Läst

Söndags-smakbit # 13

Av
den
3 april 2022

 

 

Bloggen Betraktelser ger oss på söndagar chansen att publicera ett litet smakprov ur en bok vi läser.
Där får du många spännande boktitlar att kika närmare på.

Jag läser Nina Wähäs nya roman Babetta

Jag har länkat titeln till förlaget där du kan läsa mer.

smakbit sid 38

“Ibland frågade folk om vi var systrar, och varje gång fnissade vi och skakade på huvudena, nej, bästa vänner bara. Efteråt, när jag gick därifrån rörde jag mit till och med som henne. Tills det sakta mattades av och jag bara var mig själv igen”

sid. 129

“-But now, duty calls. Och så lämnar han oss vid poolkanten efter att han pussat Lou på huvudet, en gest som kanske ingen annan skulle reagera på, men jag ser på henne att det irriterar henne. Hennes ansikte är en karta för mig, och jag känner varje millimeter av dess terräng. Käkarna spänns minimalt, men de gör det, jag ser det.”

sid. 160

“-Visste du att min första fru var från Tahiti? säger han till Boom och hon skrattar och säger -Oh really, that´s amazing, och sedan vänder han sig mot mig och säger, -Visste du att Paul Gauguins fru var från Danmark?, och jag förstår att han förväntar sig en reaktion så jag ler och säger -Wow, det visste jag inte, och han ser så nöjd ut, som ett mycket litet och mycket lyckligt barn.”

TAGS
14 kommentarer
 1. Svara

  Monika

  3 april 2022

  Den har hört mycket bra om.

 2. Svara

  Anna-Lena Larsson

  3 april 2022

  Tror inte jag läst någon finlänsk författare. Skämskudde fram! ska bättra mej! Tack för tips! // Anna-Lena

  • Svara

   Paula

   4 april 2022

   Nina Wähä är född i Stockholm där hon bor. Men, hon har rötter i Tornedalen så du är inte helt fel ute…ler

 3. Svara

  Hanneles bokparadis

  3 april 2022

  läste Wähäs testamente, vi får se hur det blir med denna, trevlig söndag.

 4. Svara

  Lyrans Noblesser

  3 april 2022

  Har faktiskt inte läst Wähä, men det tror jag att jag borde göra.

 5. Svara

  Cinnamon

  3 april 2022

  Har inte läst något av författaren än. Tack för smakbiten!

 6. Svara

  Lottens Bokblogg

  3 april 2022

  Har hört positivt om henne, men inte läst något.

 7. Svara

  Bokdamen

  3 april 2022

  Tänkt läsa författaren någon gång…tack för smakbiten!

 8. Svara

  ninnisbooks

  3 april 2022

  Jag har också din bok på min länklista. Tack för smakbiten.

  • Svara

   ninnisbooks

   3 april 2022

   Läslista

 9. Svara

  A ROOM OF MY OWN

  3 april 2022

  har läst Testamente som jag tyckte om. Babetta lockar inte riktigt. tack för smakebiten!

 10. Svara

  Ditte

  3 april 2022

  Tack för smakprovet! En bok jag ska läsa. Har läst “Testamente” av Nina Wähä som jag var kluven till. Jag tyckte om den men samtidigt kändes den ibland seg och omständilg. Men just det var också speciellt.
  kram

  • Svara

   Paula

   4 april 2022

   Det är nog ingen större förlust m du hoppar över den här boken. Man glömmer den så snart man läst klart…Kram

 11. Svara

  Åsa

  10 april 2022

  Tack för smakbiten. Okänd bok för mig, men författarnamnet känns bekant.

LÄMNA GÄRNA EN KOMMENTAR

Kantstött halvt antik, ringrostig finska som bott i Sverige mer än halva livet, före detta bankkamrer, krögare, hamburgervändare, lucknucka, numera skogsmulle som håller grytan puttrande, gärna med svamp och annat ätligt ur naturens skafferi, matte till hund och dammråttor, mamma, mormor, gammelfarmor/mormor
Kategorier
Statistik
 • 478
 • 499
 • 1 641 169
 • 5 101
 • 65 747
Sök här