Bloggen

Sommarvädret fortsätter…

Av
den
15 maj 2018

Nej, jag tänker inte gnälla på värmen, inte ett dugg, jag håller tand för tunga, muttrar bara för mig själv djupt inne i svalkan i garderoben…
Jag har faktiskt turen att ha en sval lägenhet där jag kan hitta sol och skugga både ute och inne.

Igår började dagen som sig bör

Medan matte läser tidningen på datorn läser Blinka tidningen på tomten..

Efter en halv frukost (den andra tar vi senare) styr vi kosan till Trim-bingot som PRO ordnar en gång i veckan med start idag.
Ett dussintal tappra traskar runt en inte alltför lång bana och försöker hitta rätt bingosiffror vid kontrollerna
Vinsten för min del bestod i att jag fick en promenad tillsammans med trevligt folk!

Slagna hjältar i värmen…

På nästa “stadspromenad” (tsss…så kallar jag det när man går på asfalterade gator) hittar jag nästan vita gullvivor!

..o så undrar jag hur liljekonvaljerna kan växa i stort sett på kalaste stenen!

På kvällen väntar underhållning då Säfsnäs IF spelar sin första hemmamatch för säsongen! Det kan man inte missa, speciellt när vårkvällen är så här vacker!

Rent fantastiskt underlag så här tidigt på säsongen. Tyvärr fick vi stryk med 0-3 mot Bullermyren trots att publiken på nästan hundra personer hejade fram de gulsvarta!

Ännu en trevlig dag att lägga till minnenas arkiv..

TAGS
11 kommentarer
 1. Svara

  ibod11 - Ingrid

  15 maj 2018

  Jag har lidit av sommarvärmen de två senaste somrarna men som jag mår nu kan jag njuta och uppskatta den (trots att jag inte får vara länge i solen) 😀 Inget klagande från mig i år alltså, har jag tänkt i alla fall. Vi får väl se när termometern visar 30 grader 😉
  Skönt att du kan välja att vara inne i relativ svalka om du vill. Dina små katt- och vovvekompisar trivs nog också väldigt bra med att kunna gå ut och in som de vill 😀
  Din vinst måste vara den bästa vinsten. En inställning som får dig att må bra.
  Märkligt ställe för liljekonvaljerna. Kanske räcker det med bara lite mossa som håller fukten runt rötterna.
  Jag undrar (sa flundra) om det verkligen är en gullviva. Jag har inte särskilt stora kunskaper så jag ska inte säga emot men den ser lite annorlunda ut. Någon sorts viva är det i alla fall, tror jag 😉
  Synd att ni inte vann fotbollsmatchen men du fick i alla fall en skön dag 😀

 2. Svara

  Skyttlat

  15 maj 2018

  Hej!
  Det ser ut som Du trivs i lägenheten? Måste vara skönt att komma till civilisationen? ;D Lite närmare till olika aktiviteter blir det ju och Du som är så rörlig har ju nytta av det.
  Ser skönt ut för djuren också? Att kunna gå ut på “gården”.
  Nej, vi ska väl inte klaga på värmen, men något måtta får det vara? Här har det varit 30 grader idag och imorgon ska det väl blir liite svalare. Men jag väntar tills på torsdag när det blir mer lagomt med ca 20. det passar mig!
  Sitter helst inne och väver när det är så varmt. Många anser mig nog lite tokig som inte ligger och pressar i solen. Det har jag aldrig gjort!
  Ha det så gott och kramen!

 3. Svara

  bpz3

  15 maj 2018

  Vilka härliga bilder! Naturen har ju exploderat hos fig. Underbart att se hur fint det är hos dig när det inte är vitt:-)
  Älskar värmen och fotboll, en svårslagen kombo enligt mig.

 4. Svara

  Ditte

  15 maj 2018

  Jättetrevligt att följa din dag och varierande är den förvisso. Och så fort det gick med snön som försvann och sommaren som väntade. kÄnns lite som om våren tappade bort sig där mellan hägg och syrén.
  Känns som om du trivs i ditt nya boende och dina fyrbenta vänner likaså.
  Kul med fotbollsmatchen men alla kan ju inte vinna.
  Kram från mig.

