Blinka och Torsten?
  Vilken läcker salladstallrik!
  Ha det gôtt!
  Kram.

 15. Svara

  catja

  10 januari 2012

  Vilken salladstallrik, vad gott! Fy bubblan för så kallt. Nej vi är glada här nere i söder så länge vi slipper minusgrader. Det har varit -1 en kväll jag skulle till jobb men annars legat på mellan +4 till +9 varje dag så länge nu ‘vintern’ varat. Jippie säger jag! Jag tar mig till jobb varje dag i endast luvtröja och väskan över axeln. 🙂
  Nu är det helt vindstilla ute så jag funderar på en cykeltur med ett par av de stora håriga. De behöver röra på sig fortare än jag orkar gå/springa.

 16. Svara

  messan

  10 januari 2012

  Min glädjande lilla sak behåller jag för mig själv ett tag till:).

  Visst är det konstigt att man ska samla på sig extrakilon under helgerna…;). Jag har oxå gjort det så nu står nyttig mat och motion på schemat för mig med. Din tallrik såg väldigt god ut det får nog bli något liknande hos mig idag. I natt har det kommit lite snö hos oss tänk så mycket ljusare det blir då. Längtar efter mycket snö till fjällen!
  Kramar

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 581
 • 681
 • 1 603 721
 • 5 032
 • 64 894
Sök här