Bloggen

Som hund och katt..

Av
den
28 februari 2018

Här i pörtet är ju hund och katt såta vänner, så uttrycket “som hund och katt” kommer på skam.
Men är man valp och har begränsad erfarenhet av livet så har man lite att lära.

Liten Lucky vill så gärna ha sällskap!

“Men titta, en ny kompis, hej vad heter du?”

“Varför ser du så konstig ut, pälsen på ända och ryggen kutig?”

“Men varför hoppade hon upp på staketet, jag som är så snäll”

“vilken tråkmåns, jag ger upp, jag får gå o leta upp nån annan lekkamrat!”

“Men titta, här kommer ju Doris, min egen syrra!”

“Hjälp matte, jag kan inte komma ut! Den här leken är inte rolig längre, Doris skuttade in här i källargluggen och då gjorde jag det också, men nu är det trångt!”

Annars händer det inte så mycket, iskylan håller landet i sitt grepp, holländska turisterna kunde i morse konstatera att deras bilbatteri gett upp, tack o lov kom min granne till undsättning. Andra turister har frusit i sina lägenheter för elementen behövde luftas. Rörmokare tillkallades.
Men allt det är ju små bekymmer, värre är det ute på vägarna, tänk om alla kunde ta det försiktigt, olyckorna står som spön i backen.

Ta vara på varandra och kramas gärna så håller ni värmen!

TAGS
17 kommentarer
 1. Svara

  Karin Eklund

  28 februari 2018

  Underbart! Det enda ord som finns för detta!

 2. Svara

  Astrid Larsson

  28 februari 2018

  Vi har ju fint nu i Piteå men kallt, men solen värmer i nacken nu
  Jag ser ju hur hemskt ni har det söderut
  En helt otrolig vinter är det
  Jag är så glad att slippa halkan

 3. Svara

  Mia

  28 februari 2018

  Underbara goa djur <3
  Ja, den här vintern blev inte nådig….eller har vi varit bortskämda med tidigare vintrar och glömt hur det kan/ska vara??? I minnet kommer det bilder från hårda, snörika vintrar för länge sen…
  Vägarna söderut är däremot inte att leka med….huvva så hemskt!!
  Kram på're

 4. Svara

  Ama de casa

  28 februari 2018

  Haha! Vilken underbar bildserie – och den där sista bilden… HAHAHA!!! 😀

  Men usch och fy för snökaoset i Sverige nu…

 5. Svara

  Ninni

  28 februari 2018

  Vilka underbara bilder! Och bildtexter. 😀 Stackars valpen som fick det trångt att komma ut.
  Ja trafiken är verkligen en katastrof! När det blir seriekrockar med uppåt 20 bilar kan man ju undra var ägget mellan gaspedalen och foten tog vägen. En enda (ägg)röra blir det.
  Idag har vi varit hemma.Skottat lite snö och varit barnvakt på förmiddan. Sen gick luften ur mig och jag hade ont nästan överallt men efter lite vila blev det bättre. Såg en repris av Domstolen på svt1 när jag vilade på soffan och det är då otroligt hur folk kan ställa till det. Både för sig själv och andra.
  Hemgjord broccolisoppa (på färsk broccoli så klart) med små bitar av kallrökt skinka uppå och vitlöksbaguett blev det till kvällsmat så nu äntligen har jag fått min soppa. 😀
  Nu ska jag titta på “min” serie en stund på datorn och sticka lite resårstickning på strumpan åt sonen.
  Kramen.

 6. Svara

  ibod11 - Ingrid

  28 februari 2018

  Vilka jättefina bilder på härliga djur. Stackars Lucky som blev lite utfryst. Tur att han hittade en kompis till slut men så tokigt det blev med den trånga öppningen 😉
  Snökaoset har tack och lov inte hittat hit men jag önskar också att folk kunde köra försiktigt. Den här gången kan vi kanske hålla med om att vädret var en del av orsaken till alla olyckor men många gånger är det förarna som brister.

