Bloggen

Soliga men sega dagar

Av
den
23 mars 2022

Jag vet inte riktigt vad jag väntar på…

..jag ser ju att snön smälter undan, halva snögubben är borta och västen hänger på sniskan..men våren känns seg trots det fina vädret

Vårt favoritställe nu då terrängen antingen är lerig eller isig är trädgården vid Stora Hyttnäs
Jag tar med mig kaffe eller något annat att dricka, vodka är ju inte helt fel “ler”, absolut bästa saftflaskan då den är så liten och nätt!

Här kan jag sedan sitta i solen och kontemplera, tyvärr snurrar mycket tankar i skallen om läget i världen och hur vi människor ska komma sams.

Mitt lilla ljushuvud har nog helt annat i tankarna, det luktar ju såå gott där under snön och isen..

Jag zoomar kameran så mycket det går för att se badplatsen vid ån, längtar!
Fast, jag längtar ju inte till den hettan som rådde i somras, fy bubblan vad jobbigt det var

Ibland får jag sällskap av en eller flera grannar och det är alltid trevligt

Det tycker jyckarna också

Den här gången fick jag komma nära de fina sidensvansarna!

Imorgon får jag finbesök av dottern som var tvungen att ta ut ett par gamla semesterdagar som förfaller, vilka problem man kan ha!
Därför har jag ägnat en stund åt städning idag, det bara rasslade i dammsugaren då femtielva gruskorn kivades om att hamna först i röret.
Nu ska jag förbereda morgondagens middag så vi sedan kan ägna oss åt trevligheter, en liten utflykt har vi tänkt oss!

Nu får gärna vårblommorna börja titta fram, snödroppar, krokusar, blåsippor, tussilagon, komsi komsi!

Förresten, jag lyssnade till alla 40 melodier som tävlar i årets Eurovision igår kväll!
Fort gick det, man fick höra 30 sekunder av varje låt, alldeles lagom tycker jag, haha

Och vet ni, jag tror faktiskt att jag redan nu kan utse vinnaren!

Inte vackraste sången jag hört, men ändå rätt trallvänligt!
Jag tror nämligen att Ukraina kommer att få så mycket sympatiröster att de hade kunnat delta med precis vilken musik som helst, vad tror du?

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Mirjam Halvarsson

  23 mars 2022

  Jag tror som du vad gäller ESC, dvs att Ukraina kommer att få sympatiröster. Härliga vårbilder ändå, här är det ju vårvinter än och kommer att fortsätta så, bakslag kommer det att bli vad gäller snön, det förstår jag, det vore konstigt annars! Men visst längtar jag efter våren <3 Sen vill jag ha en "lagom" sommar så man kan njuta.
  Kram på're

  • Svara

   Paula

   27 mars 2022

   Bakslag de luxe idag! +1 grad, snålblåst, frös om händerna…jag håller med dig, kan vi magasinera lite kalluft nu att ta fram i sommar när det är 30 heta grader? Kram

 2. Svara

  Minton

  23 mars 2022

  Härliga bilder på din promenad. Daniel är som Minton det skall luktas på varje strå. Du får vår snart hoppas jag.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   27 mars 2022

   Bakslag för våren, idag blir det kortkorta rastningar. en plusgrad och hårda vindar, burr Kramen

 3. Svara

  Anna-Lena

  23 mars 2022

  Vår är det här… men en långsam sådan. Härliga dagar. Kalla nätter. Finns fortfarande några få snö/isrester kvar i skuggiga områden.
  Vore fel att rösta av sympati, tycker jag. Även lm sympati behövs. Det är ju dock en musiktävling och inget annat
  Fina bilder , som vanligt.
  Ha det fint! Kram

 4. Svara

  ibod11 - Ingrid

  23 mars 2022

  Härliga bilder från ett vackert Sundborn där vinter och vår kämpar om herraväldet. Vad skönt att kunna sitta en stund och kontemplera medan vodkaflaskan långsamt töms 😀 Om nu bara isen kunde smälta och vägarna torka upp. Då vore livet alldeles underbart.
  Självklart kommer många stödröster ges till Ukraina och jag tror inte att någon har något emot det. Men jag tycker inte att de ska vinna. Det tycker jag att en bra låt kan få göra 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   27 mars 2022

   Trots att jag visste om ett väntat bakslag i vädret fick jag en chock. Drog på mig mössan som jag inte använt på flera veckor, men fingrarna höll på att förfrysa! En plusgrad och hårda vindar, burr. Daniel har problem med ett öga så vi håller oss lugna idag, skönt för oss båda. Hoppas du har det fint, kram från pörtet

 5. Svara

  bpz3

  23 mars 2022

  Håller helt med dig om ESC. Lyssnade på låten – OMG – gräsligt är ju bara förnamnet, men om det “bara” är sympatiröster så får det väl vara så. Inte mig emot. Men vem vet – kommer Ukraina kunna genomföra ESC 2023 – tveksamt rent logistiskt alltså.

