Fem en fredag

Fem-en-fredag # 12

Av
den
25 mars 2022

Fem-en-fredag # 12

Vad går långsamt i ditt liv?

Just nu tiden! Den går långsamt och seegt! Jag vill ha vår på riktigt!

När är du som mest avslappnad?

Med Daniel i skogen och hemma när jag målar eller läser

Vad har du slarvat med på sistone?

Maten, har inte orkat göra någon veckoplanering på ett tag. Får fundera varje dag vad jag ska stoppa i mig..

Vad har varit tjatigast den här veckan?

Att läsa ut min bok, Överlevaren. Det är en dystopi som handlar om ett nytt virus som drabbar världen 2024 och som tar livet av alla människor utom en.
Boken har fått mycket bra recensioner och jag tyckte den var helt värdelös men hoppades hela tiden att den skulle arta sig…

Har du någon surdeg att ta tag i?

Klarat av två surdegar, rensat och torkat av kylen, städat kökslådor där det konstigt nog hamnar en massa smulor, ooops
Sen har jag eviga surdegar men de behöver vi inte tjata om här och nu!

Flera deltagare hittar du som vanligt hos Elisa

Trevlig helg!

TAGS
16 kommentarer
 1. Svara

  Hanneles bokparadis

  25 mars 2022

  Varmaste och soligaste mars under mannaminne säger SMHI, inte mycket att klaga på… man undrar ju varifrån smulorna kommer?!

 2. Svara

  bpz3

  25 mars 2022

  Vilka söta snödroppar:-) Tror nog att du får vänta ett tag till på våren, då det ska bli ett bakslag nu till helgen. Konstigt nog har jag lovat mig själv att inte gnälla om vädret efter att ha njutit av världens bästa marsmånad i år.
  Din första bild passar in även här i Nollåttaland;-)
  Smulor i kökslådor – ja, man kan verkligen undra var de kommer ifrån. Samma fenomen här förresten. Så du är inte ensam… Kan rekommendera att dammsuga lådorna då och då – utan munstycke förstås. Det funkar!
  Beundrar dig att du fortsätter läsa en bok som du inte gillar. Har råkat ut för samma sak att jag ogillat en bok som var upphaussad som bara den. Men jag skippar boken då…

 3. Svara

  Bokdamen

  25 mars 2022

  Mysigt det ser ut med Daniel, fina bilder, avslappnat kan jag tänka med att måla. Boken låter inget vidare, känner igen det där med att hoppas det ska bli bättre. Men funkar det inte så ger jag upp, tiden är dyrbar, finns ju så mycket bra böcker 😉

 4. Svara

  Ditte

  25 mars 2022

  Förstår verkligen att du längtar efter vår på “riktigt”. Men den är snart på plats. Och snödropparna har du.
  Här får vi, sägs det, snart ett bakslag men vi har haft en riktigt fin mars månad.
  Daniel och du är ett fint par och jag kan förstå att du slappnar av i hans sällskap både när ni är ute i skogen och när han är med dig hemma och du målar.
  Bra jobbat att ta tag i “surdegar”. Men visst känns det bra när någon av dem är klar.
  Kram!

 5. Svara

  Anki

  26 mars 2022

  Jag tycker tiden flyger snabbt – och hinner knappt med! Våren är längre kommen här, men igår kväll snöade det faktiskt – lyckligtvis försvunnet idag! Tyvärr verkar det som ett bakslag är på gång, vilket är som det brukar.
  Tråkiga böcker orkar jag inte med – om boken inte levererar efter en tredjedel, så lägger jag den åt sidan …
  Surdegar … ingen stor jäsande sån just nu … kanske ska jag kolla mina kökslådor 🙂
  Önskar dig i alla fall en fin lördag!
  Kram

 6. Svara

  Ama de casa

  26 mars 2022

  Jag tycker tvärtom – tiden rusar på i en hejdlös fart! Hade i och för sig haft tid att ta tag i en massa surdegar, men skitvädret vi har haft har snarare gjort mig handlingsförlamad än effektiv och utnyttjat tiden jag tillbringar inomhus…

  Ha en fortsatt braig helg!