 5. Svara

  Ninni

  15 maj 2018

  Jag har inte lidit så mycket av värmen. Har haft Vilja här som dagbarn sen igår då hon fick tillbaka sin feber sen föregående vecka. Fjärde gången hon har feber på lite drygt en månad. Eftersom det behövdes ett läkarintyg för att föräldrarna ska få vabba så var E iväg till läkare med henne igår eftermiddag och det är misstänkt öroninflammation (som det var första gången av dessa fyra tillfällen) men någon antibiotika ges inte förrän trumhinnan värker sönder nu för tiden. Så för att E ska få behålla sitt nyförvärvade jobb så får vi umgås med denna goa unge även i morgon sen tar pappan över.
  Gräsmattan klippte vi (mest jag så sambon fick fixa mat och dona med annat) idag för första gången i år. Jag kryssade mellan alla fina gullvivor som poppar upp kors och tvärs i gräsmattan. Jag fick offra lite av första perioden på ishockeyn för att få duscha men jag känner mig så nöjd så. Sverige vann och gräsmattan är klippt. Sen om jag får sova nåt i natt återstår att se. Kroppen skriker åt mig just nu att jag gjort för mycket.
  Vad mycket roligt du är ute på. Det är dig väl unt. Blir det lättare för dig nu att komma iväg på trevliga aktiviteter när du flyttat?
  Vita gullvivor har jag aldrig sett förr. Häftigt! Vet att det finns röda också men vi har bara vanliga gula.
  Det låter bra att du har en bra lägenhet där du kan få skugga både inne och ute. Vi hade 31º i skuggan idag så det känns som sommar då kvällen också är ljummen.
  Det är jobbigt för djuren då det blir så här varmt. Snoozen har vi knappt sett till idag. Han brukar ligga och trycka i nån buske i skuggan när det blir så här varmt. Lilla Mumlan har ränt ut och in hela dan och när hon är ute så jagar hon flugor av olika slag eller så äter hon gräs. C har börjat kalla henne för Gardena…
  Pollenhalten är hög nu. Sonen är inte alls allergisk men alla vi andra är mer eller mindre pollenallergiker. T.o.m. min mamma har blivit väldigt allergisk den här våren och hon brukar inte känna av så mycket annars. Jag klarar mig riktigt bra men så stoppar jag i mig allergitabletter hela året också då jag är allergisk mot damm, kvalster, hundar och allehanda saker så därför är jag bra förberedd inför våren.
  Nu får vi njuta så gott vi kan av sommarvärmen för det blir snart regn och kyligare.
  Kramen.

 6. Svara

  Anki

  16 maj 2018

  Härligt nu … trots värmen. Skönt att se att du trivs i nya boendet och så bra att det är en sval lägenhet med valmöjligheter för både två- och fyrbenta 😉
  gullvivan är nog en trädgårdsviva … lite annorlunda blommor och finns i en mängd olika färger 🙂
  Ha det fortsatt gott!
  Kram ?

 7. Svara

  "LillaSyster"

  16 maj 2018

  Tur att du kan finna svalka inne.
  Underbara sommarkvällar, synd att ni fick stryk. Men nästa gång kanske ni får segerjubla! Ha en bra onsdag=) Kram

 8. Svara

  annettejuhlin

  16 maj 2018

  Det låter som en varierande och trevlig dag, vara litet för varm kanske. Jag som brukade älska värme tycker plötsligt att + 28 grader inte är särskilt skönt. Fint med blommorna som slår ut nu, liljekonvaljer är en av favoritsorterna. Ha en fin dag!

 9. Svara

  Gunnel Moberg

  16 maj 2018

  Nu är sommaren här på riktigt, det märks. Skönt ändå när man kan krypa in lite i skuggan emellanåt. Kram

 10. Svara

  Hanneles bokparadis

  16 maj 2018

  Highland cattle äter eller trampar alla liljekonvalj här

 11. Svara

  Karin Eklund

  16 maj 2018

  Nu har vi riktigt skönt sommarväder, mycket tidigt med tanke på att vi är i mitten av maj, men så kan det också bli. Ifjol var sommaren urusel här så för min del får det gärna fortsätta så här länge än. Regn på natten och lagom med sol och värme på dagen. Men säg det,när får man som man själv vill?
  Dina kompisar ser utmattat och härligt trötta ut. Tänk att få slänga sig ner så där och bara vara.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 152
 • 440
 • 1 628 021
 • 5 074
 • 65 435
Sök här