Bloggen

Välkommen 2023

Av
den
2 januari 2023

Det blev ett synnerligen glatt avslut på det gamla året

Eller vad tycks, det blänker och skiner så fint…

Men det är bedrägligt….det hjälper inte att ha fyra tassar när underlaget är glashalt..

Jag har blicken så fastnaglad vid marken att jag knappt ser hur vackert solen bryter igenom

Puh, snart hemma, bara uppfarten kvar nu..

Ett stillsamt firande som alltid i pörtet där djuren får den mesta omsorgen….men räkcocktailen smakade gott!
Man var rätt disciplinerade här i byn och inga raketer avlossades före tolvslaget, sen blev det cirkus i säkert bortåt en och en halv timme!

Det bästa är att uppträda naturligt, som om det vore vilken kväll som helst, men när fyrverkerierna kommit igång då var det tryggast i mattes famn.

Dagens tidningsrubrik i Falukuriren!
Jag har testat det mesta, vi fick nysnö inatt så nu ser man inte isfläckarna längre, därför har jag provat åka spark men det går ju inte heller då sandkornen under snön tvärnitar ekipaget.
Vi hundägare kan inte lyda uppmaningen att inte gå ut, det värsta är nästan när mörkret kommer för då har man ingen nytta av synen heller utan får nästa treva sig fram…

Annars går dagarna i lugn takt, jag följer förstås Tour-de-Ski som också drabbats av det milda vädret och snöbrist. Man ska försöka genomföra loppen i Oberstdorf imorgon men jag tror man måste börja tänka om, både när och var skidtävlingar ska anordnas i framtiden. Trist men sant.

Annars försöker jag..

plugga in hur och när jag ska äta min nya medicin. Dosen börjar lågt och ska sedan öka, från början ska den tas bara varannan dag. Det går väl att förbereda, men, sen funkar den inte ihop med en annan medicin, så det måste gå minst två timmar mellan intagen.
På bilden är bipacksedeln på kolesterolsänkande statiner, bara på svenska!

Min önskan framför andra detta nya år är att kriget ska ta slut

Hörde finska presidenten idag uttala sig om Putins mycket speciella “humor”, han slänger ur sig påståenden mitt i en diskussion om något helt annat, och det han säger är aldrig ett skämt även om det låter så, utan ett förtäckt hot eller varning…

Kan ju inte avsluta ett inlägg med P som i…men nog med P som i Paulina. Fotat när vi var på biblan förra veckan.

Och självklart fanns även där en Dala-totohäst !

TAGS
24 kommentarer
 1. Svara

  Mia

  2 januari 2023

  Nu är jag så dalahästindoktrinerad så snart får jag väl köpa en, bara för att 🙂
  Putin är en riktig djävul, mer säger jag inte!
  Glatt kan man nog ha men det finns andra sätt än det du visar, för det där är ett av de sämre, må du vara rädd om dig så det inte sker några benbrott!!
  Vilken fin bild på tjejerna, jag blir så glad när jag ser barn bläddra i en pappersbok <3
  Kram på're

  • Svara

   Paula

   3 januari 2023

   Det är inte så mycket jag kan påverka men att mina småttingar ska kunna lära sig att gilla böcker och att läsa, det är prio ett! Nu upptäckte både Paulina o jag biblans lekhörna för första gången, helt perfekt plats att ta sin tillflykt till när man är i stan . Att bläddra i en bok är betydligt svårare än att swipa på en bildskärm tydligen…Hihi
   Kram

 2. Svara

  Ibod11 - Ingrid

  2 januari 2023

  Usch för halkbana på vägar och gångvägar. Jag har varit med om det många gånger och då brukar inte ens dubbar hjälpa. Jag var in en sväng i stan i dag och där är det ganska halt men här är det än så länge gångbart och även utan dubbskor. Det blev bara tö en och en halv dag så snötäcket stod emot ganska bra.
  Krångligt med dina mediciner som måste anpassas till varandra. Det var inte lite info du plöjde igenom. Bra gjort. Jag har slutat läsa bipacksedlarna sedan jag fick fler mediciner men förr läste jag noga igenom dem. Jag vet att du fixar hur du ska göra men du kan säkert ringa din läkare för att få hjälp. Eller åtminstone en sköterska som kan ta reda på hur det ska vara.
  Nej, Putin vill man helst kunna glömma och din avslutande bild är bra mycket finare 😀
  Kram

  • Svara

   Paula

   3 januari 2023

   Inte fastnade så mycket av infon om medicinen i huvudet, var mest chockad över textmängden. På en sån sida brukar det annars få plats info på minst fyra språk..
   Nå, det blir lite lättare när jag kan ta medicinen varje dag, istället för varannan, det bara stökar till det! Jag brukar inte läsa så noga, mer så att om jag börjar få konstiga symptom efter att jag tagit en ny medicin så tittar jag om det kan vara biverkningar. Men, jag har också varit med om att när jag kom hem med en superduper bra artrosmedicin o läste på så upptäckte jag att den inte kunde kombineras med mina andra mediciner! Det hade läkaren inte tänkt på, Så den kunde jag inte börja ta. Hoppas du har fina vinterdagar, det har vi, men idag är det kallare än -15 och oljan är slut så innetempen är 16 o det gillas inte. Daniel ligger invirad i filt under duntäcket i skrivande stund. Kram !

