Söndags-smakbit # 12

 

Bloggen Betraktelser ger oss varannan söndag chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Som engelskspråkig bok läser jag nu Tidelands av Philippa Gregory där handlingen utspelar sig på 1600-talet i England.

Jag har länkat titeln till det engelska förlaget där du kan läsa mer om boken och författaren.

Smakbit s.75

” -Are you sick?” Ned asked. – Is it quatrain fever?
All the people who lived on the side of the mire had marsh fever three or four times a year. They were accustomed to the onset of cold shivers and the sweats that would last perhaps a week, and then pass off. Alinor gave her patients willow and mint tisanes för their fever, and grew marigolds and lavender at he door and windows of the cottage to discourage the insects that brought the illness in their bite.”

s.253

“He seemed to pray with true penitence throughout the service, murmuring the familiar responses, singing the psalms. But he knew that he was not penitent, he knew that he was at war with himself. He had failed in his mission, he had failed his king and he had failed his vows. As soon as the liturgy was over, the brothers went to the dining hall to break their fast in a silence emphasised by the quiet reading in Latin of the gospel for the day.”

Trots all tid i världen går läsningen trögt för mig. Förutom att undvika att umgås med andra i större omfattning så har jag mitt onda ben som trilskas, den starka värkmedicinen jag fick gör mig yr och stapplig i steget så jag vågar inte ta dem dagtid för att slippa raggla omkring på vägarna när jag rastar Daniel. Men idag tog jag en tablett efter förmiddagspromenaden och lyckades sova en timme.

Annars har vi bokälskare en klar fördel i tider som dessa, vi behöver inte känna oss rastlösa och sysslolösa, hoppas vi får positiva nyheter nästa vecka som ger hopp om att kunna besegra detta förödande och farliga virus!

0

11 Comments:

 1. hon kanske inte finns på svenska… trevlig söndag.

 2. Okänd bok för mig, men författarnamnet känns en aning bekant. Varifrån vet jag inte.

 3. Ja vi bokälskare har alltid något att syssla med. Låter inte bra med ditt ben och att du blir yr av di blå.
  Hoppas viruset avtar så folk får tillbaka sin jobb och kan leva som vanligt. Tyvärr tror jag det tar tid.
  Sköt om dej och pussa Daniel och kattorna

 4. Håper du blir raskt bedre!
  Det er fint å kunne sette seg ned med en bok når verden er som den er. Denne boken fikk jeg også lyst til å lese så den skriver jeg ned.
  Takk for tips og ha en fin søndag!

 5. Har läst flera böcker av författaren men inte denna. Tack för smakbiten! Hoppas du känner dig bättre snart!

 6. inte lätt att gå när benen värker. hoppas att det går över så du kan promenera obehindrat snart. jag trodde att Philippa Gregory hade slutat skriva, men hon är ju inte alls så gammal. inte ens 102 år! hon har skrivit historiska romaner så länge jag kan minnas. tack för smakebiten!

 7. Tack för smakbiten, har faktiskt inte läst någon av hennes romaner. Ta det försiktigt med både värk och tabletter <3

 8. Philippa Gregory har jag läst ett antal böcker av, men för väldigt länge sedan känns det som. Bra var dom i varje fall. Tack för smakbiten!

 9. Känner till författaren men tror inte att jag läst något, iaf inte som jag minns i skrivande stund. Tack för smakbiten! Hoppas värken i benet ger med sig och du blir bra.

 10. Intresseklubben i mig har antecknat. Tack för smakprovet. Vet att jag hört författarens namn men inte läst något ännu. Läsningen har inte kommit i fokus denna vecka. Mer promenader . Har promenerat dryga 60 km och blivit stärkt där på olika sätt. Men nästa vecka får det bli mer läsande eller lyssnande.
  Kram.
  Krya på dig! Hoppas du blir bättre dag för dag.

 11. Vilket skit med ditt ben, men det kommer nog ta sin tid innan den blånaden och ömheten är borta.
  T.o.m. jag kan lyssna på böcker nästan hela dagarna utan att skämmas alltför mycket. Vi ska ju hålla oss inne, men idag bli det storköp så vi klarar oss i.a.f. i två veckor i.s.f. en vecka.
  Kram/Kicki

Kommentera