 7. Svara

  Kina Hellquist

  26 mars 2022

  Tiden bara rinner iväg, och ändå tycker man att våren aldrig kommer. Nu har det varit några härliga veckor tycker jag, men såg att det eventuellt kan komma snö om några dagar. Men det är ju det som är våren, trots att jag glömmer det varje år.
  Surdegar har vi nog gott om alla och en var, men så länge dom är kvar, så är det väl nåt som vi inte riktigt vill ta tag i. Ha det gott nu! Kram!

 8. Svara

  Violen

  26 mars 2022

  Ja, tiden rinner iväg och dag efter dag står man där och funderar över vad man ska ha för mat. Försöker göra en grovplanering med ack så jobbigt det ändå blir när det är dags att fixa till något ätbart. Gillar dina blider, det är vårkänsla över dem
  Trevlig helg!

 9. Svara

  Mirjam Halvarsson

  26 mars 2022

  Surdeg….vad jag undrade hur du klarat av TVÅ surdegar, bakar du verkligen?? Tänk vad trög man kan vara, det tog ett tag innan jag fattade 🙂 🙂 Jag håller med dig vad gäller våren, i morse när jag vaknade var det snöstorm! Sen blev det aprilväder förutom blåsten den består fortfarande, just nu skiner solen. Kram på’re!

 10. Svara

  Susjos

  26 mars 2022

  Trots att jag tycker att tiden rusar fram så längtar man ju efter att våren och värmen ska vara här, så visst håller jag med dig.
  Så fina snödroppar du fick med på bild..
  ..och jag förstår att du känner dig avslappnad med Daniel i skogen, mysigt!
  Vi kämpar vidare mot våren!
  KRAM

 11. Svara

  ibod11 - Ingrid

  26 mars 2022

  Hahaha, ja precis så som i första bilden är det 😀 Det är bara att vänta och vara tålmodig. Här ska vintern komma tillbaka om appen har rätt så mina nytvättade vinterjackor får nog komma fram igen. Surdegar finns det alltid och jag har blivit bra på prokrastinering 😀 Det som är nödvändigt fixar jag och ibland får jag lite energi över till det som inte är nödvändigt. Vad härligt med snödroppar. De är ett säkert vårtecken även om de täcks av snö ibland innan våren är här på riktigt.
  Kram

 12. Svara

  Minton

  26 mars 2022

  Här är våren långt kommen. Surdegar finns det många hos mej. Pussa Daniel från oss

 13. Svara

  Ninni

  27 mars 2022

  Jag tycker att tiden går riktigt fort jag. Inte får jag nå vettigt gjort heller.
  Mest avslappnad är jag när jag sitter och donar i photoshop bara för roligt och för att jag har lust.
  Slarvat med… maten. Inte haft nån lust att laga något.
  Tjatigast har det varit med mammas feber som inte ville ge sig. Nu är hon på sjukhuset och får antibiotika intravenöst så nu hoppas vi det blir bra snart.
  Surdeg ja en strykhög med alla juldukar som har fått ligga i flera veckor. Får se när det blir av.
  Kramen.

 14. Svara

  ? Orsakullan som blev mamma vid 20 - Dalaliv, finporslin & pudelliv ?

  27 mars 2022

  Åh inser nu att jag fått lära mig något jag inte visste om dig. Hade ingen aning om att du målar.

 15. Svara

  Karoleen

  27 mars 2022

  Trist med en tråkig bok, jag tycker ganska ofta att böcker som är lite “hypade” är dåliga… antigen förstår jag det inte eller så har ingen läst den och de bara snackar goja 😉 Kul bild, Fools spring garanterat! Tyvärr!

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 333
 • 630
 • 1 581 065
 • 4 994
 • 64 379
Sök här