Bloggen

Snyggaste svansföringen

Av
den
14 september 2017

Jag undrar om det finns någon jycke vars rumpa blivit fotad oftare än Blinkas? :mrgreen:
Anledningen är enkel, förutom att hon har världens sötaste rumpa så går hon mestadels lös och visar vägen framför mig.

Men det händer faktiskt att jag ropar -Stanna för att själv hinna plocka svamp längs stigen och då sätter hon sig fint på rumpestumpen utan att för den skull bevärdiga mig med ett ögonkast! 😆

Strax går de korta benen åter som trumvirvlar, för nu är vi på hemväg, och den vägen kan hon utan och innan!

Alldeles bakom våra hus finns ett riktigt risigt skogsparti där vi sällan går, men en gång om året måste man ju ändå kolla om det växer något intressant här..

Men det mest intressanta växte inte på marken utan hängde i trädet. “Vad hänger du där för?” undrar jag men får inget vettigt svar… 😀

Vid gruvhålen är det mycket lummigare

och hemma på gården har lönnen redan tappat nästan hela sin lövskrud och avslöjar obarmhärtigt det jättestora skat?boet!

TAGS
9 kommentarer
 1. Svara

  Ninni

  14 september 2017

  Vilka härliga bilder! Blinka är då otroligt fin även om det är rumpan man ser. 🙂 Kul att ha en sån kompis med på promenaderna. Och vad duktig hon är som sätter sig och väntar. 🙂
  Oj vad lönnlöv du lärer ha på gården nu. Grannens lönn har i stort sett hela lövskruden kvar. Den står så nära vår tomt så en stor del av trädkronan sträcker sig in till oss. Blir en hel del löv att ta reda på för de är inte roliga att ha kvar på backen under snön för då tar det evinnerliga tider innan isen som bildas bland löven tinar då det blir vår.
  Tack för promenaden.
  Kramen.

 2. Svara

  Mias Mix

  14 september 2017

  Blinka är söt från alla håll 🙂 Trevligt med sällskap när man är i skogen. Hittade du mycket svamp? Jag var ute med hästen idag och hittade ca 2 liter kantareller, både gula, svarta och höstkantareller.
  Vad roligt med ett så annorlunda bröllop för din dotter. Synd att det inte höll. Det är ju tyvärr hälften av alla äktenskap som går i krasch. Jag håller tummarna att min dotter och hennes man får ett långt och lyckligt äktenskap.

 3. Svara

  Tove Olberg

  15 september 2017

  😆 Blinka har en fin svansföring när hon går iväg och en fin rumpestump att sitta på när matte så tycker. 😉
  Käck, söt k liten turkamrat du har Paula.
  Bilden med skägglaven ? som hänger från trädet är underbar. Rönnen redan utan löv är också fin, kanske hösten har kommit något tidigare till dig.
  Ha en fin fredag i pörtet, människa och djur 🙂

 4. Svara

  Anki

  15 september 2017

  Härliga bilder från dina vackra omgivningar – och Blinkas svansföring är fantastisk!
  Hoppas du får en fin helg!
  Kram

 5. Svara

  Gunnel

  15 september 2017

  Nog känner jag igen det där när jag var ute med Santos. Det var alltid baksidan man såg. Att gå i skogen är det bästa som finns och vilka fina bilder du fick där. Trevlig helg.

 6. Svara

  "LillaSyster"

  15 september 2017

  Lydig liten hund du har! Men det krävs ju om man ska få spatsera fritt och en söt liten rumpa är det. Fin lav som hänger ner från trädet – tyder inte det på bra luft eller är det bara något jag fått för mig??
  Du är modig som vill prova på att äta insekter…..nej jag skulle inte kunna äta vårtbitare, inte ens om den var doppad i choklad. Nä, de får Busan kalasa på själv 😀
  Ha en bra fredag, här skiner solen – men det är ändå lite ruggigt gick genom spåret på morgonen för att ta mig till frissan, men jag hade alldeles för lite kläder burr!
  Kram

 7. Svara

  Mia

  15 september 2017

  Fnissar gott åt lilla rumpan, jag har ju också en dam som glatt svänger på höfterna vid promenaderna, det ser så härligt ut 😀 Fina höstbilder du delar med dig av..kram på’re :love: :love:

 8. Svara

  Leila

  16 september 2017

  Hej. Vilka fina foton du visar upp. Gillas skarpt. Med hund i skogen är den bästa avkoppling jag vet ? Kram
  Ps: angående skärpan på den hoppande Vera så hamna skärpan på höger hand ? Inte så lätt att se men då jag träna på skärpan så var jag lite missnöjd ? Bara öva på

 9. Svara

  BrittMarie

  16 september 2017

  Ja, du har allt en liten söt hund du! Är man alltid först så är det klart att man bara ser en rumpa 🙂
  Goliath och Zorro är min yngste son Kalles två hundar. De är som “ler och långhalm”. Goliath är äldst, jag tror 13 år. Länge har han haft besvär med artros och han har även problem med annat. Med tiden har han blivit alldeles döv. Med andra ord, han är en gammal hund. På promenaderna går han exremt sakta och linkande. En tå är bortopererad, och nu är det kanske inte så mycket att göra. Jag tror han snart ska få somna in. Men hur ska det då gå med Zorro?? Det är ledsamt med djuren när de lider.
  Hoppas nu du snart får fixat dina tänder. Jag ska tänka på dig, att du har det mycket värre, när jag ska hålla mig stenhårt i armstöden och laga tre tänder på torsdag. Ha en fin helg på dig!
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 165
 • 505
 • 1 628 919
 • 5 076
 • 65 457
Sök här