Söndags-smakbit # 13

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag läser Nina Wähäs nya roman Babetta

Jag har länkat titeln till förlaget där du kan läsa mer.

smakbit sid 38

“Ibland frågade folk om vi var systrar, och varje gång fnissade vi och skakade på huvudena, nej, bästa vänner bara. Efteråt, när jag gick därifrån rörde jag mit till och med som henne. Tills det sakta mattades av och jag bara var mig själv igen”

sid. 129

“-But now, duty calls. Och så lämnar han oss vid poolkanten efter att han pussat Lou på huvudet, en gest som kanske ingen annan skulle reagera på, men jag ser på henne att det irriterar henne. Hennes ansikte är en karta för mig, och jag känner varje millimeter av dess terräng. Käkarna spänns minimalt, men de gör det, jag ser det.”

sid. 160

“-Visste du att min första fru var från Tahiti? säger han till Boom och hon skrattar och säger -Oh really, that´s amazing, och sedan vänder han sig mot mig och säger, -Visste du att Paul Gauguins fru var från Danmark?, och jag förstår att han förväntar sig en reaktion så jag ler och säger -Wow, det visste jag inte, och han ser så nöjd ut, som ett mycket litet och mycket lyckligt barn.”

0

14 Comments:

 1. Den har hört mycket bra om.

 2. Anna-Lena Larsson

  Tror inte jag läst någon finlänsk författare. Skämskudde fram! ska bättra mej! Tack för tips! // Anna-Lena

  • Nina Wähä är född i Stockholm där hon bor. Men, hon har rötter i Tornedalen så du är inte helt fel ute…ler

 3. läste Wähäs testamente, vi får se hur det blir med denna, trevlig söndag.

 4. Har faktiskt inte läst Wähä, men det tror jag att jag borde göra.

 5. Har inte läst något av författaren än. Tack för smakbiten!

 6. Har hört positivt om henne, men inte läst något.

 7. Tänkt läsa författaren någon gång…tack för smakbiten!

 8. Jag har också din bok på min länklista. Tack för smakbiten.

 9. har läst Testamente som jag tyckte om. Babetta lockar inte riktigt. tack för smakebiten!

 10. Tack för smakprovet! En bok jag ska läsa. Har läst “Testamente” av Nina Wähä som jag var kluven till. Jag tyckte om den men samtidigt kändes den ibland seg och omständilg. Men just det var också speciellt.
  kram

  • Det är nog ingen större förlust m du hoppar över den här boken. Man glömmer den så snart man läst klart…Kram

 11. Tack för smakbiten. Okänd bok för mig, men författarnamnet känns bekant.

Kommentera