 7. Svara

  Ditte

  28 februari 2018

  De fina bilderna av Lucky och katterna med sina texter är ljuvliga Jag tittar och ler. Dhuren lever sitt eget liv och tur är väl det. Även här i Stockholm har det kommit en hel del snö och det är vackert. Men så kallt ute, -10. I och för sig inte kallt om man jämför med andra delar av landet.
  Och vi har ju det bra här som oftast har bostäder som är varma. Men visst finns det här också hemlösa… Illa! Vet att många i andra länder av Europa har det betydligt sämre och med bostäder som inte är varma.
  Önskar dig en fin kväll.

 8. Svara

  Turkulainen

  28 februari 2018

  Tack för de härliga bilderna!
  Det var också roligt att höra att någon annan än jag fortfarande minns böckerna av Arne Falk-Rönne. I mitt barndomshem fanns flera av dem på finska, pappa tyckte om dem. Jag läste dem sedan också. Paratiisi vasemmalla har jag kvar, och Tristan da Cunha.
  Vintern kom onödigt sent. Det blir inga videkissor till påsk, nej. Våren är uppskjuten, men den kommer, den kommer.
  Ha det bra.

 9. Svara

  Hanneles bokparadis

  28 februari 2018

  Vilka fina bilder!

 10. Svara

  "LillaSyster"

  28 februari 2018

  Men stora hunden, om du kom in kommer du väl ut?? Toker som hoppa in där. Jag är säker på att det slutade lyckligt, men det är inte alltid så lätt att veta hur man ska närma sig nya bekantskaper.
  Vädret, tja det är ett kapitel för sig. Får se om jag tar mig till jobbet imorgon visst jag åker 4×4 men när det är så här halt skulle man även behövt ha dubbdäck, idag släppte det flera gånger och då ska du veta att jag kör inte speciellt fort. Men jag åker väl tidigare och ännu saktare imorgon och hoppas på att det är bättre väglag. Kram

 11. Svara

  Kicki

  28 februari 2018

  Fina talande bilder. Hoppas Lucky fattar att han är för stor för “kattluckan”, så han inte fastnar på riktigt.
  Kram

 12. Svara

  BP

  28 februari 2018

  Vilka helt underbara bilder av hund och katt. Love it!!! Å du gav dig ut till och med för att ta fotona! Alla bilder är suveräna, men de sista två tar priset:-)

  Hur dum kan man vara att åka till Sverige under den här årstiden???? Trodde att holländare inte bara var snygga (det gäller bara killarna) utan också smarta… Uppenbarligen inte…

 13. Svara

  Anki

  1 mars 2018

  Tack för morgonens stora leende … härliga bilder! “Learning by doing” … Lucky hoppar nog inte in dit igen 🙂
  Stackars turister … jag tycker nog att elementen borde ha luftats innan de kom!
  Ha det gott!
  Kram

 14. Svara

  Pernilla

  1 mars 2018

  Dotterns Sheltie tycker att katter är väldigt konstiga. Vi har ju ingen katt och därför lär den sig aldrig att hantera katter heller. Språken är ju så olika.
  /P

 15. Svara

  eva g

  1 mars 2018

  Hunden och katterna talar sitt tydliga språk, underbara, huu bara ett par lysande ögon i den svarta pälsen. Är hunden en Husky ras ? Jag tycker om den rasen gillar deras ögon, hihi . . .
  Fy för denna kylan, inte skulle jag turista vid denna tid punkt, man behöver inte resa så lång upp i Sverige nu för att få nytta av snön för den finns även i Skåne Blekinge Småland m.fl. Jag är nöjd med -18 gr på natten och 5 till -10 gr dagen och visst har vi frisk luft och vitt vackert men jag väntar på våren nu.
  Men än får vi gå med strumpor och skor länge till, Sibirien kylan lär hålla sig ännu.
  Vinterkram/ Eva

 16. Svara

  kersko

  1 mars 2018

  Vilka fina bilder. Söt valp. Inte lätt när inte alla vill vara med och leka.
  Kram

 17. Svara

  BrittMarie

  4 mars 2018

  Stackars hunden! Först vill inte nya kompisen leka, och sedan fastnar han i hålet. Jag gissar på ett gott slut i alla fall, annars hade vi nog fått veta det.:)
  Kram

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 146
 • 497
 • 1 652 568
 • 5 119
 • 66 012
Sök här