 3. Svara

  LillaSyster

  2 januari 2023

  Hoppas att du har bra broddar/icebugs…..för det ser livsfarligt ut. Pannlampa kanske vore något i mörkret? Så fint foto på Noelle och Paulina.
  (Den där Putin borde låsas in ock sedan skulle nyckeln slängas bort)
  Din räkcoctail såg betydligt godare ut än den som serverades till mig. Ha en fortsatt bra start på 2023 min vän!?

  • Svara

   Paula

   3 januari 2023

   Nämen, var inte din räkcocktail god! Så trist! Gjorde en investering och köpte nya kängor med inbyggda dubbar, så nöjd, de är de varmaste stövlar jag ägt och sitter så tajt att jag måste ha en skoknekt för att få av dem! Nu undrar jag om din semester fortsätter, måste in o kika. Kram och god fortsättning

 4. Svara

  Minton

  2 januari 2023

  Fy så halt du har. Daniel verkar inte ha problem. Här står högt med vatten överallt och solen har jag inte sett på flera veckor. Flickorna är så fina. Minton sov trots lite raketer vid 12 tiden.
  Kramar från oss

  • Svara

   Paula

   3 januari 2023

   HaHA, jodå han slirar omkring som om han fått en hutt för mycket innanför västen! Men idag har det varit på tok för kallt för längre promenader, Så skönt att Minton sov igenom tolvslaget! Kram

 5. Svara

  Anna-Lena

  2 januari 2023

  Sådana där isvägar är inte roliga. Men jag ser lite snö på sidorna. Kanske du helt enkelt får promenera i diket.

  • Svara

   Paula

   3 januari 2023

   Ja du tack för tips, men det är förstås inte så enkelt. Vägkanterna är stenhårda bumlingar där man lätt snubblar fast, men, ser jag att det är fotspår på kanten så nyttjar jag absolut dem!

 6. Svara

  Synnøve Irene Kjerstad

  2 januari 2023

  Varför ska man vara ute i lera och sörja när man kan vara ute på isen och ha det glatt….
  Ja denna halka! Tog mig nästan 25 minuter att gå 400 meter idag. Har ju 200 meter till poskassa… Med spark och icebugsstövlar. Men broddarna bet INTE på isen. Man fick ta det lugnt. Jag gick på kanten och nästan ut i åkern. Helt vansinnigt. Det nytter inte å sanda heller för sanden/gruset far av så fort det blåser till.

  Den där dalahästan alltså… undrar vad den är värd.
  Nu ska jag sätta på en balja te. Snart radio att lyssna på.
  Ha en fin kväll och du, var rädd om dig och Daniel när du går ut.
  kram från grannlandet.

 7. Svara

  Anna-Lena

  2 januari 2023

  Hu, så isigt ! Skulle aldrig gå ut… men du har ju en kompis som behöver göra ifrån sig där i isen…
  Förhoppningsvis går det bort …
  Räkcocktail, det är gott! Borde man göra oftare!
  Ha det gott! Kram

 8. Svara

  BP

  2 januari 2023

  Så stor Noelle har blivit. Helt otroligt “vuxen” hon ser ut på dalahästen. KUl att hon böjs i tid med böcker 🙂
  Naturbilderna ä helt fantastiska, men jag avundas varken dig eller Daniel. Det är ju rena skridskobanan hos dig. Nu ska jag inte säga så mycket, för här har det regnat hela dagen idag och SMHI hotar med minusgrader imorgon. Solen ska också skina. Så jag gissar att det kommer se likadant ut här som hos dig.
  Som du säger har man ju inget val som hundägare om man nu inte har en jättestor trädgård. Då slipper man kanske…

  PS. Den där bruksanvisningen skulle vara helt bortkastad i mitt fall. Orkar aldrig läsa dessa mastodontinstruktioner… DS.

 9. Svara

  BP

  2 januari 2023

  Svar: Kolla min blogg och berätta vad du tycker. Du var den enda med ett förslag hur vi kan fira 400 Skyltsöndagar. Älskar din idé och tycker att ditt förslag och mitt som kombo är en solklar vinnare. Hoppas du har samma åsikt som jag;-) Tusen tack för din input:-)

 10. Svara

  Äventyret framtiden

  2 januari 2023

  Ja, jisses ja, nog var det glatt det där nog! Livsfarligt glatt.
  På den isen borde man få ut Putin på utan vare sig det ena eller andra på sig. Ja, jag har ett stort horn i sidan till denna galning som finns på jorden. Iväg med honom till solen så han brinner upp.