  Skoj att dottern kommer spendera sina semesterdagar med dig. Hoppas vädret är lika soligt när hon kommer på besök. Här är ju så gott som all snö borta, så här är mindre trögt. Gräsmattan är till och med nästan grön och inte bara brun längre.

  Sedan älskar jag din vodkaflaska. Alltid retar det någon som tror att du drickar sprit mitt på dagen – hahaha:-)

 6. Svara

  Ditte

  23 mars 2022

  Förstår att du gärna tar dig en sväng och slår dig ner här vid Hyttnäs. Hade gärna suttit här tillsammans med dig. Vi kanske hade kunnat lösa några världsproblem- Vem vet.Hoppas måste vi ju.
  Fina bilder!
  Vad trevligt att dottern kommer och önskar er fint väder så att utflykten blir riktigt njutbar.
  ESC ! Ukraina får säkert sympatiröster och hade nog kunnat delta med vilken låt som helst. Även om det är en musiktävling så är det nog svårt att kanske inte lägga en extra röst här.
  Kram och trevlig kväll.

 7. Svara

  Susjos

  24 mars 2022

  Gillar också din vodkaflaska!
  Men åh…nu ligger du före mej som har lyssnat på ESC låtarna, nu måste jag ju genast bättra mej, och ja, jag har också förstått att Ukraina kommer att få sympatiröster….
  Svar: Sonen och svärdottern jobbar i stan, och bor alltså nära, och nu under pandemin så har de jobbat hemifrån. De bor verkligen inte stort, och drömmer om ett hus så småningom med sin lilla familj.
  Ha det gott!
  KRAM

  • Svara

   Paula

   27 mars 2022

   På så vis, ja det har ju varit ett perfekt boende för dem fram tills familjen börjat växa. Och sen kommer andra prioriteringar när man är fler. Hoppas de så småningom hittar sitt nya drömhus. Kramen

 8. Svara

  Anki

  24 mars 2022

  Gillar din flaska … och det är säkert bättre med vatten än med originalinnehållet.
  Härliga bilder med mycket vår – och sittplatsen där vid trädet ser trevlig ut.
  Ha det så trevligt i dotterns sällskap!
  Kram

 9. Svara

  Ama de casa

  24 mars 2022

  Vem tror du att du lurar? Saft i vodkaflaskan… Ja, möjligen sån saft som min mamma kallade “farbrorsaft” när pappa och hans polare satt och groggade 😀

  Vilket underbart vårväder du har! Jag är avis… Här har vi tydligen slagit rekord i antalet regndagar nu under “våren” som vi haft hittills…

  Ha det fortsatt gott!

 10. Svara

  Anna-Maria

  24 mars 2022

  Så härliga vårbilder! Skönt att det ändå börjar finnas hopp om vår nu tycker jag! 🙂 Helt klart en bra flaska att ha som vatten/saftflaska tycker jag!

 11. Svara

  Ninni

  25 mars 2022

  Världsläget känns så hopplöst så det vill jag inte ens tänka på. Åtminstone läget i vårt nästan grannland som bombas sönder och samman. Hur sjutton har mr P tänkt sig att få till normala kontakter med andra länder i framtiden? Han begår krigsbrott efter krigsbrott och vad är det för nytta att inta ett land som är totalt sönderbombat. Ja hittar du nån lösning på det så gör du det bra.

  Trevligt att få sällskap av grannar både för dig och Daniel. Social samvaro är bra, säger hon som bara lullar på här hemma. Våren har tydligen kommit eller åtminstone så har pollensäsongen kommit. Går här och nyser och inhalerar Ventoline. Ett annat vårtecken som jag såg idag var att de kom och sopade gatan! Nu blir det dags att pumpa cykeln.

  Har du lyckats tämja sidensvansarna så du får komma så där nära? Häftigt! En fin bild blev det också.

  Ja du har säkert rätt vad det gäller Ukrainas bidrag till Eurovision. Många sympatiröster. Så får vi hoppas att det är slut på galenskaperna i Ukraina om ett år då så de kan hålla i tävlingen om de vinner.

  Hoppas du har/har haft sköna dagar med dottern.
  Kramen.

 12. Svara

  Kicki

  25 mars 2022

  Fina bilder, som vanlig. Visst är våren seg, så himla mycket is kvar på stigarna, att man inte vågar gå på dem än.
  Men hundarna gillar ändå skogen bäst, då är det inte så noga med stigar.
  Ha det gott tillsammans med Saija!
  Kram

 13. Svara

  LillaSyster

  25 mars 2022

  Klart inte Sidensvansarna är rädda för dig längre, du har ju visat dem nu i flera veckor att du bara vill fotografera dem – snyggt foto Paula! Härligt med finbesök, jo vissa gruskorn har väldigt bråttom att komma först =) Ha en härlig helg, här sitter vi och väntar på att sushin ska komma till ytterdörren.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 130
 • 596
 • 1 636 074
 • 5 093
 • 65 655
Sök här