  Fina foton som alltid inne hos dig. Söta lilla barnbarnsbarnet på en dalahäst fick mig glad igen efter …ja, den där som borde sändas iväg.

  Varm kram!

  • Svara

   Paula

   3 januari 2023

   Jag är så nöjd med investeringen i nya dubbstövlar jag gjorde, det sved i plånboken men de håller säkert några år och ger mig en otrolig trygghet när jag går ut. Blir så trött på folk som anser sig inte ha råd eller inte prioritera, när de samtidigt handlar en massa onödiga grejer (obs. min åsikt) . Inga fler utbrott nu, jag lovar! Kram från pörtet med jämna 16 grader, både ute o inne, bara ett litet -+ tecken skiljer

 11. Svara

  Kicki

  3 januari 2023

  Fy fasen för denna isgata. Jag har ju sparken med mig, men får ont i axlarna av alla tvärnitar p.g.a. gruset på vägen.
  Men tar jag mig bara fram till sjön så är den helt perfekt för sparkföre.
  God Fortsättning på detta nya året!
  Kram

 12. Svara

  Anki

  3 januari 2023

  Såna där vägar är verkligen inte roliga att gå på – och knappt det ens hjälper med icebugs!
  Här har vi haft annan slags halka – den osynliga svarta, som inte syns, men som är precis lika förrädisk.
  Muffin brydde sig inte ett dugg om allt smällande och inte heller om exploderande, fräsande fyrverkerier .. så skönt!
  Ha en bra tisdag!
  Kram

  • Svara

   Paula

   3 januari 2023

   Va skönt att Muffin inte var skotträdd. Mina hundar har aldrig gillat fyrverkerier, men Loppan var nog räddast trots att hon skulle vara jakthund. Blinka var också rätt skraj, medan Daniel är rätt cool ändå. Varannandags väder även här, skitjobbigt, kan inte vädret bästämma sig ?! Kramen

 13. Svara

  Kina

  3 januari 2023

  Ojojoj, det där ser verkligen glatt ut! Här regnade det i går, och nu på morgonen ser jag att det snöat ute och termometern visar på minus 4. Undrar vad som döljer sig under detta snötäcke!
  Ja den där Putin vill man helst inte höra talas om. Jag är en ganska human människa, men jag skulle glädjas om han fick ett skott i pannan. Men det är ingen som vågar, eller som når åt honom.
  Så stor din lilla tjej blivit! Och som någon sa här ovan, det är härligt att se henne med en riktig bok i händerna. Barn behöver, precis som vi vuxna, riktiga böcker!
  Ta det lugnt när ni går ut på kisspromenad! Kram!

  • Svara

   Paula

   3 januari 2023

   Den här sk vintern med temperaturskillnader på plus och minus varje dag är helt förödande. Hur ska man kunna ploga, sanda och gå??Tyvärr är det nog vår framtid vi ser, med väldigt ojämna temperaturer. Jag lägger mig inte i så mycket i Noelles liv, men böcker, det tänker jag se till att hon uppskattar!Inget kan ersätta riktiga böcker, amen!
   Kram

 14. Svara

  Kicki

  3 januari 2023

  Det är onekligen skillnad på glatt och glatt. Den som betyder halka är hemsk.
  Men den andra glatt är barnbarn och barnbarnsbarn. Det är nästan skrattretande så lika de är Saija båda två.
  Härligt att du har dem så nära att ni kan träffas ofta.
  God fortsättning på nya året! Det gamla slutade ju inte så bra. Förkylning, covid och tom valpmage.
  Kram

 15. Svara

  Ditte

  3 januari 2023

  Vackra bilder! Men verkligen rejält halt. Rena benbrytarvädret. Pust! Förstår att det är knepigt även för Daniel att gå ut.
  Bilden här med den “ryske marodören /sabotören ” är riktigt fyndig.
  Tänk att han överlever…
  Fina bilder på de dina. Och både böcker och Dalahästar är det trevligt att stifta bekantskap med. Lika bra att börja i god tid.
  Önskar dig god fortsättning.
  Kram

 16. Svara

  Birgit

  4 januari 2023

  Oj, så halt! Känns som att inte ens broddar hade hjälpt.
  Här är det åt andra hållet, inte så mycket snö än, men kallt. Jag hoppas det släpper. Minus 25 kan jag vara utan.
  Vilken söt liten donna 🙂 Biblioteket var ett favoritställe för mina tjejer när de var små, vi var dit och läste såklart, men hade även koll om de hade olika aktiviteter också.
  Räkcoctail – jag skriver upp det på min lista över mat jag vill äta 🙂

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 194
 • 364
 • 1 627 631
 • 5 072
 • 65 414
Sök här